kritaen5a


Alla fotbollsveckors urmoder
March 17, 2016, 09:36
Filed under: Uncategorized

Att inom loppet av 9 dagar skjuta både dif och gnaget ur Svenska Cupen är så nära ett substansfritt välbefinnande man kan komma. Att låta Ögmundur (sluta för helvete upp att hitta på en massa keffa smeknamn när originalet är så jävla fett äkta) ta straff nummer 5 var givetvis inget genidrag, bara sunt bonnförnuft. Det finns inga Ankpsyken på Island (© REDAKTIONEN). Sparka boll är ett jobb. En rejäl vrist vid sidan av gnagets Nicke-lill-troll i mål räcker gott och väl. Bara en virvlande toppluva som saknades. Nu hoppas vi att det löser sig med Höskuldur på något vis också, sen kan säsongen dra igång.

En Topp-3 fulast i gnaget känns på sin plats.

3. Målvaktsmuppen – Knappt 3 tvärhänder hög, en tunga helt utom kontroll och en osannolikt (även med gnaget-mått mätt) beskäftig jävla uppsyn.
2. Nebbo – Hans allt tilltagande behov att vara i fokus och lite Thomas Wassbergskt klurig kombinerat med ett fult jävla skägg gör honom till en raket på listan över fula jävla gnagare.
1. Alm – Så jävla lätt att hata. Hittar på frågor veckor i förväg som han har “geniala” svar på som han ber journalister att fråga. Sveriges sämsta/bästa Comb-over beroende på hur road man är av den sortens komik. Ett patologiskt narcissistiskt behov att hela tiden vinna coachmatchen varvat med att spotta och gömma bajshakan i en snodd runt halsen ger oss bilden av en mycket störd personlighet.

Bara en sån sak som att kromosomfelet N-E-J inte tar sig in på listan. Tack igen Ögmundur!

Att trumma och megafon är direkt förödande för dynamiken på läktaren är sannerligen inget nytt. Men tack och lov har vi sluppit Karaoke-parafernalia än så länge. Den alltid så viktiga klackmatchen blir bara mer efterbliven för varje säsong som passerar. När tvillingklubbarnas mikrofon-ansvarige krankar upp systemet är det fan så man skäms som sodomerade byrackor å deras vägnar. Hur de själva måste må tåls inte ens att tänka på. REDAKTIONEN förutspår inom en snar framtid att man kör ut via arenans egna PA-system för att skapa de alltid så eftersträvansvärda ljudtopparna.

Och efterblivenheten och enkelspårigheten på läktarna (ink. vår egen) sätter sina spår. Det spelar snart fan ingen roll på vilken arena, eller ens kontinent, man befinner sig på. Samma rutiner och mönster. Bleka kopior på Nordkoreas, till estetisk perfektion, välorkesterade läktararrangemang spelas upp in absurdum. Ibland bättre. Ibland sämre.

Humor, spontanitet och dynamik sedan länge borta. Det är en del av den moderna fotbollskulturen. En kultur där folk på allvar tycker att enskilda spelare, inte sällan i andra lag, är viktigare än föreningen man säger sig kunna dö för. En kultur där en spelare som lyckas med en skön grej på en hel karriär (Lex Andres Vasquez) rankas högre bland Facedown-generationen än den lojale.

Alla jävla klipp på nätet som kreti och pleti skall visa upp i parti och minut är 9/10 superstjärnor som gör mål till musik eller möjligen 1/10 någon klantig sate som missar öppet mål. Så långt sträcker sig förståelse och intelligens.

I den dynamiska fotbollskulturens hemland är det som bekant illa ställt. Från att ha varit Europas skräck, förebild och unikum kan vilken sketen klubb som helst numer sjunga bort de en gång så dynamiska britterna. Plågsamt att behöva uppleva.

Men hittar man, någon enstaka gång, något klipp som har tanke, humor och lockar till ett andra påseende kan man vara säker på var ursprunget finns.

Nu vet vi att 99,999% av alla idioter reagerar på samma sätt. -“Håller REDAKTIONEN på Man U.?” Med det anser vi vår tes bekräftad.

Till sist tycker jag vi alla ägnar en tanke åt alla Häcken-supportrar (tacka fan för att stavningskontrollen stryker under med rött) som tvingas komma hem i arla morgonstund efter en match på bortaplan. Nä, vi slutar här…..


2 Comments so far
Leave a comment

Knullmamman, var finns hon?

Comment by Andy Dufresne

Visar sig när man som minst anar det på Södermalm. Håll utkik efter enorma pattar och blodisande tjackgarv.

Comment by kritaen5a
Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s%d bloggers like this: