kritaen5a


7 December, ny dag, ny vecka, ny lucka
December 7, 2015, 00:09
Filed under: Uncategorized

REDAKTIONENS fett äkta Julkalender rullar på med en ständigt tilltagande kraft och styrka. Andra advent har nu passerats. Oklart hur utfallet av helgens eskapader summeras så småningom men som vanligt med REDAKTIONEN tillåts inga halvmesyrer.

Dagens Lucka. Topp-3 Dynamitarder.
Att handskas med explosiva ämnen kräver sin man eller kvinna (REDAKTIONEN jobbar hårt på att bli Fi-certifierade). Kunskap, nerver och stadig hand. Vetskapen att en väl apterad och hyggligt tilltagen laddning leder till den kanske mest fett äkta brottsrubriceringen som finns i den svenska lagboken gör detta relativt smala spetskompetens-skrå än mer unikt. Smaka på “Grov allmänfarlig ödeläggelse”. Som när REDAKTIONEN “windmillar” sig fram på bred front.

3. Dynamit-Harry och Bildsköne Bengtsson

Första gången REDAKTIONEN inte kan enas efter givna regler kring årets upplägg. Undantaget som bekräftar regeln säger savanten som på något märkligt sätt fick utslagsrösten. Samtidigt råder samstämmighet kring att både Harry Kruth (som han egentligen heter) och Bernhard Bengtsson förtjänar sin plats i kalendern.

bbpipa
Bildsköne Bengtsson är en legend i svensk kriminalhistoria. En skön snubbe som gillade att spränga kassakåp. 25 år i finkan totalt utan att ha gjort en fluga förnär. Allt han ville göra var att leva livet och stjäla andra människors pengar.
Han brottsturne i maskopi med sin kumpan Tatuerade Johansson (i en tid då tatueringar var reserverat för äkta individer) gäckade polismakten i två år. Jävligt äkta.

Dynamit-Harry. Lite samma andas barn som Bengtsson men med den skillnaden att han verkar få större glädje av själva detonationen är den monetära berikning som är följden. Kombinationen tveksamt ölsinne och sprängglädje gör honom till en mycket intressant person.

2. Lars Tingström a.k.a Bombmannen

Till skillnad från Harry och Bernhard som så var Lars mer hard core och driven dynamitard. Han var förmodligen jävligt arg och inte utan anledning. Det kulminerar i att åklagaren sätter honom på kåken, men nöjer sig inte där, utan desstutom sätter på Lars fru medan han förtvinar bakom lås och bom. Don’t get mad, get even… Åklagare Denckers villa flyger så småningom i luften. Lars nekar till precis allt genom hela sitt liv. Så som man bör.

Bör tilläggas som kuriosa att Lars var en udda fågel. Hans tid på anstalt kunde ha gått galet om inte en viss Christer Pettersson tagit Lars under sitt beskydd. Tacka fan för att han fick vara i fred.
Denna vänskap skall senare ha fått Christer att hamna i fokus för Palmegruppen. Men som alla med lite kontakter i undervärlden vet så var det snutar som knäppte Palme så det är en annan historia:

tingström

1. Bajen Bomb Squad

Bengtsson och Kruth drevs av ekonomiska skäl/explosiva njutningar och Tingström av hat. Äkta visserligen men ingen av dem så osjälviskt och i de rättfärdiga massornas tjänst som BBS-bombaren. Detta var i ett högre syfte. Ädelt och rättskaffens utan personlig vinning eller för att rättställa personliga vendettor.
#grindifs tårar 27 juni 2013 när det stod klart att deras fulspel bombats bort var en av höjdpunkterna i Hammarby IFs historia. Vederbörande hjälte/hjältar/hjältinnor (Gud bevare oss väl för att bli sexist-stämplade) förtjänar att lyftas fram. Tyvärr omöjliggörs detta av den ogina ordningsmakten.

bomb
Detta är det enda signalemet av gärningsmannen polisen har att gå på…..

Fotnot:
OM BBS-bombaren aldrig tvingats agera hade Mats Hinze legat bra till. Även han förde en ensam kamp mot vidigt folk. Men det är en annan historia..


2 Comments so far
Leave a comment

BBS = Tingström. Hans kropp må vara begravd men idén och tankarna är odödliga.

Comment by 1999

anton nilsson

Comment by amalthea
Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s%d bloggers like this: