kritaen5a


Historik Hammarby Huligan Händelser del 5
August 20, 2011, 09:09
Filed under: Uncategorized

Fredagkväll kom ivägen för den utlovade dagliga historien om Sätraligan. Men här är del 5 iaf.

5. Almtuna säsongen 81-82
Ishockeysäsongen var en lång transportsträcka fram till kval. Med undantag för Södertälje och det året dif var nere.
Matcher mot Vallentuna, Nacka, Huddinge mm. mm. brukade möjligen kunna sluta i jidder med någon ishockeyfarsa med DAMP och självhävdelsebehov.

Men så small det till i Almtuna. 30-40 Bajare hade åkt upp och överraskande nog var Almtuna redo för det. Bajarna åkte på en del stryk av lokala raggargäng. Serien var sån att man möttes fyra ggr. Nu vände serien och det var retur bara någon vecka efter. Kraftsamling anmodades men gänget upp var inte fler än 50-60 pers.
Stämningen på Uppsalapendeln var inte på topp. Visserligen var nästan alla den tidens mest kända orosmoment med upp men knappast några fler.Att det skulle bli tufft insåg nog alla i sitt inre.
Skulle gissa att det var mitten på Dec. och mörkret var kompakt kring arenan redan innan. Inne i isladan var det lugnt men efter brakade det loss. På parkeringen utanför tornar Almtunamobben upp sig. En rejäl skara. Tydlig tvekan innan Johan S*****z ensam fattar beslutet att vi kör. Johan tar sig an alla som har lust. Plötslig tvekan från Almtuna innan det brakar loss. Nu blir det dock mer tumult än våld för parkeringsplatsen är isbelagd och alla som försöker sig på hastiga rörelser dråsar i backen. En del brottning och stor Bajenoro inför antalet Uppsalabor som strömmar till. Underteckad har det perfekta vapnet för dylika tillfällen behändigt nedstoppad i fickan. En fotbollstrumpa med rejäl en blydagg nedstoppad. Svingar den mot allt och alla och klarar mig undan. Några minuter senare retirerar vi. Undertecknad blir för första gången i sitt liv plockad av polis. Utpekad av en person sittandes i polisbil. Vapnet plockas av mig och kommunikation över polisradionen lyder.
-Gripit misstänkt…
-Upprepa signalement
-18 år, snaggad, normal kroppsbyggdan..
-FEL!! Vi söker en skäggig man i 30-års åldern med skägg och buskigt hår.
Nåja, så minns jag samtalet iaf.
Den man som eftersöktes hade orsakat en Uppsalabo svåra ansiktsskador med hjälp av en trumpet…. Får skjuts till Uppsala station. Tacksam… Väl där är alla från tågresan återsamlade. Inga större blessyrer att tala om. Efteråt känns det som en stor seger och befrielse. Men jag tror vi skall vara tacksamma för underlaget.

Nåja, till akt tre. Sista hemmamatchen mot Almtuna. Detta är säkert 3 månader senare och ALLA vill nu vara med. Från Bajenhåll vill säga. Jakten inne på Hovet efter obekanta ansikten pågår matchen igenom. Tveksam framgång. Men efter matchen går larmet. Så plötsligen, där har vi några. Vild jakt utanför Hovet. Fyra killar hoppar in i en bil parkerad på parkeringen mot Nynäsvägen. Mobben hinner dock ikapp innan nycklarna hinner i startlåset. Bilen är omsvärmad och rutorna ryker, alla försöker komma åt personerna som duckar inne i bilen. Precis som bilen skall vältas rusar motorn igång och försvinner med en rivstart. Som det såg ut runt Hovet då tvingas bilen åka en slinga för att komma fram vid Grillkiosken nere vid T-banan Isstadion (hette se på den tiden. dagens Globen). Alla hinner löpa dit och dessutom samla på sig vapen. Några sekunders väntan..
När bilen väl kommer vinglandes dit är mobben beredd med allsköns bråte. Det regnar sten, is, flaskor mm. mm.
Läser någon av personerna som satt i bilen detta, var ni ens Uppsalabor? Var ni skärrade? Gillar ni trevliga Bajen?
Vet faktiskt inte om motsättningarna dog med detta eller om Altuna åkte ur eller något, men jag minns inga fler duster. Märkligt egentligen.

Nästa episka kapitel i serien? 4. Bajen-Högvakten

Advertisements

1 Comment so far
Leave a comment

Minns de åren, gick på almtuna matcher en hel del, har även för mig att det slogs almtuna mot bajen i en park mot årsta i uppsala runt 01

Comment by Anonymous
Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s%d bloggers like this: