kritaen5a


Kvartalsrapport
May 19, 2014, 09:54
Filed under: Uncategorized

Innan REDAKTIONEN kommer igång vill savanten ha framfört att det skall anses att exakt en fjärdedel (eller 25%) av serien nu är avklarad. Risken finns annars att det inte blir så mycket gjort. Så vi kallar det kvartalsrapport. Alla nöjda och belåtna. I det hänseendet i alla fall.

Till handlingarna nu. 8 matcher har gett 16 poäng vilket enkelt summeras till 2.00/match i poängsnitt. Fortsatt i samma takt leder det till Allsvenskan. Så enkelt är det med det.

Att dra slutsatser på enskilda händelser eller matcher lämnar vi till övriga. REDAKTIONEN har helikopterperspektiv och mer därtill.

Återigen har försäsongen inneburit lite hela havet stormar men äntligen har ansvariga tänkt till och dragit slutsatser om vad som händer när man satsar på säkra kort och dessutom värvat spelare som i de flesta fall kommer från spel i HÖGRE nivå än Superettan. Ett rätt enkelt koncept kan tyckas.

Bortafacit finns ingenting alls att snacka om egentligen, 3 segrar på 4 matcher ger 5 poäng mer än den förenklade formeln “vinn hemma och spela oavgjort borta”. Har Ni hängt med bara lite, lite grann på matematiken de få gånger Ni var i skolan kanske Ni kan klura ut att detta ger 45+15 poäng. Alltså 60 poäng. På 30 matcher. 2.00 poäng i snitt per match.

Hemmafacit är desto dystrare. 2 segrar, 1 oavgjord och 1 torsk. 7 poäng på 4 matcher. Inte godkänt men räddas upp av bra bortaresultat och vi är i högsta grad med i serietoppen. Av de tänkta utmanarna, med någon som helst fotbollsrenommé, Gif Sundsvall,  Öster och Bajs är det bara Sundsvall vi har före oss i tabellen. Så långt borde alla ha hängt med i resonemanget.

Varför har det blivit så här då? Visst har tillsättandet av Nanne varit en bidragande orsak men en eventuell Nanne-effekt är för tidig att peka på. Den enskilt viktigaste anledningen till den habila serieinledningen stavas PPA-koefficienten.

Pablo Pinones Arce har på sina 378 minuter (4 matcher plus tillägg ungefär) nu gjort 6 mål. Ett mål var 63:e minut. Dessutom är det uteslutande viktiga mål och inga straffar. Då blir det lättare att vinna matcher. Pablo har således redan passerat fittungen Sundins 5 mål från förra säsongen. Dessutom när Pablo avslutar blir det antingen mål eller så är det räddning för han träffar fanimej alltid mål. Bara tanken på att vi en gång i tiden hade en trupp där Pablo inte riktigt färgade gör att man famlar efter Stilnoct-paketet för att få någon sömn alls.

Det mer offensiva spelet har lett till ett läckande försvar och utan Pablos mål hade trycket ökat på Nanne. Att vi saknade en målskytt förra säsongen har REDAKTIONEN påtalat tillräckligt många gånger.
Pablos insatser i inledning av serien har gett föreningen hopp fastän vi spelmässigt blandat och gett. Nu jävlar skall det växa. Serien börjar sätta sig och lunken börjar skönjas. Nästa hemmamatch mot det alltid så farliga Boll och Idrotts Sällskapet från Varberg skall bara vinnas.

Vilket leder oss in på vikten av att köpa biljetter till hemmamatcherna. Så fort det börjar komma upp mot 15-16.000 biljetter sålda till match ökar marginalsupportrarnas önskan att vara på plats. Det är en naturkraft likt tidvattnet. Bra resultat påskyndar den effekten.
Så köp nu för helvete biljetter till lördagen. Hör Ni det?

Här borde detta dekret avslutats men REDAKTIONEN känner sig nödgad att klargöra två saker.

1. Det spelades tydligen svensk  cupfinal igår på Friends arena. En match mellan två nästintill själlösa föreningar som endast existerar pga. kommunal ekonomisk doping. Vi hoppas fittnyllet Myllenberg var gladare den här gången. Bortblåst var Sarajevo-ville och allt som gör svenska fotboll till någonting alls. Nu satt du väl och mös i en bekväm fåtölj-jävel med två minimala mupp-klackar i en trygg arena. Du representerar precis ALLT som hotar det lilla spännande som existerar inom svensk fotboll. Hoppas du passade på att njuta oavsett resultat.

2. Att den uruguayanska urmodern till alla horungar nu fiskar efter en retur till Bajen är INGET  som överraskar. Under inga som helst omständigheter skall Hammarby IF bidra till att horungen och hans fru kan landa på fötterna när/om de flyttar till Sverige. Det är inte förhandlingsbart.

 

Advertisements

3 Comments so far
Leave a comment

Ni är Bäst så enkelt är det.

Comment by Della Valle

Skönt att ni finns!

Comment by Della Valle

KROSSA VBS!

Comment by Della Valle
Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s%d bloggers like this: