kritaen5a


Surrealism!
August 31, 2010, 07:39
Filed under: Uncategorized

Den vanligtvis tighta REDAKTIONEN orkade inte ens med varandra efter gårdagens fiaskomatch. Än mindre alla andra Bajare. Återigen står REDAKTIONEN och har svårt att förstå vad som utspelar sig runtom oss. Det hände i avslutningen mot BK Häcken förra året med Bajen kloss-sist i Allsvenskan och det hände igår efter 1-1 mot Jönköping Södra. Spelarna applåderas och hyllas som hjältar när sista tåget går. REDAKTIONEN brukar hålla sig borta från att bena för djupt i det sportsliga. Av olika skäl. Nu måste det dock till några enkla fakta.

PFO drog senast han spelade hos oss som Bosman. Som han alltid gör. Har iår gjort 1 mål och fyra assist på 17 matcher. Hyllades igår som en hjälte och frälsare. Vi antar att det var för att han tjafsat med de impopulära tränarna. REDAKTIONEN fattar inget!

På de sista 16 matcherna i fjolårets Allsvenska tog Hammarby IF 7 poäng (0,44 poäng per match efter segrar mot BP och dif samt 0-0 hemma mot ÖIS). Under samma period visade ÖIS ryggrad och kämpade ihop 22 poäng i en omöjlig kamp att hänga kvar efter att ha inlett med 3 poäng på 14 matcher och tog sig förbi oss i tabellen. Trots det stod merparten av 4.133 Bajare och applåderade spelarna efter att helt kraftlöst svikit även i avslutningsmatchen. Samtidigt som dif hänger kvar och aik tar sm-guld. REDAKTIONEN fattade verkligen inget!

Våra bröder på Norra har rätteligen fattat att Tobias Holmqvist inte är en särskilt bra fotbollspelare samt att inte Micke Borgqvist och Jesper Blomqvist inte är bra tränare. REDAKTIONEN fattar det och håller med! Men sen då?

REDAKTIONEN kan bara se två spelare som på allvar presterar bättre än vad man kan förvänta sig kontra lön. En av dem är Johannes Hopf. Johannes har tagit över efter vårdpaketet Rami S och Bajen släpper in färre mål i snitt per match med honom i mål. Rami 1,75 insläppta per match och Johannes 1,25. Så sträck på dig!

Tillsist har vi då mannen som gjort mer än vad någon kan ha trott inför säsongen. Nummer 17. Linus Hallenius. Han har i princip ensam räddat oss sportsligt och ekonomiskt. Utan hans 17 mål hade vi kämpat mot nedflyttning och konkurs. Det spelar ingen roll hur många miljoner vi får för honom. För det är fler än om vi skulle sålt resten av truppen. Problemet är att vi återigen säljer det friska för att finansiera det sjuka. Rami, Söderström, Monday, Gerrbrant, David, Dahl, Traore mfl. sjukt överarvoderade clowner kan tack vare Linus fortsätta att stämpla in på vuxendagiset Årsta IP ytterligare en säsong. 

Linus hade en “incident” med tränarna men tillskillnad från övriga spelare i Hammarby IF gjorde han som det fullblodsproffs han nu är. Skygglappar på och två mål till mot Öster. Inga undanflykter, inget tjafs bara gör! Lycka Till Linus!

Bra även av den person i Bajens ledning som såg till att Linus blir kvar säsongen ut. Så det finns något hopp om att få uppleva några segrar till iår. Igår såg vi hur säsongen hade sett ut om Linus inte funnits. Ett habilt superettanlag med oförtjänt bra stöd från läktarna krampar fram en poäng hemma. Mot dom alltid så farliga Jönköping Södra.

Det är där vi sitter idag. En genomusel spelartrupp som med sina höga löner blöder föreningen torr. Av någon anledning nästintill helt befriad från kritik.

REDAKTIONEN är givetvis medveten om att det finns många olika anledningar till varför det ser ut som det gör idag men vi skiter idag i det och vill inte heller diskutera det.

Advertisements

7 Comments so far
Leave a comment

Väl talat Redaktionen!

Comment by Harry Horse

Oerhört bra skrivet! Cred!

Comment by Billythekid

jävligt sant. Större delen av truppen inklusive tränarna förtjänar stryk. Horbarn med för stora lönekonton är vad de är.. Drar ner vår klubb i konkurs och så står folk och applåderar de små asen. Skänk lönerna när ni konstant underpresterar era svin

Comment by kuken ballen eyravallen

Som vanligt

Right on the fuckin spot. Jag är med er på varenda komma i den analysen.

Comment by Ulfen

tro inte för mycket på att Linus stannar säsongen ut…

Comment by Anonymous

Vid midnatt sprack drömaffären med Genoa – Linus Hallenius, 21, blir kvar i Hammarby säsongen ut.
En mycket arg och besviken Hallenius riktade i natt stenhård kritik mot Hammarbys ordförande Henrik Wesslén.
Linus Hallenius menar att Wesslén medvetet saboterat affären – för egen ekonomisk vinning.
– Han går ut och snackar skit och förstör för mig och hela klubben för att han ska tjäna på det själv. Han försöker blåsa allt och alla men sanningen ska fram, säger Hallenius till SPORT-Expressen.

Comment by Anonymous

Fan vad guld om Linus blir kvar säsongen ut! Det är vår enda räddning. Med han kan vi överraska och slå ut Kalmar i cupen och sen vinna hela skiten och snubbla ut i europa nästa år och supa och knarka och slåss…

Comment by Hackney Hardcore
Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s%d bloggers like this: