kritaen5a


Nu patchar vi på!
April 12, 2015, 22:50
Filed under: Uncategorized

Derbyt vi alla väntat på. All derbyhets urmoder. Om någonsin något varit mer än fotboll så är detta just det. En match som MÅSTE vinnas på alla plan!!!!

Cup-derbyt mot gnaget var ett fotbollsderby i vanlig mening. Fittorna på förbundet gav visserligen sitt lag fördel av hemmaplan men så är det här i världen. Ibland spelar man borta och ibland hemma. En match mot en hatad fiende som vanns och skänkte stor glädje.

Hatet mot gnaget är konstant. De är som de alltid varit och kommer så förmodligen att förbli. Även föreningar som ifk gbg, gais, helsingborg och ifk norrköping har sin själ. Föreningar man kan hata och förhålla sig till.

Sen finns det de riktigt vidriga. De som försöker vara något de aldrig varit. Fotbollens Färjestad. malmö och elfsborg. Vidriga lag som infiltrerat allt som går att infiltrera och ovanpå det, likt läxand, får allt på ett fat av kommun. En läktarkultur så konstruerad och falsk att det man lider med dem som kämpar för att hålla upp lögnen.

Sen kommer alla krakar i de små hålorna runtom i landet som gör sitt bästa. Från ösk (som våra eventsupport-muppar snott en ramsa av…) till brage. Men de har förnuft att stödja sitt lokala lag och gör det efter bästa förmåga.

Sen har vi ängelholm och falkenberg.. Så där kan vi hålla på.

När sen alla föreningar i hela landet avverkats har vi bara lilla grindif kvar. Hur i helvete skall man kunna ta den föreningen på allvar? Vad fan är dem? Liksom tidvattnets flod och ebb är de så jävla förutsägbara. Nu har vi temporärt fått dem på halsen men REDAKTIONEN kommer inte bli minsta förvånade när de tar sitt smutsiga pick och solkiga pack och flyttar till friends om några år då hyran är lägre där och de baxar in sig som naturligaste sak i världen. lex Råsunda 2004.

Stockholmsfotbollens kopparfolk eller som en blodsugande fästing “latchar” de på ett friskt bärardjur. De förtjänar egentligen inte hat, bara förakt.

De har under vår ökenvandring i Superettan försökt flytta fram sina positioner med aggressiva kampanjer. Något som slagits tillbaka på en mängd ärofulla sätt. För en förening utan själ är det nog svårt att inse hur provocerande det har varit. Nu kommer äntligen dagen när allt ställs på sin spets. Så jävla efterlängtad.

Oavsett var du befinner dig på skalan som Hammarbysupporter skall morgondagen vigas åt att tränga ut horungarna från kartan. De skall få smygas in på arenan och de skall få smygas ut. Södermalm och Söderort skall  försvaras som aldrig förr. 2015-04-13 är INTE dagen när det är ok att ha en polare som håller på grindif. Detta är dagen när vi sätter ner foten på allvar. Skulle någon förvirrad jävel (och det finns ju Gud bevars en del) vilja “bara ta en öl med en polare” så finns det gott om utrymme på östermalm (ex. The Londoner) att göra det på.

Detta skall inte bli en derbyfest, detta skall bli Sarajevoville 2.0.


Leave a Comment so far
Leave a commentLeave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s%d bloggers like this: