kritaen5a


Godkänt, inte mer
November 3, 2015, 13:15
Filed under: Uncategorized

Så lyder REDAKTIONENS dom på säsongen 2015. Förra året förmedlade vi budskapet att vi skiter i om Hammarby IF är redo för Allsvenskan eller inte. Inte ett år till i Superettan under några omständigheter. REDAKTIONEN (och många andra Bajare) fick som vi ville. Inte mycket mer än att svälja den sura kånkelbärsmäsk det innebar.
Nu kan allvaret börja..

Ser man till den enorma spelaromsättningen är det givet att det blir svajigt emellanåt.
Av de 18 som var kallade till match borta mot Assyriska i premiären 2014 återfanns 4 i truppen mot HBK i avslutet 2015. Tim, Solli, Fuhre och Torsteinbö. 3 av 4 dessutom på bänken. Inför 2014 var dessutom truppen redan rejält bantad och en massa odugligt dött kött kastat åt småfisk i lägre divisioner.

Värvningarna inför 2015 var varken eller. 2014 var nästan samtliga “spelare in” i korgen “If you pay peanuts you get monkeys” så var det realistiskt överlevnad som gällde i år. En funktionell 2014-trupp fick in lite extra muskler. Detta kombinerat med Nannes ambition att vara det förande och spelande laget fungerade sett över säsongen någonstans i spannet ostrukturerat-acceptabelt.

Diskbänksrealism kan ni kalla det. För Er som önskar debilt svingande med motorsåg så kommer det längre ner.

The noble art of scoring

Vi såg en intervju med “The one and only fett äkta reseledare m.m.”  C. Banda på officiella där han bads sammanfatta säsongen.
-Oj, svår fråga blev svaret, när han tvingades tänka själv och sluta rapa fotboll-management speak.
Inte så värst svårt för REDAKTIONENS knivskarpa analysteam dock.

Det stora problemet i år har som nästan alla av Er, helidioter som mindre imbecilla, knåpat ihop är att vi är tillbaka i Superettan-mode anno 2010-13. Det görs för få mål.

Det skulle kunna ha sin förklaring om vi spelat som Gefle och gått på kontring och fasta. Men så är det inte. Vi har vaskat fram avslut i mängder. Någonstans i häradet 375 avslut har vi fått till. Det placerar Hammarby bland de bättre. Detta har dock inte visat sig i målskörden.

35-39. -4. Så ser det ut målmässigt över säsongen. 1,16-1,3 i målskillnadssnitt. Bra nära 1-1 säsongen igenom.
Vilket matematiskt skulle gett 30 poäng. Men vi “effektiviserade” våra mål och slutar på 33 poäng. Något som borde varit mer om inte spelarna ville komma utvilade och skadefria till Dubai-äventyret som står för dörren. Högst oklart varför 30 man skall dit på AW. Det skulle ju kunna ha att göra med att det trillat in lite cash. Och likt en yster loser på Casinot vid 02:45 så vet man hur det brukar gå.

Vilket för oss vidare till det mest deprimerande av allt denna säsong. Skytteligan. Imponerande svaga 35 mål fördelas enligt följande.

1. Erik I. – 6 mål (Fett äkta skyttekung)
2. Besara och Torsteinbö – 5 mål
3. Kennedy – 4 mål (2 straffar)
4. Linus – 3 mål
5. Birkir, Orlov, Persson, Solheim och Måns – 2 mål
6. Sätra och Solli – 1 mål

Vilket innebär att denna sextett forwards/offensiva ess:
Linus, Orlov, Pablo, Måns, Fuhre och Khalili (7 mål totalt)
mäktat med exakt ett mål mer än denna defensiva kvartett:
Sätra, Birkir, Solli, Solheim. (6 mål)

Förövrigt också en tredjedel av vad Emir K. gjort i N-ping. Och ändå pokuleras det om att ge dessa trötta vallacker nya chanser. Ähmenfyfan! Prestera eller skeppas iväg. Osentimentalt och rationellt.

Kurt-Arne Nanne René Bergstrand

Vilket leder oss in på Nannes frustration efter det ovärdiga säsongsavslutet borta mot redan nedflyttade HBK.
Tacka fan för att han lackar ur. Ensam är han fan inte även om det verkar så. REDAKTIONEN fattar precis. När Nanne och Hellgren smällde igen dörren till “Öppna bollförskolan Färgglada Fotbollsmockasinen” smygöppnar eventsupportrarna en egen filial.

Khalili dyker upp otränad som fan, pallar knappt 30 minuters lättjogg. Eventsupportrarnas reaktion? Man of the fucking match med bred marginal.

Aidoo missar markering på hörna och vi torskar. Eventsupportrarnas reaktion? Man of the fucking match med bred marginal.

Orlov lyckas för en gångs skull tråckla in en boll. Eventsupportrarnas reaktion? Man of the fucking match med bred marginal.

Det måste få ett slut, någon jävla gång, med all denna jävla villkorslösa kärlek oavsett prestation och insats.

När någon likt Erik Israelsson hamnar på sjukan med kraftig hjärnskakning och brutet ben i fotleden efter att ha nickat in ett segermål i slutminuterna mot smuts-gnaget. DÅ hyllar man!
När väl delarna ramlat rätt i skallen igen hos Erik och han gläds åt att “men också att sätta lite käppar i hjulet för aik”. Först DÅ är man värd att lyftas fram. Vilket REDAKTIONEN också var tydliga med och gjorde på olika vis.
Ink. hembesök.
Att däremot bara vara en skön snubbe som uppenbarligen gillar Bajen/random hemvändare, glatt lyfter lön, gärna försöker sig på en skön grej då och då är en belastning för laget. Inte en tillgång.

Vi talar alltså inte spelare som Kennedy som iaf har en historia som vinnare (både i “dåtid” och nutid) i Hammarby IF. Vi talar spelare som inte gjort ett enda skit mer än lyft lön och käkat Yvonnes mat. När dessa spelare hör en grinig smålänning i ena örat och 30.000 (minus REDAKTIONEN plus 3-4 st. till) i andra som gör vågen och sjunger trots en förlust så växer återigen den kravlösa och prestationsneutrala ankpsykeskulturen sig stark. I stunder som dessa har REDAKTIONEN mer gemensamt med de tappra fåtal bp-supportrar som missmodigt plockade ner sina flaggor nere i Mjällby när andra raka nedflytten var ett faktum. Inget vågen och tjo-och-tjim. Bara tung besvikelse och uppgivenhet.

Allsvenskan

Att Norrköping vann i år visar att det går att göra med flytmaximering och en tydlig linje i verksamheten. Janne Andersson har skvalpat fram i medelmåttighet som tränare men fick, likt Sören Cratz 2001, till en säsong när allt föll hans väg. 2014 kom Norrköping på tolfte plats. 36 poäng och 39-50. De skalar bort 17 baklänges och en het Kujovic (aningen förenklat din enda jävel av alla som läser här och kollar detaljer) fixar i princip resten. De värvar en Sjölund och en Bärkroth inför 2015. Deras eventsupportrar har dessutom, precis som våra, snott ÖSKs mummelramsornas mummelmamma. Så det behöves inte så jävla mycket mer för att blanda sig i en toppstrid.

Ser man dessutom på en-mans-showen gnaget och grisfotbolls-gbg så är steget fan inte långt OM….
Ständigt detta OM…

Bara i Bajen

Först vill REDAKTIONEN lyfta fram den personal som är direkt ansvarig för biljettförsäljningen. REDAKTIONEN förstår att alla vill vara där och sola sig i glansen. Men årets historiska klackmatchs-notering måste uppmärksammas. Bra jobbat säger REDAKTIONEN. Ni har ett jobb och Ni gör det bra. Väldigt ovanligt i Bajen. Fortsätt så och tala om för de som har hand om marknad, souvenirer, sponsorevents, det sportsliga m.m. att de nu har en sk. “bäncjhmark” att mäta sig mot. Det GÅR att rekordnotera om man verkligen vill och lägger ner lite kraft istället för att glassa runt och snacka skit.

Med det avklarat kör vi en Bara i Bajen Topp-3 2015
1. Säljer digitala delar av en digital fotbollsplan. Hade varit hederligare med ett Pyramidspel.
2. Går all in marknadsföringsmässigt på Senap, Ketchup och Salsa. Storskaligt tänk om det varit F-09.
3. Skyller sunkigt souvenirutbud på Intersport. 2 frågor, har föreningen förhandlat bort varumärket eller har “någon” godkänt och sen gjort sig oanträffbar?

Attackälg, Bea, Bra, Anis, Anus eller Kapten Klänning Jr?

Spelarbetyg (samt några ramdom individer) i en fett äkta skala

Attackälg: Alla framför Banderollen- och Alla på Långsidan-kampanjerna & Red Bull REDAKTIONEN i BF Cup
Bea: Birkir, Erik I.,
Bra: Ögmundur, Sätra, Persson, Kennedy, Nanne, Vice-SLO, Torsteinbö, Supportrarnas matchprogram,
Anis: Solheim, Solli, Magyar, Batan, Hopf, Tim, Haglund, Besara, Silverholt, Jingblad
Anus: Orlov, Pablo, Rennie, Linus, Fuhre, Måns, Khalili
Kapten Klänning Jr: Banda, Sundin, nye Martin Berg, Anders Friberg, Kortsidans fantasi/repertoar och nyskapande ramsor, Firma Billborn/Lager, fd. BF-kassörskan samt Glenn Nyberg

Sportsliga Höjdpunkter 2015

1. Hammarby IF-aik 1-0 (De asen hämtade sig aldrig efter att ha mött tunga cyniska Bajen och föll ur Guldjakten trots Ali Khan och tvillingföreningens bästa ansträningar).
2. aik-Hammarby 1-2 Svenska Cupen.
3. Hammarby IF-grindif 2-1

Det är väl det hela egentligen. Utrymme till förbättring finns onekligen men det var fan så mycket bättre om man har i beaktan att alternativet var att skjuta toppluvorna av Utsikten och Frej.

2016

Det är liksom inbyggt i systemet att folk i allmänhet och REDAKTIONEN i synnerhet förväntar sig en förbättring.
Men… Med ekonomin nu i aningen bättre skick så anställs det småpåve på småpåve. Det kommer tyckas och tänkas i alla skrymslen och vrån på Veterinärgränd och på Årsta. 2020 skall 40% av truppen vara egenskolade krabater (REDAKTIONEN Betting tar gärna emot vad). Allsköns märkliga projekt, som inte har ett skit med det primära (att vårt representationslag i Herrfotboll vinner matcher Era satans kreatur) kommer att krystas fram och ta kraft och monetära medel från huvudsyftet. O.s.v. in absurdum

Även om Nanne vill att målen skall spridas så är det dags att satsa eventuellt överskott på en rejäl Islänning på topp. Verkar vara noll flopp-ratio på dem. Ankpsyke är uppenbarligen inget Isländskt begrepp.


9 Comments so far
Leave a comment

Anders Friberg=Hjälte!

Comment by Anonymous

Nej

Comment by kritaen5a

Att supporterbutiken suger hästkuk, är vi nog alla ense om, men att inte kunna leverera utanför landets gränser, är under all kritik. Dessutom förlorar man nog en ansenlig summa på att inte göra det.

Comment by jensadotcom

Blir det någon julkalender i år?

Comment by dkmods1

Ja

Comment by kritaen5a

Som vanligt fotbollssveriges vassaste analys. Dock har jag för första gången funnit att jag inte helt håller med REDAKTIONEN. (Snälla, ingen IP-spårning med efterföljande hembesök nu, det kommer nog aldrig att hända igen) Det gäller betyget “Bra” för Ögmundur. Killen skulle fanimej släppa in en badboll när han står i ett innebandymål. Vi måste ha en ny vass keeper till 2016. Annars naturligtvis alla rätt i analysen.

Comment by Bagis

Lås om dig…

Comment by kritaen5a

Bra där.

Comment by Anonymous

Va mycket folk det är på bajens matcher asså

Comment by Neboscha
Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s%d bloggers like this: