kritaen5a


Judas
March 14, 2010, 21:17
Filed under: Uncategorized

Mycket har sagts om händelsen på gnagets träning i onsdags, alldeles för mycket. Men för en gångs skull så är det bra att det snackas mycket och vi på REDAKTIONEN ska förklara varför.

Aktionen i sig måste vi ändå påpeka va inte så märkvärdig. Ett 20-tal grabbar från Kompisgänget hade kontaktats för att följa med på besöket och konfrontera Eguren. Av dessa så lyckades 16-17 grabbar få ledigt från jobb och dylikt. Planen var att helt sonika vandra in på gnagets träning, leta upp Eguren och konfrontera och förolämpa honom. Det fanns alltså ingen tanke på att skada honom, eller någon annan i gnagets trupp, fysiskt. Vi promenerar in och när tränaren Stahre märker detta så samlar han alla spelare framför Eguren för att skydda honom, en uppenbart intränad manöver. Vi skriker och spottar efter Eguren som står längst bak och stirrar ner i marken och skäms som en blöt katt. Efter en stund lämnar vi lugnt platsen och tar en casual-lunch på casual-Söder.

Som ni kanske fattar så gick allting jävligt lugnt till. Tanken var att med minimal ansträngning få maximal utdelning, att tränga in i Egurens hjärna och se till att han ständigt tänker på det faktum att han gjort bort sig och bästa sättet var att göra nåt offentligt så att även media fick nys om händelsen. Att det dessutom fanns folk som fotade på plats gjorde bara det hela mycket enklare för oss.

Det tog inte många minuter innan varenda tv-kanal och tidning rapporterade om händelsen. Så bara några dagar efter att media slutat rapportera om Egurens övergång så var cirkusen igång igen och varenda journalist i stan jagade Eguren. Precis som väntat. Det vi fotbollssupportrar lätt glömmer i vårt media-hat är att media kan va påfrestande för andra också, t ex fotbollsspelare och det här är ett klockrent exempel på hur man kan använda media som en apparat till sin fördel för att störa nån psykiskt. Och FAN VAD VI LYCKADES.

Eguren kanske hävdar att han inte blivit störd eller påverkad av det här. Men vi kan räkna ut med våra vänstra ben att det inte riktigt stämmer. Knappt någon har under den tid som gått sen han gick till gnaget pratat om det positiva i fotbollsspelaren Eguren utan alla har snackat om det kontroversiella/negativa i hans övergång till gnaget. Att journalister ständigt belyser nånting som fotbollsspelare gärna inte pratar om påverkar även de mest hårdhudade negativt. Det vet vi.

Och detta märks tydligt i hans spel just nu men även i hur Eguren, i ett desperat försök att få slut på allt snack om övergången, i en intervju med SvD nyligen lite upprört kläcker ur sig”– Jag är inte här för att bli någon ny AIK-idol. Jag ska ge allt för laget men om fem månader sticker jag. Kanske kommer fans komma ihåg mig...”

Något som även aftonbladet belyser när man skriver “Utlåningskontraktet från spanska Villarreal till AIK skrevs på den 19 februari och tar slut 19 juni. Då ska han återvända till La Liga-klubben. Något Eguren är väl medveten om – uttalandet i intervjun med SvD ger de Hammarby-supportrar som kritiserat stjärnan för att vara en ”Legoknekt” och spelare utan klubbkänsla rätt.

Snubben börjar helt enkelt tappa greppet. Precis som vi planerat. Detta är varken början eller slutet på vår behandling av Eguren och vi är övertygade om att både Eguren och aik kommer att ha ångrat ett och annat beslut när allt väl är över och han återvänder till Villareal.

Dagens sköning stod Martin Mutumba för när han vänder sig mot oss och säger “Ey grabbar varför e ni så galna, har ni dragit lajnish eller??

HAHA! Den snubben e ju förjävla skön..

1 2 3 K G B 4 5 6 B B S

Advertisements

15 Comments so far
Leave a comment

haha martin mutumba alltså

Comment by Anonymous

Så jävla underbart!

Comment by Dizzy

Bra jobbat!

Comment by Hammarby IF!

Martin Mutumba har ju själv som det sjungs i ramsan “meckat upp en fet”.

Comment by dicken

Bra gjort men martin mutumba är fan inte skön…

Comment by HIF STHLM

Värre och värre blir det Eguren din hora.

Comment by Vi e Hammarby

Riktigt jävla bra, men håller med HIF STHLM om att mutumba är vidrig.

Comment by bajen150

Mutumba e en fjant likaså, men han har säkert lite mer klubb känsla än eguren.
eguren ska inte slås, hans ska bli bespottad. Mutumba var en torsk, är säkert en lite då och då.

Comment by MCFLURRY

ogo bogo togo mutumba och horan trivs nog ihop

Comment by sr

Helvete vad underbart!

Comment by mast

Rykten går ju att Mutumba emellanåt kör i sig det mesta han bjuds på….

Comment by Grabben från norr

Är DIF men tycker den här bloggen är för jävla klockren och att eguren är en hora. Tidigare var jag avundsjuk på att ni hade en spelare som fick så mycket hjärta för klubben på så kort tid. Hans uttalanden trodde till och med jag på. All fysisk och psykisk skada mot honom (förutom typ mord) är berättigad och media är pretentiösa horor i allmänhet.

Comment by bleble

Rätt tänkt, rätt utfört.

The beer is on me om vi ses ute nångång.

Comment by BAJSTORSK

sätt ett pris på egurens knäskålar!

Comment by HATA AJK!

Men grabbar vet ni inte att mutumba är kungarnas kung, på rinkeby pizzeria!
Ingen känner apan men apan tror han känner alla som sett honom på pizzerian.

Comment by Anonymous
Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s%d bloggers like this: