kritaen5a


Ladd Air – Flight 456 – from gais away has finally landed…
November 6, 2014, 10:44
Filed under: Uncategorized

Söte Jesus! Vilken jävla säsongsavslutning. Det finns resor, supporterresor och sen finns det REDAKTIONS-resor. Mycket har hänt sedan vi senast var förmögna att komma ihåg vårt skitsvåra inlogg men nu har vi brute-force:at oss in i alla fall.

Var fan börjar vi? Finns det ens en början? Vi är ganska klara över att vi tog tåget ner till gbg men sen…

Hursomhelst. REDAKTIONEN är i nuläget lättad men knappast yster. Segern i Superettan är som att vinna en säcklöpning på seniorboendet. Varken mer eller mindre.

Låt oss säga så här. ALDRIG igen, på några villkor,  att vi skall spela Superettan. 5 jävla förlorade år. Sämre än när vi var som sämst på tidiga 90-talet har vi t.o.m. “lyckats” hinna med att vara på vägen. Frågan är dock hur länge nuvarande, med perspektiv, dugliga ledning får verka innan det är dags för särintressen att ta över. Ekonomin är ju numer hyfsat i ordning och är det någon man kan sätta en gubbe ladd på så är det att när ekonomin är sanerad kommer de vältaliga kolportörerna sättandes som ett rekommenderat klammeprovs-brev på posten. “Någon” får genomlida hundåren och sedan dyker de upp från ingenstans. Cabrera, Micke Andersson med anhang, Hertzell, Tony Gustafssons farsa, Janne Mian, mfl. mfl.

Således. För vilken gång i ordningen? Prio 1 (ETT) i en förening som Hammarby IF är ett bra representationslag. Ett lag som vinner drar mer publik, intäkter och intresse. Vilket genererar pengar, vilket leder till möjlighet till utveckling und zu weiter. Det är så enkelt att det inte behöver påpekas kan tyckas men vänta bara ett par år. Då kommer det, om vi inte är på tå, att anställas nya polare med 0 (noll och inga) kvalifikationer i poster som inte behövs på kansli och i ledning. Småpåvar som kommer tycka, tänka, humma och intrigera. Genomföra en massa jävla röda trådar, samarbetsprojekt och allsköns jävla nonsens som bara tar fokus från att vinna matcher.

Med Bergstrand och Jingblad ansvariga för det sportsliga är REDAKTIONEN nöjd. Dessutom att skaran runt Bergstrand stärks med personer han själv valt och litar på bådar gott i det korta perspektivet. Nu väntar vi spänt på att Banda avpolletteras utan någon som helst sentimentalitet. Det vi INTE under några omständigheter vill veta av är att personer som redan nämnde Banda, talang-Lager eller teamleader-Thunell eller personer i samma form och skepnad tillsätts för “tänka” till eller ges inflytande kring det sportsliga. Se Mats Gren i ifk gbg som aktuell referens. En jävla lallare till tränare som inte presterat ett skit men skall rättfärdiga sin position genom att vara smart och visionär. Menmen, Gren är inte vårt problem.

Vad som däremot är av hög (för att inte säga högsta) prio är en person som kan räkna plus och minus i ledande ställning. Gärna med bister uppsyn och otidsenliga glasögon med tjocka bottnar.En person som klart och tydligt kan säga att “Vi har inte råd” när nästa Rami Shabaan-kontraktsförslag håller på att knåpas ihop. Med dessa 5 år av total förnedring i färskt minne är ett mellanår i Allsvenskan ett betydligt mer tilltalande alternativ.

För att återgå till det sportsliga är det bara att konstatera att när man värvar habila spelare med lite psyke och Allsvensk/”Allnorsk”-erfarenhet så får man ett lag som spelar därefter. REDAKTIONEN skiter fullkomligt och högaktningsfullt i vilka spelare som går in i startelvan så länge de är där för de är bäst. Det är fan så man undrar (milt uttryckt) vilket parallellt universum man befinner sig i när folk engagerar sig mer över att ej tillräckligt bra seniorspelare sorteras bort än att Lager sorterar 6-åringar som inte klarar teknikbanan. Ta Haddad. Han har ungefär samma stats som Christer Gustafsson men bara för att han säger rätt saker och verkar vara en schysst snubbe (en “talang” som endast tycks övertrumfas av “Bajenhjärta”) så kan vi förlänga med honom. Vi slutar här, vi skulle kunna utveckla för de som inte kan ta till sig men tvivlar samtidigt på att dessa individer har förmåga att ta till sig skriven text överhuvudtaget så vi besparar oss den mödan.

REDAKTIONEN skulle inte bli det minsta förvånad om det  finns Bajare som tycker vi skall förlänga med Sinan till 2018 innan hans kontrakt äntligen löper ut om 12 månader eller så… Gustav Grauers is indeed a football genius…..

Vidare till Horungen Eguren version 3.0 (eller var vi nu är). Han vill verkligen hem till sin fru och sina barn ser vi. Om det nu stämmer att styrelsen/ansvariga sagt “Tack men Nej Tack” är det ett sundhetstecken att uppmuntra. Om vi bortser från det uppenbara så krävs ingen större begåvning för att inse att horungen nog snackat med Shabaan och fått flukta lite på dennes gamla kontrakt och tänkt att en sån fallskärm vill jag också ha. De små telingarna som väl är skolmogna får en pappa med pengar, status och en mjuk landning på vägen in i nästa fas i livet med simhopp, dans och hänga halvkurant på Årsta i parti och minut. Tack Gode Gud att vi inte tycks bidraga till detta.

REDAKTIONEN sitter nu och ser fram emot att “grabbarna” skall ner i fett äkta fystränare Claes Hellgrens gruva. Deras semestervecka kan inte passera snabbt nog. Vi skall fan se till att få ta ett pass om det går. En månads stenhård fys. Det var ljuv musik i våra öron. Vi skall därför i anständighetens namn (för dem som inte lyssnat ännu) rekommendera Bajenpoddens intervju med Claes Hellgren där vi hörde det först. En ovanligt bra lyssning. På gränsen till fett äkta faktiskt.

Den raska rensningen i spelartruppen fortsätter och det lär inte återstå mycket mer än Kennedy av det dysfunktionella härke Graures lämnade efter sig när startelvan i säsongspremiären 2015 presenteras. Inte ens Nanne hade kunnat göra vinnare av den öppna förskoleverksamheten. Precis som vi var inne på hela tiden.

Vi låter oss sväva iväg, underlättat av ett alltmer skenande missbruk, och ser fram emot 2015 med högriskmatcher, arenor som påminner om att det är fotboll som skall spelas, en “Silly Season”, lag med supportrar och allt hat som derbyn innebär. Vi kommer dock sakna den ärliga inkompetens som domarna i Superettan besitter. De allsvenska domarnas ofta uppenbara agenda har vi klarat oss bra utan. 5 år (nåja, minus Cup-matcher) utan Martin Hansson m.fl. har varit lite balsam för själen.

Nog om Bajen för stunden. Mer kommer när hela REDAKTIONEN kvicknat till..

En snabb omvärldsanalys hinner vi med.

-dif värvar Kevin W.  och presenterar honom på en presskonferens som uppfyller allt man kan begära i lyteskomik. Tack för det skrattet, det förlängde livet.
-sagoscenen bröstar upp sig och kommunicerar att “om Rosenberg hyssjat under andra omständigheter hade det kunna sluta illa”. Jojo, man undrar ju hur förnedrande detta scenario i så fall skulle behövt vara.
-svff visar med all önskvärd tydlighet att även mff är deras lag. Något många glömmer för att aik-gullande sticker så jävligt i ögonen. Att dela ut pokalen efter 29 omgångar är inte och kommer aldrig vara seriöst (ens med svff-mått mätt). Det hade inte ens varit ok 2001 trots att det innebar en resa till ett vintrigt Sundvall med hälften av Bajarna ståendes i byggbråte.
-Att Hammarby IF tog hem klackmatchen överlägset trots mummelramsor och trumhelvetet.
-Att Paul Mygelberg måste vara en av de märkligaste varelser fotbolls-Sverige inavlat fram
-Att dfg nu gått från fett äkta gruppfoto till en helt ny nivå. Herrejistanes, historierevisionering tycks dessutom ingå i paketet. Trailern lovar sannerligen något utöver det vanliga……
-Att elfsborg jobbar enträget på att bli fotbollens motsvarighet till färjestads bk. Infiltrera allt och skapa en konstgjord miljö där de själva kan frodas. Givetvis med kommunal doping som huvudsakligt drivkraft. Dock, ingen jävel utanför kommungränsen kommer någonsin bry sig om dessa jävla skitföreningar.
-Att REDAKTIONEN i märklig samstämmighet önskar Gelfe ett hjärtligt lycka till i kvalet.
-Att Anna Lindbloms kontraktsförlängning är bra för damlagets image och att det faktiskt är äkta med dubbel-uppflytt. Ett sent Grattis från REDAKTIONEN är ändå mer värt än alla andra grattis.

Advertisements

9 Comments so far
Leave a comment

Fett Äkta! REDAKTIONEN levererar som alltid.

Comment by HFB

Ännu en skarp penna från redaktionen det är en fröjd att läsa varje gång.
Tack för trevlig läsning.
Skål grön vita bröder o äntligen får man åka till arenor uran att behöva gps el fråga bonden Karlsson var deras plan ligger
M.v h Pavarotti

Comment by Pavarotti

Kritaen5a – En sanningen källa.

Comment by sos

Grattis Hammarby

Comment by Robin Lywe

Grattis, Banda fick förlängning.

Comment by Anonymous

Banda fick förlängt idag, värt en gubbe ladd till?

Comment by GurraGo2 (@GurraGo2)

Kommer REDAKTIONEN leverera en listjävel i år?

Comment by 118


hahahah

Comment by 12949

Kan inte släppa det här.. Kan du inte printscreen bilden när Guedetti skriker “var e grabbarna..” efter u21 vinsten mot frankrike

Comment by Lywe
Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s%d bloggers like this: