kritaen5a


ODI
March 24, 2011, 08:46
Filed under: Uncategorized

Nu börjar det hetta till i Cricketens One Day International World Cup. REDAKTIONEN är puritaner och gillar egentligen inte spektakel som detta. Det är publik och TV-anpassat så man nästan spyr. Massorna gillar det dock. Precis som Ni våra sketna läsare skulle göra om Ni hade hjärnceller nog kvar att förstå ens denna förenklade form av Cricket. En hel dag tar dock en match och det är bättre än, vidriga nymodigheten, 20-20 som är en fullständig travesti på den ädla Cricketen. Nedan får Ni en övertydlig vägvisning i skillnaderna. REDAKTIONEN har inga större förhoppningar om att någon av Er skall förstå men räddar vi en enda ur okunskap så är vi nöjda!

ODI World Cup 2011 är nu framme i kvartsfinalerna efter ett underhållande gruppspel. Tyvärr gick alla de stora 8 vidare. 14 ädla nationer med någon koppling till The Commonwealth kom till spel. Undantaget Holland! Inget Sverige givetvis.

England svajjade rejält och fick kuken av BÅDE Bangladesh ! och Irland!!!!!!. Men tillslut snubblade England vidare. Allt detta går av stapeln i subkontinental miljö. En mix mellan Indiskt/Lankesiskt/Bangladesiskt kaos och den vackra brittiska sofistikeringen. Om än i bastardiadiskt format. All utveckling är sannerligen inte till det bättre.

Igår drog kvartsfinal 1 igång. Spelplats Sher-e-Bangla Cricket Stadium i Dhaka. REDAKTIONENS skyddslingar The West Indies verkade dock ha fått en mängd tennisbollar inkastade på hotellkomplexet under natten för de föll i bitar mot Pakistan. Smärtsamt att skåda.

Om en halvtimme (10:00 svensk tid) börjar kvartsfinal 2. Indien mot Australien. Sachin Tendulkar mot Ricky Ponting. REDAKTIONENS utsände hoppas på en enkel seger för Indien. Spelplats är Sardar Patel Stadium i Ahmedabad. Hur det än går så skall ingen krossa glas i Australiensiska ansikten. That is not Cricket old sport!

Så det blir inte mycket annat gjort fram till 17:30.

Resterande kvartsfinaler. Sydafrika vs. Nya Zealand och Sri Lanka vs. England. Finalen spelas i Mumbai 2 April, se till att ha fattat spelet tills dess.

Advertisements

4 Comments so far
Leave a comment

England krigar sig fram till en final och ett guld. Har Sydafrika ett svart eller vitt lag?

Comment by E. Mike

Ha, REDAKTIONEN förstod att EN läsare skulle klara av de svåra orden och härliga reglerna..

England har riktigt bra slagmän men usla kastare bowlers). REDAKTIONEN tror på hjältedåd mot Sri Lanka då England fått mycket skit. Sen blir de plötsligen favoriter i egna pressen och (precis som Sverige då detta fenomen inträder) faller tungt mot Sydafrika i Semin. Sydafrika som inte bör inte ha några problem med Nya Zealand senare idag.

Sydafrika har många: Morkel, Steyn, de Wet, van der Merwe, Botha, de Viliers. Några Prince och Parnell. Ett par Amra och Tahir samt någon Tsotsobe… Enda land REDAKTIONEN tror kunna förhindra att det blir ett icke subtropiskt land som tar hem det.

Comment by kritaen5a

Jag tror nog att Ponting har gjort sitt nu. Han har ju förvisso förnekat att han ska sluta i landslaget men han är inte helt populär i Oz nu. Shane Warne borde sluta spela fejkcricket i Indien och rida tillbaka till Australiens landslag på en vit enhörning.

England kommer för övrigt aldrig ha en spelare som David Boon. 52 öl på en flight mellan London och Sydney talar sitt tydliga språk.

Dags för ett gäng kalla stubbies!

Comment by Fredhällsklipporna

Snyggt! En läsare som faktiskt fattat! Plötsligt händer det! REDAKTIONEN tippade både rätt och fel. På felkontot: England mosades av Sri Lanka. Nya Zealand slog Sydafrika.
Indien tog hem det i finalen mot Sri Lanka. Pakistan och Nya Zealand ut i semi.

Comment by kritaen5a
Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s%d bloggers like this: