kritaen5a


Den humledoftande Lucka 15
December 15, 2015, 14:23
Filed under: Uncategorized

Det är en öldjungel där ute och detta tack vare den hantverksöltrend som nu råder samt det faktum att det lackar mot jul. Ja detta betyder ju det att det finns en jävla massa rolig öl i butik och säkert i nån av dina satans polares garage (antingen hembrygd eller smugglad). Så vad ska du välja? Ale, IPA, Porter, Lager, Stout, Pale Ale, ska det vara under, över eller till och med spontanjäst? REDAKTIONEN vill reda ut begreppen lite och listar här sina topp 3 ölsorter.

 

3. FOLKÖL

250px-Folköl

Folkölen, denna smått magiska dryck som i REDAKTIONENS ungdomsår kunde förvandla en helt vanlig fredagskväll till en episk fylla. Den kunde göra en fest av ett vanligt jävla trapphus och pojke till man. Tack alla obrydda kioskägare för alla tidiga tonårsfyllor, fingerpullande i buskarna runtom Vitabergsparken och alla sköna vev på Medborgarplatsen.

 

2. MELLANÖL

70643861_tuborg_green05_akc09_b

Mellanölet ett väldigt praktiskt öl i och med sin ringa alkoholhalt när man skall ha en riktigt lång fylla (cirka 16h). T.ex. sista matchen för säsongen. Kan dock bli lite tradigt i längden då det ofta känns som att denna brygd inte riktigt fäster.

 

1. STARKÖL

sofiero_original_5_2_tray

På ohotad förstaplats hittar vi ölets Cadillac, Starköl! Det finns fan inget godare än en iskall starköl. Funkar i alla lägen. I bastun, efter jobbet, på  jobbet, på bröllopet, till pizzan, till fotbollen, på gymmet och inte minst gör den fula brudar snyggare snabbt. Ja du fattar, den funkar fan jämt!  Detta samt att den är den starkaste av alla ölen gör den till REDAKTIONENS absoluta favorit.


2 Comments so far
Leave a comment

Ahh. Folkpissfyllan. Den härliga pubertala sunkfyllan man får när man dtog en platta falcon bayerskt fulinhandlad hos den lokala turken som trodde att “leg” var ett plattyskt ord för morot. Slutade ofelbart liggandes i buskarna utanför morsans port vid 4-tiden på morgonen med en rejäl chokladpuck bak i herrtrosan.. Bara Lagaronne fyllan var värre.

Comment by Anonymous

I husvagnen!

Comment by Ingemar Birgerson
Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s%d bloggers like this: