kritaen5a


Fluortantens dag
September 1, 2014, 16:34
Filed under: Uncategorized

REDAKTIONEN vill påminna om att 1 september är något så fett äkta som Fluortantens dag. Dessvärre är de flesta fluortanter inte så sockersöta (tung suck – korrekturläsarens anmärkning) så vi klipper in denna bild för att illustrera alternativ tandvård.

linda1

 

Dessvärre lär Linda inte fatta att efter 2 minuters gurglande så skall det spottas utan vätskan sväljs enligt väl inlärt mönster.

När vi ändå är inne på ämnet BB-Linda så noterade REDAKTIONEN att BB drar igång igen. Aningen splittrad REDAKTION i entusiasmen. Efter BB-Linda så känns alla andra som bleka kopior. Hon var porrigast, mest blåst, totalt oansvarig, skaffade sig en BB-fästman på ett oefterhärmeligt sätt. Hon blev sedemera BB-Linda med hela svenska folket Målet uppnått gissar vi.

linda2

Jösses amalia, vilket kvinnooideal! Unika Partiet är saknat!

Lindas effekt på BB i Sverige var i paritet med Susan Boyle’s första uppträdande i Britains got talent.

I den nanosekunden precis innan första tonen kommer ser Ni Susan le. Hon är precis där hon skall vara vid rätt tillfälle. När det väl står klart att hon kan sjunga blir det omöjligt att överträffa det ögonblicket. Konceptet är dött hädanefter hur mycket industrin försöker pumpa in energi i det. BB-Linda och Susan Boyle i en sorts skön kombo…

Vilket för REDAKTIONEN vidare till en annan glad krabat som gladde oss i går. Den svenska hjältinnan i Finnkampen som spurtade förbi sin finska och upp på en fjärde plats i Damkampens sista gren.  Bra jobbat Lovisa Lindh! Så värst bildfager är du inte men idrottsutövare som inte viker ner sig gillar vi oförbehållsamt. Dessa två poäng innebar även att vi vann både Dam och Herrkamp i de finska friidrotts-lejonens heligaste näste. Den fett oäkta stadionborgen i Helsinki. Första dubbelsegern sen 1986.

Finnkampen är Sveriges mest äkta idrottsevenemang,
På andra plats Bandyfinalen
Trea Vasaloppet.

Äktheten grundar sig i att de överlevt genom åren. Ett udda koncept som inte går i takt med det övriga men med bibehållet intresse och en populäritet i folksjälen.

För att Ni riktigt skall förstå kör vi en Topp-3 i England också på samma tema:

1. Fa Cup-finalen med marscherande militärband och blåblodig pokalutdelning. Mycket vackert! Om än lite nagelfaret med moderniteternas intrång på dynamiken.
2. The Ashes givetvis. En sorts Cricketens Finnkamp mellan de goda och ädla  Engelsmännen och de onda och osportsliga aussieasen.
3. The Boat Race.

Nu blev det så sentimentalt att REDAKTIONEN får räta till sig.

Vi gillar Nanne och stöder honom i sin eviga kamp mot lättja, ankpsyken, koffeinknarkare och bekräftelsetörstande. Ofta när Nanne har presskonferens söker han stöd i siffrorna vilket glädjer delar av REDAKTIONEN enormt. Därför undrar vi varför i helvete det envisas med korta hörnor? Vi saknar iofs inte heller Kennedys eviga försök att knorra in dem själv. MEN se och häpna vad som händer när man siktar på och träffar planens längsta spelare. Keep it simple! Inte ens lag som spelar MOT Bajen gör mål på kort hörna. Statistiken på mål lång kontra kort måste vara monumental!

REDAKTIONEN avslutar med ett filmtips (det var ju ett tag sedan). Fire in Babylon! West Indies när de var lika överlägsna som Sovjetunionen i Ishockey en gång var!

Med 4 stycken fastbowlers som kallades “The four horsemen of the apocalypse”. Mycket sevärd men REDAKTIONEN antar att Ni inte har begåvning nog att förstå. Men vi försöker iallafall!

 

 

 

 

Advertisements

2 Comments so far
Leave a comment

Håller med om allt förrutom The Boat Race vilket är ett Bullingdon-jippo, ej förankrat i Engelsk folksjäl. Grand National är betydligt mer populärt i de breda folklagren. Och visst borde även Wimbledon kvala in även om man är duktigt trött på Salmond-Murray.

Comment by Alex

Det faktum att något så ointressant som att två universitet tävlar mot varandra i rodd har överlevt utan större ansträngningar gör det till en udda fågel av rang.

Comment by kritaen5a
Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s%d bloggers like this: