kritaen5a


Savantens VM
July 13, 2014, 23:32
Filed under: Uncategorized

Så. Nu är det över borta i Brasilien. Fotbollsvärlden har hänförts. Ett lag arroganta filmande svin ledda av en kille i frisyr som fick oss att tänka Lego-Gubbar vann tillslut. REDAKTIONEN har legat lågt en tid. Med olika intresse och engagemang har REDAKTIONENS potentater följt utveckligen i VM. Med lite olika ingångsvärden.
Egentligen inget att förmedla till omvärlden. Går Bajen upp kan det gladeligen kvittas mot alla “glädjestunder” som VM kan tänkas ha skänkt  den lågt stående populasen. Här skulle vi kunna avsluta egentligen. Om det inte vore för Savantens VM.

REDAKTIONEN tog för några år sedan , i vårt ständiga ansvarstagande, an en särskilt svårplacerad individ. Med anställningsbidrag från Arbetsförmedling och diverse myndigheter lät vi en savant arbetsträna på den mest fett äkta av arbetsplatser.
REDAKTIONEN hade förväntat sig en blyg men effektiv sifferknarkare för att bredda missbruks-spektrat ytterligare. Vad vi fick?? Ja, säg det!

Nedanstående text är Savantens VM. Den är inte nödvändigtvis representativ för hela REDAKTIONEN även om vi publicerar den. 
Fyfan vad jag hatar er. Alla ni som talar om rolig fotboll. Alla ni som lever upp vid VM. Alla ni som har en synpunkt så förutsägbar som diarre efter att ha ätit på Max. Hat är egentligen inte ett starkt nog ord. Men det får duga.

Egentligen gillar jag VM. Minns i min ungdoms dagar hur jag samlade bilder i album (som bara måste fyllas och gjordes givetvis). Förundrades över länder från jätte-långt bort och hade mina egna små känslor kring alltihop.

Men alla ni jävlar i landslagströjor utan förståelse, alla ni jävlar i lustiga huvudbonader, alla ni jävlar som håller på “rätt” lag, alla ni jävlar som håller på “fel” lag, alla ni jävlar som håller på ett tillkrystat lag (som ändå fler kommer att haka på om det går bra), alla ni jävlar som vill att Sverige skall gå till VM, alla ni som vill att en svensk horunge skall döma VM-finalen, alla ni jävlar som vill gå och se matcher på storbildsskärm, alla ni jävlar med förnumstiga Facebooks-updates, alla ni jävlar som söker tillhörighet genom att sätta på er en annan nations tröja för att passa in/höra till/sola er i glansen/vara märkvärdiga/visa er toleranta. Allt jävla hålla handen och sjunga Kum-Ba-Ja tillsamman. Jag hatar er alla. Jämlikt och kraftfullt. Tvi vale…

Så vad återstår då? Att vända sig till det jag älskar mest. Siffror. Ety i siffrorna finns logik, sanning och neutralitet. Speciellt då siffran 0 (noll).

Så när resten av REDAKTIONEN loggade ut skred jag till verket. I vanlig ordning låg det stora summor pengar slängda runt REDAKTIONEN. Speciellt med den succé-artade T-shirt-försäljningen i full sving.

Rafsade ihop en rejäl grundplåt, skaffade spelkonto, kopplade bort de få känslor jag har och började spela. Målmedvetet och full av tillförsikt. 0-0 i alla matcher. Insats 2.000:- per match. Fast besluten att fylla på REDAKTIONENS redan digra kassa än mer bakom det skenande missbrukets galenskap. Den enda konstanten i ett kaotiskt mini-kosmos.

Tog ut en månads semester. Fyllde frysen med Ica Basic lasagne och kylen med fulimporterad Harboe. Fällde ner gardinerna och gjorde mig redo. På med kläder som klarar en månads slitage och kroppsodör.

Till en början erkänner jag att jag höll viss kontakt med omvärlden men “vänner” (som jag aldrig haft och inte önskar ha) jinxade resultat och fnös åt mina teorier. I dessa ögonblick härdas själen. Savanten i mig gjorde isolationen till en urkraft. Jag kopplade ur modemet. Och mycket riktigt började bitarna falla på plats. I lugn och ro kunde jag coacha fram resultat från mitt eget näste. När Iran med sin fabulösa fotboll visade  vägen mot Nigeria var det vändningen. Sakta men säkert började cashen rulla in. Publiken buade och i TV-studion var det negativa tongångar men jag, savanten, jublade. Omvärlden var enig i sina fördömanden. Jag stärktes i min hålögda, likbleka och ständigt småljummna existens .

Brasilien-Mexiko 0-0 (15 ggr = 30.000:-)
Japan-Grekland 0-0 (7,5 ggr = 15.000:-)
Costa Rica-England 0-0 (12 ggr = 24.000:-)
Ecuador-Frankrike 0-0 (15 ggr = 30.000:-)
Iran-Nigeria 0-0 (7 ggr = 14.000:-)
Tyskland-Algeriet 0-0 (18 ggr = 36.000 🙂
Argentina-Schweiz 0-0 (14 ggr = 28.000:-)
Belgien-USA 0-0 (9,5 ggr =19.000:-)
Holland-Costa R 0-0 (9 ggr = 18.000:-)
Holland-Arg 0-0 (7 ggr =14.000:-)
Tyskland-Argentina 0-0 (7 ggr = 14.000:-)
Totalt: 242.000:- inspelat

Satsat totalt: 63 x 2.000:- = 126.000:-

Det landar tyvärr aningen kort om fördubblade pengar men ibland är inte siffrorna nådiga. De svin som svek behandlas senare.

Alla dessa resultat. 11 matcher av 63. Fullkomliga. Ramstarka försvar. Avslut i Sundin-klass. Organisation. Lag före jag. En vinnande formula för både mig och ansvarstagande länder.

I den händelse att en eller två någorlunda begåvade personer läser detta (och ser att en match “saknas”) så vill jag klargöra att i matchen om tredje pris avstod jag att lägga vad. Inte ens detta kunde “jinxa” fram ett fett äkta 0-0 resultat i det missfostret till match.

Att jobba fram 0-0 resultat framför sin svart-vita 14-tummare bakom neddragna rullgardiner och bland en hög av sopor framför sig på bordet är en njutning bortom allt annat. Den roliga fotbollsvärlden rasar och som ebb och flod gläds jag i motsvarande styrka. Varje tillbaka-pass, varje fejkad skada, varje byta-kastare-vid-inkast, varje “lugna-ner”-gest, varje ta en minut vid hyfsat farligt frisparks-läge, varje segt byte (givetvis defensiva)  är moment att njuta av. Klokt spel. Varje situation på planen är en plåga. Blir det en “skön grej” eller ett förnuftigt beslut? Lyfter mittbacken ut över läktaren eller försöker han sig på att spela. Närsomhelst kan ett misstag dyka upp och så är den matchen förstörd.

Ju mer jag isolerade mig desto bättre gick det. Tyvärr är stora delar av fotbollsvärlden så lågbegåvad och lätt-indoktrinerad att den sväljer vad för skit-argument som helt så länge det låter rätt.
Så det är dags att inte bara hånskratta över inspelade pengar utan också hur länder som inte begriper bättre än att gå för 0-0 förlorat och fått åka hem. Om de insett sin plats i näringskedjan och grisat på hade det kunnat räcka längre. Kom ihåg det till 2018.
Det gäller för övrigt dig Hamrén också. Ju förr du inser att Sverige aldrig kommer spela ut stornationer desto bättre.

Det finns 2 viktiga grundregler i Cupspel. Inget jag hittat på utan en etablerad och orubblig visdom. Oavsett om det gäller Aros-Cupen för flickor-04, KGB-Open eller VM.

Regel nummer 1. Förlora INTE första matchen i ett gruppspel över 3 matcher. Av de 16 lag som gick vidare ur gruppspels-fasen förlorade 3 sin första match. 2 av dessa går att förklara ganska logiskt samt ett undantag (som alltid tycks finnas).
Lag som förlorade sin första gruppspelsmatch och ändå gick vidare var:

1. Uruguay (ett lag utan Suarez, ett annat med honom)
2. Grekland (var ute, men osannolikt naivt anfallsspel av Elfenbenskusten när avancemang redan var klart öppnade upp för Grekland)
3. Algeriet (undantaget som bekräftar regeln)
Regel nummer 2. Släpp inte in första målet i en “do-or-die”-match.

I utslagsfasen så är det totalt 15 matcher (räknar bort match om 3:de pris även om den endast förstärker argumentet). I 14 av dessa går laget som gör första målet segrande ur matchen.
Undantaget (som alltid fins) är att Holland vänder sent mot Mexiko.

Så i framtiden. Spele på resultatet i stället för att försöka glädja massorna. Det blir tillslut ändå bara “samma gamla trista gäng” som möts i semin. För de kan cup-formen. De gnetar på. De kan räkna och de sätter vinnande innan omvärldens kärlek.

Det brukar vara populärt med listor så jag bjuder på några helt egna och förmodligen rätt unika…

Mest hatade spelare i VM
Messi (1-0 mot Iran i minut 92)
Origi (1-0 mot Ryssland i minut 88)
Vertonghen (1-0 mot Sydkorea minut 78)
Största fittnyllen i TV-rutan

1. Lundh (TV4)
2. Ekwall (TV4)
3 . Brandao (SVT) det aset kunde hamnat högre om det inte var uppenbart att han missbrukade rejält och var allmänt labil och fladdig.
4. Fjäll (SVT) Vad är meningen med honom egentligen.
5. Hasse Nedförs-Backe (TV4) En gång en fitta, alltid en fitta
Skriven press

Delad 1:a Bank, Niva och Laul. Vilka jävla pretentiösa nollor.

Största kuknyllet i TV
1. Tilde de Paula

tilde

Varför har hon sett det nödvändigt att skaffa ett ollon-implantat i hakan?? Och vems ollon är det?

Till sist. Om ni undrar vad jag gjort när jag väntat på nästa match. Här har ni den bästa VM-låten någonsin. Jävligt äkta att lägga ut IBAN:nr. Savanten kommer givetvis föra över en del av sina lättvunna pluringar till denna heta kroatbrud. Så här tilltalar man fotbollssupportrar. Kranka upp volymen och släpp loss. Till och med jag, savanten, rycks med. Jag vill till Brasilien med dig fröken Celsius!

Advertisements

2 Comments so far
Leave a comment

Och så trycktes man ner en bra bit i VM-yran efter läst denna krönika…
Men klockren analys som oftast.
Ok, Tysken vann.
Och jag njöt.
Men det är tydligen olagligt.
Så jag skäms.
MEN så kände jag att äntligen är skiten över.
20/7 är riktigt nära nu.
Då ska Bajen krossa Öster för andra gången i år.
Och när man tänker på sånt, så skiter man faktiskt i Tyskland, Nordkorea och Argentina.
Det är Bajen som gäller.
Och Kung Kurt-Arne.
Det bästa med Tysklands vinst är väl ändå att Kung Kurt-Arne Bergstrand
fått rejält med vatten på sin kvarn…
Det lär knappast bli lättare som spelare att sitta på lektion eller höra Kurt-Arnes presskonferenser efter detta. Läs och träna kallas det.
Vi Bajare kommer cascha in. Yes.
Så, va säger ni? Det är väl bara och mosa på?!
Hammarby!!!

Comment by Angus

Haha fucking cunt! Detta gjorde min vecka.

Var fan är nobeljuryn i litteratur? Köper varor av sin lokala Östermalmskran förstås när krita skriver bästa fotbollsprosan. Före, under och efter ert djävla luder VM.

Det är så bra så ögonen trillar ur jacken.

Comment by Ulfen
Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s%d bloggers like this: