kritaen5a


Det var vackert!
March 19, 2013, 08:43
Filed under: Uncategorized

Mycket besökare igår men att ingen del av REDAKTIONEN var i skick att uppdatera borde Ni ha fattat. Vilken episk söndag det blev!

Bandyfinalen blev ungefär vad vi hoppats på och förvarnat om. Fett äkta läktarkultur möter Sveriges mest odynamiska arena. Kan bara gå på ett sätt. Den första riktiga matchen av betydelse på Friends blev en grandios uppvisning av Hammarby IF. På alla plan.

Givetvis välkomnade REDAKTIONEN bengalbränningen innan matchen men den fick tyvärr en bieffekt som REDAKTIONEN tycks vara enda fett äkta nyhetsrapportör att nämna. Den enorma skara åskådare som inte kommit in i tid till 15:30 fick nu en extra respit på 20-25 minuter. Maken till underdimesionerad och inkompetent insläpps-personal har nog aldrig skådats tidigare. När REDAKTIONEN sent om sider manövrerat sig fram till snyggaste kvinnliga visitatören för lite gratis massage blev vi ruggigt besvikna. Ett snabbt drag över armarna och en handflata i bröstkorgen. WTF!

Så nu fick denna del av det skrattretande arrangemanget inte det omnämnande det förtjänade. Röken som påstods stoppa start av matchen låg kvar uppe i taket till matchen var slut för fan.

bandyfin

REDAKTIONEN brukar inte skriva matchrapporter och tänker inte göra det nu heller. Vi tänker dock påvisa lite tydliga exempel på vad som händer när folk gör som vi säger. Bengalbränningen var helt i sin ordning som sagt. Vi satte ribban. Vi bränner när och var vi känner för det. Sandviken-spelarna fick sig en första försmak på Sarajevoville revisited.

När det sen skall igång finns det en final-tradition att lagkaptenerna ges en stund att elda på sina supportar. Sandviken valde av någon anledning att spela finalen med en tjej (eller åtminstone en kasterad flickpojke) på planen. Hens “pep-talk” hatades bort med all önskvärd kraft. När X:et sjunger Kentas “Just idag är jag stark” och 25.000-30.000 sjunger med, REDAKTIONEN njöt i denna stund som mest under hela finalen, var det egentligen redan avgjort.  Skitungarna som kallar sig stålmännen åkte på 4-0 först 10.  Ety de insåg även själva hur jävla icke-värdiga de, deras fåtal och efterblivna supportrar och deras inavlade skitstad verkligen är.

Sen blir det givetvis en period när Bajen, oavsett sektion, gör det som de gör så ofta..

Nåja, med 10 kvar blir det grymt tryck från läktarhåll och stormningen av planen påbörjas. Extra stilpoäng för den hjälte som är framme och snor bollar ut SAIK-målvaktens korg. Alla sådana personliga initiativ i anarkins tecken byggs i efterhand ihop. Inget är för stort eller smått så länge det bidrar till dynamik. Killen som stolt kom med en av hörnflaggorna i högsta hugg utanför arenan är även han en hjälte som förtjänar ett omnämnande.

I dessa kaotiska slutminuter runt planen blir det aldrig kaos på planen som det vanligen blir när Bajen leder. För nu är kaoset runt om så mycket värre att spelarna inte får utrymme till egna tankar. Alla har ställt sig. Det ekar från alla läktarsektioner. Ingen trumjävel, ingen megafon utan ingen ordning alls. Bara grymt tryck och precis det stöd spelarna behöver. Stålmännen viker ner sig helt och Bajen briljerar i slutminuterna. För att avsluta helt i linje så bestämmer Vi, och inte domaren, när matchen är över. Domarteamet och Saik flyr hals över huvud när massorna väller in. Så vinns matcher.

Även om vi inte lämnar kvar ett totalt vrak till arena så satte vi vår prägel. REDAKTIONEN hållfasthets-prövade stolarna och konstaterade att de inte kommer att hålla när råsundafettona placerar sina feta, svettiga och skitiga arslen på sitsarna. Om nu inte de random gula sitsarna är specialbeställda för de allra fetaste horungarna från solna.

Hade det inte varit gnaget hade vi tyckt synd om det lag som hade denna arena att spela sina hemmamatcher i. OM, och vi skriver OM, man nu skall bygga ett skrytbygge för 3 miljarder (3.000.000.000) så vill man ju hänföras av lyxen en del. Istället var det kalt och påminde mest om en andra klassens mässlokal. De små utskänknings-kioskerna och dess påvra utbud kan man ironisera över bäst man vill. Men att ölen tog slut är inte deras fel. De hade väl klippt och kopierat inköps-behovet för när landslaget/aik spelar och trodde det skulle räcka när Bajen kommer. Att alla öl skulle hällas i mugg gavs rätt snabbt upp dessutom. Hahahahaha!

Fett mest oäkta (förutom arenan) var speakern som ständigt var tvingad att upplysa oss hur bra stämning det var på läktaren och hur fantastisk arenan är. Vem fan tror han sig kunna lura? Han borde spenderat mer tid på klockan för att kunna ge exakta istället för “cirka” tidsangivleser. Horunge!

fettäktabandy

När vi talar om fett äkta kanske det flyger över huvudet på en del. Det här är fett äkta bandy från Forsbacka 1960. Toppluva, stickat matchställ och otillräcklig sjöis.

Noterbart även att något “Defend Solna” inte existerade. Däremot så existerar Defend Söderort i högsta grad. Kan vara bra att veta och påminna om.

SM-guld i bandy, slutspel och elitlicensen fixat i handbollen och Bajen Fans Hockey numer Hammarby IF ishockey och uppflyttade till div. 1.

3 av 4 önskemål inför året 2013 fixade. Nu har vintersporterna skapat återupprättelse för föreningens namn vi alla så länge längtat efter.

Nu är det över till mr Berhalter och “killarna” att fullborda säsongen.

Advertisements

3 Comments so far
Leave a comment

Fy fan vad den dagen och kvällen ägde.
Har fortfarande inte nyktrat till.
Tack alla!!

Comment by BagisExpat

Jag skulle fan kunna betala för att läsa sånt här!! Han som skriver här inne är inget annat än den största hjälten av alla oavsett hörnflaggor på vift! Ni borde byta adress så att fler kan få ta del av FETT ÄKTA nyhetsrapportering i sann arbetarklass anda! Byt adress. sagoscenen har ju.com? Det ska vara enkelt att hitta er sida ni betyder mycket för hela Hammarby! Skriv gärna lite om Södermalms historia/hammarbys historia och gör en riktig hemsida istället! Vore väldigt roligt 🙂

Comment by DELLA VALLE

Ribban är lagd för fotbollslaget. Nu är det bara att prestera!

Min polare såg en Bajengrabb i 10-års åldern dra loss en bit av sargen (3 meters bit) och knata iväg med över isen. Lyckades han ta sig ut med den är han en riktig jävla hjälte…

Herrefolket Hammarby!

Comment by E. Mike
Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s%d bloggers like this: