kritaen5a


Historik Hammarby Huligan Händelser del 4
August 22, 2011, 07:23
Filed under: Uncategorized

Vi fortsätter och räkna ner, här har vi del 4 i våran serie om Sätraligan

4. Bajen-Högvakten
Matchen som aldrig var. Trist va. Upprinnelsen var en härlig sommarkvällsmatch. Orkar inte kolla årtal eller motstånd. Gissar -80 eftersom sammansättningen på gruppen var så udda.

För att fortsätta fira efter match drar en glad skara genom Gamla Stan. “Loitering with intent to cause mischief”. Väl framme vid slottet bestämmer sig någon för att kissa på slottet. Högvakten denna dag var något kavalleriregemente med motiverade dragoner. Snabbt omhändertagande av vår vän och ett seriöst försök till fritagande av oss innan vi formligen omringas av soldater. Märklig känsla att i nummerärt underläge (kändes det som) och ledig sommarklädesel ta sig an stridsmunderad militär med karbin. Det var dock någon form av ceremoniell uniform så muskedundren var med träkolv och järnbeslag. Vi åkte på en hel del kolvstötar när vi motades bort. Någon kan möjligen ha kastat något som symboliskt motstånd men Högvakten vann. 100-0 typ..  Jag åkte på en träff på armbågsnerven och kunde inte greppa något på en vecka… Ajajajaj

Nåja, “vi kommer tillbaka” var väl det sista vi kväste ur oss. Två veckor senare marscherar vi 250 pers med rejäl poliseskort mot Slottet. Avspärrningar och fullt pådrag. När det dessutom gick upp att våra kavallerister nu var utbytta sjönk motivationen en del. Vi motades över på kajsidan och skanderade en del. Några flaskor visslade i luften. Men sen var det nog. Sen dess tror jag det råder vapenvila mellan Hovet och Bajen?

Undrar om Kungen övervakade spektaklet? Var han skärrad, gnagare som han är?

I morgon? 3. Sista vänskapsderbyt på Stadshagen

Advertisements

Leave a Comment so far
Leave a commentLeave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s%d bloggers like this: