kritaen5a


Öggestorps kyrka!
April 13, 2013, 17:55
Filed under: Uncategorized

Eftersom REDAKTIONEN är mitt uppe i förfestandet inför morgondagen kör vi en riktig fuling. Vi klipper och kopierar från de alltid så vederhäftiga Jönköpings Nytt. Ganska snyggt och snabbt rapporterat måste vi ge dem! Inte utan att REDAKTIONEN sitter och funderar på om Marianne Lundvall är påsättbar…

öggestorp

Nåja, eftersom våld lockar fler läsare än tantrattar så… (Kursivt J-nytt, fetat REDAKTIONEN)

Supporterslagsmål utanför Jönköping

Under lördagseftermiddagen fick polisen i Jönköping rycka ut på ett aningen märkligt (Märkligt var ordet) uppdrag. Vid Öggestorp hade ett stort antal supportrar setts bråka (Bråka var ordet!!) i närheten av kyrkan. Slagsmålet var uppgjort (Uppgjort var ordet!).
Det var vid halv tretiden under lördagen som polisen fick ett annorlunda (Annorlunda var ordet!) larm. Efter uppgifter om att ett stort antal personer slogs ute på ett fält i närheten av Öggestorps kyrka åkte de därför till platsen för att se vad som var på gång. 
– Det visade sig vara ett gäng som stämt träff där och bestämt sig (Bestämt sig var ordet!) för att slåss, säger Bo Gunnarsson, vakthavande befäl vid jönköpingspolisen, till Jnytt.
30 tal fanns kvar

Ett 30-tal personer befann sig kvar på platsen när polisen kom dit.
– Det var skåningar (Skåningar var order!) från Klippan, säger Bo Gunnarsson som tillägger att den andra gruppen hann lämna platsen innan polisen kom. 
Var de supportrarna kom ifrån är oklart (HAHAHAHAHAHA!!!). Vilka klubbar de båda grupperna kom från är också det okänt (HAHAHAHA).
– De ville inte prata med oss. Vi har sökt igenom fordon och annat och inte hittat något. De hade bara slagits med nävarna (Nävarna var ordet!).
Den här typen av arrangerade bråk har inträffat i Jönköpingstrakten förut, bland annat har det kommit till polisens kännedom när det skett i Vaggeryd och Norrahammar. Att det var ett uppgjort bråk på lördagen vet (Vet var ordet!) polisen bland annat eftersom personerna hade tandskydd (Tandskydd var…..) på sig.
– Det styrker (Det här börjar bli olidligt!!) att man hade förberett sig väl. Vi har inte gripit någon (Kanske söker Ni ett gäng smygers?), säger Bo Gunnarsson.
Inget brott

Och för polisens del är ärendet avslutat (Bra beslut!). Även om misshandel är ett brott är det enligt polisen tillåtet (?!?!?!?!) med uppgjorda bråk om det faller enligt lagens bestämmelser om samtycke.
– Det är samtycke om det är uppgjort slagsmål av ringa art. Ibland finns det till med domare vid sådana här tillfällen även om man kan ifrågasätta (HAHAHAHAHA) lördagsnöjet med att slå sönder varandra.
Ingen person behövde enligt polisen uppsöka sjukhus efter supporterslagsmålet.
– Det var en del som blödde näsblod (Näsblod var ordet!), säger Bo Gunnarsson.
REDAKTIONEN anser att detta är en alldeles ypperlig beskrivning. Formidabelt jobbat av grabbarna på plats!
Advertisements

Leave a Comment so far
Leave a commentLeave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s%d bloggers like this: