kritaen5a


Lucka 10
December 10, 2014, 10:01
Filed under: Uncategorized

På Nobeldagen känns det logiskt att lyfta fram en sann förebild och samtidigt en av de mest kompletta fotbollsspelare som någonsin snört på sig ett par skor. En förebild både på och utanför planen. Resolut, målinriktad och en sann lagspelare. Mycket uppskattad av egna laget för sin inställning och fina spelsinne. Se här bara mot (gamla bra) Liverpool på Anfield. Tystar “the Kop” med ett för Vincent Peter Jones typiskt exempel på hans genialitet och känsliga högerfot.

Vincent var alltid bra mot Liverpool och växte mot tuffaste motstånd. FA Cup segern på gamla Wembley mot dåtidens suveräner Liverpool en riktig milstolpe i AFC Wimbledons historia. Trots att Lawrie Sanchez gjorde målet och att Dave Beasant räddade en straff (givetvis billigt utdömd) är det Vincents tackling på Liverpools hårdföre Steve McMahon som anses avgjort matchen. För Vincent kunde även spela tufft om så var nödvändigt!

VinnieJones

Rätt äkta att Vincent 1986 spelade i IFK Holmsund och var med och skickade Stockholms resande fotbollshärke ur svenska cupen.

Vi skulle kunna fortsätta denna hyllning resten av dage men avbryter med en fundering kring hur Vincent hanterat att vara en del av Bajens trupp 2011. När Howard Wilkinson värvade Vincent till Leeds gjorde han det för att ha någon som gjorde upp med den lata, överbetalda och ointresserade kärna äldre spelare som höll klubben gisslan. Blodet flöt och snart nog började Leeds vinna. Nä, REDAKTIONEN gråter inte, vi fick bara något i ögat….

Bonusmaterial för den riktigt hängivne (härligt skön intervju direkt efter FA Cup segern mot Liverpool). Notera en viss inre oro och överaktivitet från unge Vincent.

Advertisements

Leave a Comment so far
Leave a commentLeave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s%d bloggers like this: