kritaen5a


Third Lanark
November 26, 2010, 07:50
Filed under: Uncategorized

Inte ens den tröttaste Bajare kan väl ha missat att Bajen flyttar snart. Till en garanterat steril och själlös arena. Trist, oavsett färg på stolarna. En död fotbollsarena förmedlar oftast så mycket dynamik och själ som det nya bygget aldrig kan ersätta. Ett område som tidigare var en samlingsplats och innehöll så mycket historia och minnen, för så många, reducerat först till en sorglig betonghög. Sedan chickt boende eller shoppingcentra. Fy fan.

Third Lanark i Glasgow spelade sina hemmamatcher på det urspungliga Hamden Park. När de köpte arenan döpte de om den till Cathkin Park. 1967 gick Third Lanark i konken och det som var för jobbigt att riva av arenan blev så småningom del av en park. Nuvarande Hamden Park ligger alldeles i närheten så ni som är i Glasgow ställ er på Ståplatsläktaren i Cathkin park i 5 minuter innan ni går vidare till Hamden. För den finns kvar.  Dynamiken kan knappast ungå någon.

REDAKTIONEN har givetvis varit på plats. Men vi gör det enkelt för oss och använder andras foton. Av olika anledningar. Som vanligt utan att fråga men denna gången med respekt.

Japp snart finns inget kvar av Söderstadion som vi känner den. Än mer tragiskt är att den verkar gå i graven som Superettanarena. Skärpning nu Era horungar till spelare och ledare. Avslutet på Söderstadion skall fanimej inte bli någon 0-1 torsk mot ett mediokert öis i Superettan! REDAKTIONEN avstår från att ge odds för att det ändå blir så. Det är ju trots allt fredag!

Advertisements

1 Comment so far
Leave a comment

Fyfan! sprang i den där arenan för ett par år sedan, kände inte till historien. Dynamiskt värre som sagt.

Comment by roppish
Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s%d bloggers like this: