kritaen5a


Klackmatchen (den alltid så viktiga)
August 6, 2014, 07:47
Filed under: Uncategorized

Det kan väl knappast ha undgått någon att det på söndag är något så speciellt som toppmöte i Superettan. Och hör och häpna, Hammarby IF Fotboll är inblandade i denna ystra tillställning. En fortsatt serieledning på spel.

Den här är den näst hetaste “måstematchen” på våra dryga 4,5 år i fotbolls-Sveriges skuggland.
Den hetaste är ju givetvis den som spelades den 22 oktober 2011 klockan 15:00….
(Cupmatcherna 2010 RÄKNAS EJ IN)

När verkligheten inte bara hinner i kapp utan även är tröstlös söker de drabbade små smulor av glädjekorn. Inte äkta alls men mänskligt. REDAKTIONEN skiter fullständigt i vem som vinner Klackmatcher, Publikligor, Aftonbladets Fan-rankningar, Tifo-omröstningar och allt annat nonsens som tycks skänka många sådan oförbehållsam glädje. REDAKTIONEN skiter i om vi kommer först, tvåa eller sist i dessa. För oss är det 60 poäng eller mer vid säsongens slut som är det enda av intresse.

Med detta klargjort vill REDAKTIONEN samtidigt upplysa populacen om den enkla kedjan sportslig framgång- ökad publik-mer stålar-bättre spelare-någorlunda igenkännbara motståndarlag-en meningsfull närvaro på Nya Söderstadion.

Det där blev väldigt svårt förstår vi. Så för 99% av Er. KÖP biljett till matchen mot de alltid så farliga Biffarna från Sundsvall. Memo till face down-generationen. Horungen Simon kastar långa inkast, ta ett par extra steg bakåt!

Inför de sista 12 matcherna, nu är det dags att skapa en atmosfär så ogästvänlig att Sarajevoville återupplivas. Inga mer jävla 15-minuter långa mummelramsor som får motståndarna att tro de är på gym, inga mer sköna “grejjer” på planen utan följ Nannes instruktioner Era jävlar, fullsatt de återstående 6 hemmamatcherna och fram med vilddjuren i Er. Så gott det går…

REDAKTIONEN skiter fullständigt i om vi har ett spel som håller för Allsvenskan eller inte. 2015 skall Hammarby IF spela i Allsvenskan, det räcker nu. Det räckte redan samma minut vi åkte ur. Dock bra att Nanne håller tillbaka de galenskaper som skulle släppas loss om han någon gång skulle få för sig att berömma någon. Både fans och spelare är så kärlekstörstande och i patologiskt behov av bekräftan att det är generande att se. Att underblåsa denna styggelse leder inte till något positivt. Det har REDAKTIONEN för länge sedan konstaterat.

Övrigt att reflektera över; Lallet är klar för IK Frej. Både Lallet och Grauers har hittat hem. Vikingavallen är en logisk nivå.

Tillsist. Knullgrannarna! Ni börjar få kultstatus. Ni håller en av REDAKTIONENS bästa vänner vaken om nätterna och stör dennes stunder på balkongen med hyndans höga porrvrål, rejäla arsel-smashar som får fetvalkarna att dallra och andra omisstagbara ljud som ekar över nejden. Keep it up!

Advertisements

Leave a Comment so far
Leave a commentLeave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s%d bloggers like this: