kritaen5a


Den alltid så viktiga spelidén
March 4, 2016, 09:48
Filed under: Uncategorized

Hur mycket substans det ligger i senaste krigsrubrikerna från Årsta IP kan säkerligen diskuteras. Ett “möte” tycks av allt att döma ägt rum och det är illa nog. REDAKTIONEN har förutspått , kvalificerat gissat, räknat ut med arslet, VETAT att Nanne skulle få ungefär 2 och en halv säsong på sig innan undermineringen skulle börja sätta in på allvar. Lika förutsägbart som tidvattnet.

Hej Matematik,

Bara en så enkel ekvation som att: Banda (med 2 bekräftade fall av egen ambition före föreningens bästa) + Skenande anställningsbonanza på akademinivå + “Ambition”/”Målsättning” med 50% egna produkter i truppen 2020 + En ljusare ekonomi + (Den vanliga konstanten) En rejäl koefficient lata, kärlekstörstande spelare med stor narcissistisk problematik på bänken + En obegripligt korkad skock får på läktaren + En och annan fotbollsfarsa = ?

Ja, vad är svaret? Verkligen jätteklurigt.

Svaret kan heta Borgqvist, Gregg eller Nanne. Bara de försvinner så blir allt bra. Bara “jag” får som “jag” vill så då jävlar…. Vi har sett det förr och nu upprepar historien sig igen. Det här är visserligen bara första förskalvet men mer lär komma. Om nu inte Alex bombar in mål och segersötman trumfar bort ränksmideriet för stunden.

Lösningen

REDAKTIONEN är jävligt skeptisk mot styrelse/kansli/det mesta i Bajen. Men om Ni, nyss nämnda, vill stärka Era aktier hos oss men framför allt göra föreningen en stor tjänst framgent så ta kostnaden och kicka 1-2 spelare och någon annan “stor tänkare/tyckare” i organisationen istället och stärk Nannes position. Detta i kombination med ett uttalande att detta är numer en förening som vill vinna.

Viljan att vinna

Givetvis kan man gå längre bak i historien för att påvisa vårt kommande påstående men det blir för omfattande.
REDAKTIONEN är fullkomligt övertygad om att få spelare (om någon) vill vinna lika hett som Nanne vill vinna.

Det var samma under Gregg. Gregg har dessutom visat i MLS att han har kvalitéer, med ett spelarmaterial mer lämpat för elitfotboll, att nå framgång.

Vi tror till och med att Borgqvist och Blomqvist hade hetare vilja att vinna är de odugliga latmaskarna de hade att förfoga över.

REDAKTIONEN förstår precis vad vi ser nu. Nanne ställer lite krav på en ständig närvaro mentalt och förmåga att fatta beslut utifrån situationer på planen. Därtill extra tufft jobb vecka ut och vecka in. Skall man pressa hårt och högt i planen kräver det mer av spelarna. Görs det inte 100%-fullt ut faller det på planen och det ser ut som när Gregg åkte på sitt största uppvaknande i hans fotbollsliv ute på Grimsta. En upplevelse som skakade om honom så pass att han insåg att det var omöjligt att spela ungefär samma sorts spel som Nanne nu vill implementera. Givetvis med inspiration från Jürgen Klopp mfl. mfl

Prio 1

– Nanne får till viss del skylla sig själv. REDAKTIONEN har varit enormt tydlig att Carlos Banda skall kickas. Tyvärr fick han förlängt. Med tanke på hur Nanne och Jingblad rensat i truppen kan vi inte se hur Banda är kvar (om än bara som reseledare, konflyttare och scout) utan att Nanne godkänt det. Väck skall han. REDAKTIONEN har tidigare rekommenderat boken Dvärgen av Pär Lagerkvist i en naiv (jo, även REDAKTIONEN kan vara det emellanåt) ambition att få en enda av våra besökare att läsa en god bok utan bilder i sitt liv. Vem som är mest infernalisk av Dvärgen (som bör tolkas som ondskan förkroppsligad) och Carlos Banda är svårt att sia om i all ärlighet.

banda

Tillsätt Israelssons gamle tränare från Linsdal istället som ass. tränare. Vi tar honom osett. Fått fram en orädd, lojal och grinig lagspelare i dessa tidevarv. Bra jobbat.

Akademigalenskapen måste få ett slut

Banda får mycket stryk av oss är vi medvetna om. En annan grå eminens som gått under radarn är positivhalaren Lager som kickades från gnaget och av obegriplig anledning anställts, och tillåts ösa cash över polare från förr, i en ambition att under en tidsperiod av 10 år få fram spelare ur egna led. (En dubbel Glorious Five Year Plan ala forna Sovjetunionen, förmodligen med ungefär samma utfall)
Oklart vad egna led innebär iofs. Närmast i dagsläget är väl Jajic. Knappast egna led säger vi. Men REDAKTIONEN antar att det kommer yras om samarbetsförening osv. när det väl är dags.

Vi var inne på SEF för att se hur akademin har lyckats med att plocka fram spelare. Vi fick ju finfina betyg på organisationsmodellen gu’bevars. Bara slutprodukten som drog ner oss från första till tolfte plats… Bara i Bajen © är det OK att slänga lönekostnad på prestation långt under det logiska utfallet.

Vi bjussar på hela listan talanger vår akademiverksamhet förärat nationen.

SEFELIT

Rankingen lyfts som synes upp på en anständig nivå av 2 spelare. I övrigt låter vi Er (för i detta fall tror vi oss kunna lita på att Ni faktiskt är kapabla att dra en egen slutsats) bedöma huruvida all denna kraft och energi samt givetvis ansenliga summa SEK som lagts ner anses ha burit frukt. REDAKTIONENS skiter i om det är Hammarby-DNA i spelare eller ej. Det är vinnare utan ankpsyken och habilt fotbollskunnande vi prioriterar för tomma gester/ord, sköna killar som berättar vilka fantastiska fans vi har och konstant letar ursäkter när första lilla motgången kommer.

Lika bra att förtydliga att REDAKTIONEN riktar sin tydliga aversion mot akademidelen av ungdomsverksamheten som blivit en HTFF 2.0. Hammarby IF skall givetvis ha en stor och inkluderande sund ungdomsverksamhet för alla barn och ungdomar som vi spela fotboll. Håll isär dessa 2 verksamheter. Zlatan (älska eller hata honom) är inte en produkt av någon akademi. Grunna en stund på det.

Tillsist missade vi att lyfta fram Pannkakans dag. För vem gillar väl inte pannkakor?

pankake

Just det ja, en grej till. Bra jobbat grindif med att lyckas hålla biljetterna till derbyt inlåsta så länge att de tappat i attraktionsvärde. Ni är verkligen sämst på precis allt.


Leave a Comment so far
Leave a commentLeave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s%d bloggers like this: