kritaen5a


Historik Hammarby Huligan Händelser del 7
August 17, 2011, 20:24
Filed under: Uncategorized

Del nr 7 i serien om Sätraligan, Sveriges första huliganfirma:

7. Polisdäng vi minns.
Tre riktigt härliga episoder kan jag minnas på rak arm. Nu skall ni ha klart för er att attacker på ordningsmakten var en svår gräns att träda över anno tidigt -80 tal.
Den i särklass mest mentala urspårningen stod en kille med smeknamnet Kalven för i Leksand. Att lyckas med en bedrift som står ut så, i det osannolika tumult som rådde där krävde något extraordinärt.
Precis hela tiden händer något runtomkring på vår sektion uppe i Leksands Ishall.
Plötsligt grips Minus av en uniformerad konstapel och skall föras iväg. Kalven fläker sig över massan och drämmer den båtmösseförsedde polismannen i huvudet med en SKIFTNYCKEL (nota bene). Från aktivt arbetande, till på stället sussande snut på en nanosekund. Jag ser momentet i huvudet än idag. Slowmo om det behövs.
Nummer två hände vid ett mindre sannolikt tillfälle. Återigen på ishockey och återigen var det ett ingripande från en nitisk konstapel som föranledde oroligheterna som följde. Platsen är Johanneshovs islada och motståndaren har jag glömt. Vi säger att det var RA73 så att alla förstår vilken lågriskatmosfär som rådde. Bajen ledde sannolikt med 7-0 för de var ganska bra på att knyckla till sämre lag på den tiden.
Då bestämmer sig någon av de fyra utkommenderade konstaplarna att något måste ske. Vi griper någon. Sagt och gjort. MEN den blir en mer än lovligt våldsam reaktion. Speciellt två personer är aktiva. Dessa två personer är bägge ganska lätta att känna igen eftersom den ene är väldigt lång och den andra ganska välbyggd…
Poliserna tummlar ner för bänkrader och jagas av en obegripligt hatisk mobb. Det är plötsligt liv i luckan. Poliserna flyr i panik. Dessutom är det sent i tredje så inga förstärkningar hinner anlända.
Tyvärr varar allt roligt bara så länge, nästa vecka är Polisen på plats med rejält med mannar. Signalementet på de killar de letar efter stämmer på pricken in på de två de tar med sig… Under denna period av Hammarby Hockeys sorgliga historia var det vanligtvis 3-400 i klacken som var belägen på ena långsidan precis till höger om sekretariatet i betong.

För att det skall bli tre punkter får vi ta med flaskincidenten i Norrköping -83. Kvartsfinal i Allsvenskan (nej, jag är inte full, det var så då…) och 250-300 Bajare på plats (mycket på den tiden). Bland annat Sätra i egen minibuss. De flesta totalt borta på Österrikiskt lantvin och bensinsniffande…
Väldigt oroligt på den gamla långsideståplatsen, femton rader hög kanske. Ständiga ras och poliser framför läktaren. Er förtrogne är längst ner i dispyt om något väldigt viktigt när någon skickar en Whiskeyflaska rakt i huvudet på den polis jag jiddrar med. Tjoff, stort jack i pannan på han och jag var en schysst skärmmössa rikare. Men det tar bara ett par minuter innan någon ansåg sig vara bättre lämpad att ta hand om den och vips var den klenoden ett minne blott…

Imorgon fortsätter vi med del nr 6: Ointagliga norra stå… (LOL)

Advertisements

1 Comment so far
Leave a comment

Bajen – Vallentuna var det. Klassiskt.

Comment by Anonymous
Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s%d bloggers like this: