kritaen5a


11 Maj 1985
May 11, 2014, 14:02
Filed under: Uncategorized

REDAKTIONEN står som vanligt ensam i en värld där vi ständigt levererar våra egna högkvalitativa  nyheter. Inte kopiera och klipp in som alla nyhetsredaktioner runtom i världen.

Vi får årligen höra om München och Hillborough av journalistmuppar som hjälper till att förmedla de stora fotbollsdrakarnas mediabild av sig själva. Visserligen inte fel att hedra dessa fans men REDAKTIONEN ställer sig därför frågande varför inte de 56 människor som avled och de 265 som skadades  i en av de mest fruktansvärda läktarkatastrofer ens är värda ett par rader för reflektion denna dag. Det var precis som idag sista helgen i, vad som då var, Engelska ligasystemet.

Det skulle vara fest för Bradford City firade uppflyttning och seger i division 3. Motståndare var Lincoln. Platsen Valley Parade. Klockan var 3.40 GMT. Scenerna som utspelades var hjärtskärande. Finns det några undantag att snutar är svin så är det de polismän som heroiskt tillsammans med fans gjorde allt för att rädda liv.

Här kommer bilder att förstummas över:

29 år sedan idag. REDAKTIONEN glömmer Er aldrig.

http://en.wikipedia.org/wiki/Bradford_City_stadium_fire

För Er som vill veta mer klicka på länken.

Sen Edit: Det tog en timme för Aftonbladet att klippa och kopiera. Skit samma. Bara denna tragiska händelse uppmärksammas i bredare krets så är REDAKTIONENS syfte uppfyllt. 

Advertisements

1 Comment so far
Leave a comment

Detta visades när vi hade kurs i brandskydd. Klockan på filmen visar hur snabbt det går. Rökgaser samlas under taket på läktaren som snabbt orsakar inferno.

Comment by Anonymous
Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s%d bloggers like this: