kritaen5a


Lucka 23
December 23, 2015, 12:06
Filed under: Uncategorized

Nu är den fett äkta kalendern snart i hamn. REDAKTIONEN sliter sig från julstöket för att leverera ytterligare en kvalitétslucka.

Topp 3 fett äkta folkslag!

3. Masaier

MasaiJump

Masaier är ett delvis nomadiserande  (dvs icke bofasta, de flyttar sig) folkslag i savannområdet Serengeti i gränstakterna mellan Kenya och Tanzania.

Anledningen till att REDAKTIONEN gillar och kommer bra överens med Masaierna är för att de kan hoppa och skutta som inga andra. De rör sig graciöst framåt med hopp som fittan Patrik Sjöberg skulle mörda för.

2.Beduiner

beduin
Fett äkta att bära en get

Fett äkta folkslag som vet hur man klär sig, nämligen i lager. Beduiner är kända för att bo i tält och för att de alltid ser till att ha de finaste hästarna. En svaghet beduinerna besitter är socker. De har nämligen lätt för att få diabetes. Något REDAKTIONEN fått erfara under våra resor.

1. Samerna!

2030089_1200_675

Samer, lappar, Sveriges indianer eller som de kallar sig själva sámi. Kärt barn har många namn. Självförsörjande folk som lever av renskötsel, fiske och vindkraft.

Det som gör att samerna hamnar före både beduiner och Masaier trots att man kan se tydliga likheter är att de lever sitt liv i ett svinkallt vinterklimat. Inget för färskingar alltså.


Leave a Comment so far
Leave a commentLeave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s%d bloggers like this: