kritaen5a


Lucka 19
December 19, 2014, 13:05
Filed under: Uncategorized

Kalendern dundrar vidare. Dagens förebild är Bernhard “Bert” Trautmann OBE. Ännu en karaktärsstark individ som alldeles nyligen plockade ner skylten. 19 Juli 2013 för att vara precis. 89 år gammal.

– Det är inte det faktum att Bert var tysk fallskärmsjägare med åratal av tjänstgöring under andra världskriget som gör honom fett äkta.

– Det är inte det faktum att Bert utsattes för enorma mängder “läktarhat” (även från Man City-fans) utan att bry sig nämnvärt som gör honom fett äkta.

– Det är inte det faktum att Bert spelade för Manchester City som gör honom fett äkta.

– Det är inte det faktum att Bert var ett fysiskt praktexemplar (även om REDAKTIONEN gissar att det kliar till på sina håll) som gör honom fett äkta.

– Inte ens det faktum att Bert efter att ha suttit som krigsfånge i England valde att stanna i England som gör honom fett äkta.

I dessa tider när damfotbollspelare har mer ryggrad och högre smärttröskel än sina manliga kontrahenter känns det tryggt att veta att det en gång i världen fanns män som Bert. Bruten nacke och ganska tydliga smärtor i en Cupfinal? Svika laget eller fortsätta offra sig i närkamp efter närkamp? Spela roll om huvudet hänger lite snett och ömmar en del när det finns viktigare saker i tillvaron. Det är sådan inställning REDAKTIONEN efterlyser hos våra egna “killar”.

REDAKTIONEN vill också framhålla att det gick alldeles utmärkt för Bert (även med bruten nacke) att greppa bollen utan “magiska handskar”. En rejäl snorloska i näven dög alldeles ypperligt.

Sen alltid fett äkta att bli adlad i England. OBE (Order of the British Empire)

57634225_obe_medal_pa

 

 

Advertisements

Leave a Comment so far
Leave a commentLeave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s%d bloggers like this: