kritaen5a


Jalusier, ranunkler och ett par marsipanbröd tack!
June 5, 2015, 07:35
Filed under: Uncategorized

Fan vad REDAKTIONS-livet är avundsvärt att leva. Om Ni bara visste vad Ni missar.

En hel del besynnerligheter vill vi lyfta fram denna arla fredagsmorgon.

REDAKTIONEN är på ett varierande spektra tilltalade av ordet “hen”. Men när man ser Moa Svan (nej, Ni får Googla bild själva om Ni missat “hen”) börjar allt att klarna och ordet hittar sin plats i vardagssamtalet. Fast kanske inte riktigt på det sätt som var tänkt. Snustorrt fnöske…
Som provokation med “riktiga” landslaget skjuter hon givetvis en och annan efterbliven fågel. Men för de riktigt insatta i ämnet är ett damlandslag utan spelare som Anna Lindblom, Petronella Ekroth och (vår enda sanna damlegendar) “Jossan” allt annat än just riktigt. Möjligen riktigt läbbigt. REDAKTIONEN lär återkomma i ämnet. Vi vet att både Pudding BK och Europalaget anno 2013 rönte så stor uppskattning att vår expert i ämnet näppeligen kommer missa chansen till ännu en essä. Större antal bloggläsare än det var folk på matcherna enligt 100% tillförlitliga siffror och källor.

Vi skulle inte bli förvånade om så mycket som 10% av Er horungar registrerat att “något” hänt inom FIFA’s organisation. Inte för att REDAKTIONEN har speciellt mycket emot mutkolvar och korruption i allmänhet. Men skall något göras så skall det göras rätt. Att avgå eller låta sig kuvas av FBI är riktigt jävla mårdhundsbeteende. Därför lanserar vi nu kampanjen:

ywc11

Med egen hashtag och allt!

Det kommer att få slut på all diskussion i framtiden och världsfotbollen får en helt ny dimension.

När vi nu är inne på ämnet så vill vi belysa det faktum att FIFA tycks ha pröjsat FAI (Football Association of Ireland) runt 50.000.000:- (SEK) för att slippa en stämning på halsen för Martin Hanssons väl dokumenterade oduglighet. Tanken svindlar på hur mycket Hammarby IF kunnat dra in på samma sätt under åren. Jaja, SvFF (i maskopi med sitt eget lag) skaffade sig Friends arena för de pengarna i stället och de skratten detta gett väger upp en del av ilskan genom åren. Och när styret i Bajen väl har pengar så vet vi hur det brukar sluta. Så egentligen kan det kvitta…

I den alltid lika aktuella, som livsviktiga, klackmatchen ser vi att aik nu haft sin Cup-final mot Hammarby och publiksiffrorna är nere på en normal verkshöjd. I går var det de alltid så farliga kff som fick besök av svensk fotbolls lokomotiv, urkraft och bogserbåt. Givetvis rekordpublik med god marginal. Vi är fortfarande i Superettan är känslan. En sorts fotboll i alla andra matcher. Och så Cupfinalerna mot Hammarby. Med avundsjuka och missunnsamhet som drivkraft. Obetydliga fittnyllen är ni allihopa!

Vi vill också passa på att lyfta fram polisens förklaring (via G. Sager) till varför Hammarby aldrig får bortamatcher på helger.

– Det är en del – det andra är att polisen i olika delar av Sverige har sagt att de helst inte har matcher på lördagar/söndagar, att de får en arbetsbelastning när det kommer fans från Hammarby, xxx och ibland också Djurgården i sina städer på helgerna. De har svårare resursmässigt jämfört med vardagar.

När vi är inne på ordningsstörningar kan det vara en intressant observation hur två mycket liknande händelser inom en kort tidsperiod avhandlas på humorsiten Sagoscenen. Allt från händelse till tid för rapport (den ekvationen vi redan varit inne på att beskriva tidigare) och svulstiga beskrivningar, till sifferexercis bör skall iakttagas med största mått av förnöjsamhet.

Vi rundar av med tankar som oroar oss inför Lill-prinsens C P’s bröllop den 13 juni i Slottskyrkan. Estelle den lilla krabaten ska nämligen vara brudnäbb. Ett vågat val tänker REDAKTIONEN med tanke på vilken uppmärksamhet den lilla prinsessan fick när det senaste kungliga bröllopet hölls i Sverige. Alltid är det något som ligger och gnager även i REDAKTIONENS illustra leverne.

Advertisements

Leave a Comment so far
Leave a commentLeave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s%d bloggers like this: