kritaen5a


16 Fördömda män!
May 6, 2010, 21:52
Filed under: Uncategorized

Givetvis är det en paradox att fokusera på andra föreningar än den egna. Men skadeglädjen som aiks monumentala kollaps genererar kan inte förnekas. Jag skrattar mig harmynt för varje boll den finske hjälten tvingas fiska ut ur kassen på Gamla Ullevi. Och låt oss fastställa detta enkla faktum redan nu. aik är lika ryggradslösa som en havsanemon.

När Canal Plus dessutom efter matchen drar en serie bilder på Rumpskurken Wesströms minspel under matchen blir det för underhållande. Jag hyperventilerar. Men bildproducenten nöjer sig inte. Han ger mig även den minimala bortaklacken. Låt oss nöja med att det finns inget så fult som en aiksupporter. När de dessutom är arga blir det dubbelt underhållande.

Men hur blev det så här? Alla dessa välbetalda experter teoretiserar om försvunnen central-linje, för högt spänd båge och dåliga planer. Men bara de som förstår sig på Svenska Fotboll(s)Förbundets eget lag kan skönja den verkliga orsaken till härdsmältan norr om stan. 6 poäng på 11 omgångar och sist i Allsvenskan!!!! Skål Tamefan! 11 1 3 7 6-14 6, HAHAHAHAHA!

Men så här är det egentligen. Efter vår egen skärseld under förra hösten fanns inget hopp alls. Usel ekonomi, usla spelare och usel ledning. Men så kom vintern. Kallare än någonsin. Nationen tvingades på knä. Men Bajen Bandy vek inte ner sig. De gjöt lite mod hos oss fans. Bajen Hockey fortsatte med att promenera igenom serien utan poängtapp och med ett avslut på Hovet som värmde.

Då så slår bomben ner. Horungen Eguren gör det ingen trodde var möjligt. Wesström vet precis vad han gör. Samtidigt som han tror sig värva en bra spelare sparkar han på en redan liggande. OSS! HAMMARBY IF! Naturligtvis älskar tattarna i norr symboliken i detta. De är ju så mäcktiga. Samtidigt upplever vi Bajare än en gång en känsla av total tomhet och maktlöshet.. Eller?

Nä, så lätt gick det som de flesta vet inte. Lyckligtvis fanns det ett gäng hjältar som drog en gräns för hur man behandlar oss Bajare. 16 män som trots brösttoner från firman boys inte tänkte två gånger att i fullt dagsljus kliva in på Skytteholms konstgräs och konfrontera Horungen Eguren. Vi som vet hur aik genom åren så hett eftersträvat statusen som Dödsstjärnan kan också se implikationerna av denna markering. aik har alltid fäst stor vikt vid uppmärksamhet och symbolaktioner. Nu åkte de på en 100 gånger värre än de någonsin mäktat med själva. Totalt utlämnade fick Starhe samla spelarna i ring runt Horungen. I vad som säkerligen upplevdes som en evighet häcklades Horungen. Allt gnaget mäcktade med var att snabbt som fan lägga upp en nidbild på nätet.

Samtidigt stod Rinkebys stolthet, Snackpåsen och alla andra spelare undrandes. De som spelar i orange ibland, de som pratar om att “köra” och “kom och ta oss”, de som poserar för foton, de som säger alla de rätta sakerna… Hur kunde detta hända? Jo, av någon anledning hade de fått för sig att de kunde ge sig på Bajen. Verkligheten hände!

De Bajare som klev in på Skytteholm är hjältar i många olika bemärkelser. De förtjänar alla Bajares fulla respekt för att ha stått upp och vänt tidvattensvågen av maktlöshet som sköljde över oss.  Samtidigt är det utom tvivel helt klart att detta även ledde till att aiks spelartrupp fick sig en rejäl reality check och inte varit sig själva sen dess.

Ett antal av de Bajenhjältar som klev in på Skytteholm blev identifierade och är avstängda från Söderstadion på myndighetens vägnar. 16 platser borde redan imorgon spärras av på norra som reserverade för dessa Bajare som inte tillät vad som helst stillatigandes.

// Gästskribent med insyn.

Advertisements

6 Comments so far
Leave a comment

Det VÄRMER i mitt bajenhjärta att läsa detta

Comment by Kdog

Underbart skrivet! Keep up the good work guys! 123!

Comment by Dizzy

Grymt sant från början till slut. in med alla avstängda hjältar på söderstadion!

Comment by Hackney Hardcore

Riktigt bra skrivet, jag är 1 utav dom 16 avstängda, keep up the good work!

Comment by fettäkta

Tar av mig kepsen ställer mig upp och applåderar skribenten.

Comment by Dansband

“De 16 hjältarna”.

Comment by Krossa brage!
Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s%d bloggers like this: