kritaen5a


FETT ÄKTA ANALYS
November 8, 2012, 09:33
Filed under: Uncategorized

Ännu en säsong över. För fjärde året i rad står REDAKTIONEN under säsongens sista skälvande moment och undrar om någon utsätter oss för ett dolda kameran spex. Svårt, för att inte säga omöjligt, att lura REDAKTIONEN men det är fan så man funderar. Bengalbonanza, tjo och tjim, glädje, våg, avtackningar och fan vet allt. Allt vi ser är ännu ett år i Superettan. Vad är det som är så jävla fantastiskt med det?

Att det under hösten sett lite bättre ut på planen och poängen trillat in i hyfsad takt har gett följdeffekten att de värsta förnedringarna uteblivit. Vi klättrade i tabellen. Ända upp till 4 plats, gubevars. Kanske luften däruppe var så tunn att folk fick yrsel och kände sig ystra?

Som vanligt hade REDAKTIONEN rätt och alla andra fel gällande spelartruppen. Ju mer av horungarna från öppna fotbollsverksamheten på Årsta som försvinner desto bättre blir det på planen. Vem som lett den överbeskyddade bollleks-verksamheten har inte spelat någon större roll.

Alla dessa horungar med “Bajenhjärta” har dränerat föreningen på likvida medel med fett osköna kontrakt och en ännu mer fett oäkta inställning. Att i tid masa sig ur sängen på morgonen för att sparka lite boll och få lunch serverad är krav som dessa omhuldade pissluffare inte riktigt orkar med men älskade är de. REDAKTIONEN får inte ihop det.

Det krävs ingen större fotbollsanalytiker för att se när kurvan bryts. När en dansk mittback (ingen jävel hört talas om) från ett konkat lag, en kanadensare  (ingen jävel hört talas om) från tyska div. 3, en ettrig medelålders bonnläpp från Trelleborgs bänk, en habil allsvensk spelare från HeIFs bänk och en otränad, lätt över kullens krön, Kennedy plockades in hände det saker på planen.

Man kan skratta åt galenskapen med Videojuggarna men HTFF har kostat betydligt mer, gett lika lite och på sikt kommer ingen ens kunna garva åt eländet.

Visst började året bra. Det var effekten av ett tydligt ledarskap och en fokus på planen som ingav visst hopp. Castrullo såg ut som en fotbollsspelare plötsligen. Den där feta ändalykten, påminnandes om ett random bedagat drinkluder vid bardisken på lokala sunkhaket, var borta. Visserligen hade Castrullo svårt att släppa bollen i tid men ändå. Han såg ut som en fotbollspelare skall se ut. Men skärpan i koncentrationen och truppens svaghet lyste snart igenom.

Den enskilt största anledningen till att vi inte går upp är oförmågan att få bollen i motståndarnas mål. Vi gör 40 mål. Det är bara 4 lag som gör färre. Lite märkligt att lag 5 & 6 i tabellen återfinns bland dessa fyra. Sen är det Umeå (sist) och Brage som inte kommer upp i 40. TFF (näst sist) och ÄFF delar vår ineffektivitet på 40 mål. Vi har 40-33 i målskillnad vilket ger +7. Inget lag efter oss i tabellen är bättre i det avseendet. Före oss är det däremot bättre ÖIF 57-28 (+29), BP 61-40 (+21) och HBK 61-33 (+28). Deras målskillnad är tillsammans 179-101, vilket ger ett snitt på 59,6-33,6. (+26).

Så enkelt är det. Visst kan lag vinna serier med häpnadsväckande målskillnad som går emot all logik. Men då måste man spela i svart, vara ihopväxta i höften med förbundet, få 7-8 straffar per säsong och leva på sponsorpengar från en av landets största bedrägerihärvor.

Våra bästa målskyttar: Lallet 7, Kennedy & Adelstam 5, Sundin & Dahl 3. Klarar ni inte av att dra egna slutsatser av det orkar inte REDAKTIONEN hjälpa er. En ytterligare ledtråd bjuder vi på. Max, Bojassen, Baggio och Nik gör lika många mål som alla våra offensiva spelare Sinan, Billy S., Hansebjer, Lindqvist, Rynell och Castrullo (Lallet undantagen) fram till sommarens värvningar.

Tittar vi på lagen före oss i tabellen blir man fan knäsvag när man ser vilka målskyttar de har och målsnittet de mäktar med. BP har 31 mål fördelat på Horungen Pino och Bahoui, ÖIF ståtar med skitfule Freddy S. på 16 och Zampi-Blomqvist och Velic på 8 var vilket ger 32 mål. HBK manglar på med 36 mål fördelat på Baldvinsson (16), Boman, vem fan nu det är, (13) och Rojas (9).

13 lag har spelare som gjort fler mål än Lallets 7. I många fall 2. Att man inte snackar in bollen i mål borde med detta vara alldeles solklart. Det är här vi missar tåget. REDAKTIONEN tänkte skita i att nämna att även Zlojutro gör 7 men det kändes av någon anledning angeläget för att visa precis hur oduglig man kan vara och ändå göra mål i Superettan.

Bakåt är det bättre. Vi släpper in precis lika mycket/lite som lagen före oss. Hopf, tillsammans med Johnsson i HBK, delar toppen i målvaktsligan med 77% i räddningsprocent. Det finns ett par random bonnläppar före men dessa har spelat betydligt färre matcher så vi kör på förstavalen i resp. förening.  Givetvis har Hopf haft hjälp av att vi nu börjat täta försvaret. Med riktiga mittbackar och ett innermitt som förstår att försvara sig blir det lite lättare.

Mest varnad i laget är Marcus Törnstrand (8) men utvisad har han inte blivit. Monday har tydligen spelat en match och då även, givetvis, också lyckats bli utvisad. Bojassen och Castrullo har också åkt ut.

Vad gäller Törnstrand är det på sin plats att klargöra en sak. Han är för het i många situationer men han har iaf. hållt ihop hela säsongen. Tyvärr har vi drabbats av tunga skador på mittbackarna. Något som ställt till det. Först Max, sen Theorin. Med Guldborg har vi nu en tredje riktigt bra mittback. Räknar man Monday och även José (som spelat mittback) är vår gissning att Marcus är nummer 6 (sex) i rang och lön. På pappret. Greg har, precis som REDAKTIONEN, dock sett en spelare som faktiskt vill, försöker och levererar ungefär samma insats varje match i en sakta stigande kurva. Ändå gnälls det på Törnstrand. Vad fan tror folk? Är det så jävla svårt att se vilka som är de riktiga oduglingarna. REDAKTIONEN känner sig med rätta omgivna av inkompetens.

Där har ni allt ni behöver veta om säsongen. Vi snittar 8463 per hemmamatch, enligt Nordkorea (svff.se), en säsong där vi förutom omg 1-8 är inte på allvar är med och slåss vid något streck. Det behöver vi dock inte fördjupa oss i. Alla vet var ryggraden och den livsuppehållande mekanismen i Bajen finns.

REDAKTIONEN vill dock avsluta i dur. Annars knarkar Ni väl ihjäl Er och den viktiga säsongskortsförsäljningen blir lidande. Vi ser nu,  enormt befriande, att i princip allt från kravlösa vuxendagiset “Färgglada Fotbolls-skon” är utrensat. Greg har imponerat på oss med en tydlig linje med noll acceptans för spelare vars högsta ambition i fotbolls-karriären är att bli kända på Youtube för en “skön grej”. Horungarna från hösten 2009 fram till sommaren 2012 kommer, och skall, bli ihågkomna som de sämsta spelarna någonsin i Hammarby IF’s moderna historia. REDAKTIONEN glömmer Er aldrig.

Advertisements

5 Comments so far
Leave a comment

En sån underbar, klockren och välskriven analys har jag aldrig sett i de etablerade sportmagasinen. Världsklass!

Comment by Bagis

Tja, finns det fint?

Comment by Andy Dufresne

Episk sågning. Värre än den Paulus fick i Stalingrad och ändå är ni tabellmässigt bättre än förra säsongen. Mot plastgräset & nya cheerleader-arenan !

Comment by Cold Blow Lane -77

Spot on!!

(ursäkta det något slitna uttrycket…)

Comment by E. Mike

Grymt bra skrivet!

Comment by räven
Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s%d bloggers like this: