kritaen5a


Naturgodis
June 7, 2010, 07:20
Filed under: Uncategorized

REDAKTIONEN kör så här inför sommarlovet en liten påminnelse om allt smaskens som gömmer sig ute i storskogen. Svampar! Det finns både pengar att tjäna och smakupplevelser att finna för den som inte är rädd för att gå vilse eller myggsvärmar.

Riktiga läckerbitar att leta efter.

Kantarell och Svart Trumpetsvamp. Bara att rensa och fräsa upp med lite scharlottenlök, smör, salt och grädde och lägga på rostmackan. 150:- på krogen eller gratis i skogen! Har du ont om pengar och redan är mätt kan du sälja vidare till din lokale Torghandlare. F-skattsedel tror REDAKTIONEN inte Ni behöver inneha.  HAHA!

REDAKTIONEN vill dock klargöra att svampplockning kan vara förenat med dödsfara! Dessa svampar skall lämnas orörda eller sparkas sönder.

Toppig Giftspindling och Lömsk Flugsvamp. Dessa provar man bara en gång sen blir det inga fler skogspromenader! Så tänk inte ens tanken.

Sen bör man även vara försiktig med denna svamp.

Toppslätskivling. REDAKTIONEN vill tydligt förklara vilka risker och vilka märkliga/psykedeliska bieffekter som drabbar den som lägger dessa i en omelett..

I Sverige så har vi ett fåtal Psilocybesvampar (s.k magic mushrooms) som innehåller psilocybin, psilocin och beocystin som aktiva ämnen, därav är dessa oxå narkotikaklassade. Om man äter dessa så begår man sådeles ett ringa narkotikabrott, tänk därför efter en gång innan du ger dig ut och plockar dessa svampar. REDAKTIONEN avsäger sig allt ansvar för ev. brott mot narkotikastrafflagen som detta dokument ev. skulle kunna orsaka då vår avsikt är att varna för denna lömska svamp. Skulle ni däremot trotsa våra rekommendationer och äta svampen ändå så kan vi garantera er att ni får va med om en JÄVLA resa!

Toppslätsskivlingen är en av dom mest potenta psilocybeier som finns på våran planet. Oss veterligen så är det endast 2 eller möjligtvis 3 arter som är mer potenta. Dessa finns dock inte i Sverige. Toppslätskivlingar är ca 4ggr så potenta som Psilocybe Cubensis.[Om man nu har erfarenhet av dessa.

Däremot är inte Toppslätsskivlingar giftiga/toxiska vilket anges i vissa böcker, utan det är pga dess verkan dom klassas som giftiga. Vilket är ganska förståligt om en ovetande person skulle få i sig dessa.

Akta Er för Björn och Varg nu!!

Advertisements

1 Comment so far
Leave a comment

Vill ni verkligen undvika att träffa på dessa olagliga svampar så ska ni inte titta noga på häst och kohagar där dom brukar trivas jättebra.

Comment by Bulten
Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s%d bloggers like this: