kritaen5a


Historik Hammarby Huligan Händelser del 2
August 24, 2011, 21:07
Filed under: Uncategorized

Så är vi framme vid den näst sista delen i serien om Sätraligan:

2. Leksand-borta

Detta blev tyvärr en kortversion eftersom någon annan drog storyn ganska bra tidigare. (Så är det skrivet på Sthlm Södras gamla gästbok. Vi på REDAKTIONEN håller oss till den skrivna storyn. Vill ni ha fler detaljer kring resan får ni fråga nån gammal stöt på nästa Bajen-match..)

Alla som var där verkar överrens om att detta var den ultimata bortaresan. Från början till slut. Fyllan och drogintaget var abnormt (även med dagens mått bör tilläggas). Masarna var även de helt besinningslösa. En krake kom in på toan med halsdukar mm. när vi stod 7 st där. -Kom igen Stockholmsjävlar, skrek han.
Vi lämnade honom ihopkrupen i en boll i ett skitigt hörn. Fem minuter senare är han på G igen ute på läktaren och nu är han blodig, nersölad och stinker. Fan man ville knappt ta i han, men i backen åker han.  Efter två perioder av kalabalik på ena kortsideståplatsen är det dags för en obegriplig flytt från ena kortsidan till andra. Oj vilken skillnad det blev… Gatloppet under marschen över till andra sidan vart ett jävla ös. Vad med dynga som kastades på oss av den “fina” sittplatspubliken..

Aldrig någonsin har jag sett så lite av en match för att följa allt runtomkring. Det var slagsmål mellan allt och alla, omplåstring och omgrupperingar överallt, under hela matchen. På något sätt undgick jag polisiärt ingripande. Min klädsel och frisyr var ju sådan att man borde ansett mig som prio ett en sån dag men polisen på den tiden var sannerligen naiv. Ett stort antal arresteringar gjordes och klacken tunnades ur allteftersom.

Det gick väldigt bra att sova på bussen hem dock. Mycket plats eftersom ett antal personer blev kvar!

Och imorgon kommer slutligen finalen, del 1 i historien om Sätraligan. Den är passande nog döpt till 1. Sätras finaste stund och innehåller bl a en rejäl holmgång mot gnaget..

Advertisements

1 Comment so far
Leave a comment

Kul att läsa gamla historier från förr. Jag är äldre och lugn idag och sitter på gubbläktaren men minns ju några tongivande i klacken. Vad har hänt med Schultz och hästen t.ex? Minns att hästen fick sitta för något fotbollsbus och att klacken alltid ropade på hans frigivning under en säsong. Schultz blev nerklubbad utanför Råsunda någon gång och mobben samlades för hämnd med god utgång?

Comment by Anonymous
Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s%d bloggers like this: