kritaen5a


Jonbar hinge
July 29, 2016, 15:14
Filed under: Uncategorized

Så befinner sig Hammarby IF precis där vi förutspådde för gissningsvis 2 år sedan. Den ivrige sate som pallar att gå tillbaka till det exakta klockslaget för att kolla kan göra det, vi kanske rättar för att lugna savanten.
Men nu när REDAKTIONEN äntligen uppdaterar blogghelvetet skall man nog passa sig jävligt noga trots allt.

Den, i Hammarby IF, sportsliga inkompetensen och amatörismen har alltid genomsyrat verksamheten. Med ett publikstöd i paritet med Ängelholms FF hade vi förmodligen tampats med Westermalms IF om att vara sämsta fd. Allsvenska lag i Stockholm. Föreningen är om man skall vara helt ärlig något annat än en “Vinnare”.
De flesta fifilurer man möter på matchdag har så lite gemensamt med REDAKTIONEN att det blir surrealistiskt.

Tänk vilken frihet att kunna gå på match, grunna på vad det blir för tifo, stå med klacken, gnugga axlar med läktarprofiler, sjunga på kommando och någon gång då och då få göra vågen med “killarna” på planen.
En upplevelse för livet kort sagt. För fetthuvuden med grodperspektiv vill säga.

REDAKTIONEN däremot. Fågelperspektiv räcker inte för att beskriva vår horisont. Tack vare Hammarby IF supportrars engagemang så lever föreningen. Men det är inte en organisation som klarar sig utan GPS.
Tvärtom famlar man som en akut skitnödig och desorienterad ölsubba i beckmörker på jakt efter en toastol i en främmande miljö. Där polare som behöver jobb får ett välbetalt sådant oavsett kvalifikationer eller erfarenheter.
Slumpen gör dock att man då och då hittar rätt. Med Nanne Bergstrand blev det rätt (med svenska mått mätt).
Men när denne någon (Nanne) tar plats, ställer krav, inte spelar rätt spelare/pappas pojke och är allmänt obekväm i en förening där merparten av supportrarna mest tycks vilja vara ett uppsamlingsheat för “sköna snubbar” blir det ganska snabbt problem.

Vilket för oss till morgondagens Jonbar hinge. Marken svajar under Nanne. I princip samma manskap, med i princip samma taktik, mot samma motstånd och på samma planer släppte förra året in 39 mål på 30 matcher. Bara 6 fler än mästarna Norrköping och 3 färre än tabellfyran Elfsborg. Vår stabila defensiva var vad som höll oss kvar för framåt var det tunnt.

I år är vi redan uppe i 32 insläppta. Efter 15 matcher. Där har vi den enskilt största anledningen till varför det ser så jävla illa ut som det gör.

Så vad har egentligen hänt? Det är bara att gå tillbaka till någon månad innan säsongsstart när några spelare hade suttit hemma på kammaren och fnulat på taktik och det här med att det skall vara roligt att kicka boll. Speciellt i Hammarby. Att behöva springa mer än motståndarna, tänka och vara lojal mot kollektivet och segra som lag?

Sedan dess har de individuella misstagen stått som spön i backen och ytterst få spelare i truppen är värdiga en plats i föreningen i dagsläget. Först har vi de som aktivt driver en annan linje än ledaren och således underminerar (MYCKET mer skulle kunna skrivas om den kampanjen), sen de jag-svaga och håglösa och driver runt som flotsam och till sist har vi undantaget som bekräftar regeln. Erik Israelsson. Ungefär så.

Inte ens efter krismötet, post derbytraumat, tycks det gå bra att snörpa ihop käften när media kommer farandes. Eller själv ringer upp “more like”.

Senaste tiden så har vi utstått en veritabel förslagsstorm om ersättare till Nanne. Förvisso även sportchef Jingblad. Vi har ännu inte hört/sett någon föreslå Banda men en hel del av alternativen är helt i paritet på oduglighetsskalan.

När man väl bestämmer sig för att jobba långsiktigt kan man inte vid första bästa dipp i kurvan drabbas av panik utan tvärtom försöka få, vad som återstår av, hjärnan i dragläge.
Sent om sider hade VD Henrik Kindlund suttit och trycket på toa så länge att han var tvungen att komma ut med en iofs förvånansvärt nykter analys.

Nu är det Gefle away. Vart tar föreningen vägen efter den matchen? REDAKTIONEN har tyvärr svårt att se hur Nanne skall kunna överleva med tanke på hur kringskuren han är. Trist som fan.
REDAKTIONEN var tydlig med att vad som helst utom Superettan var bättre. Det inkluderar streckstrid i Allsvenskan.

Vem som skall ta över? Helst galningen Alec Miller som var i gnaget. Ändå fett äkta att göra sig ovän med allt och alla.
Vi anför följande som motivering:

IFRÅGASÄTTS AV DIF:S TRÄNARE

3 oktober: Djurgårdens tränare Carlos Banda ifrågasätter att Miller kritiserar spelarna via media och säger att han står för “stenåldersledarskap”.

Räcker att se vem som är emot så är REDAKTIONEN för!

 


5 Comments so far
Leave a comment

Som vanligt får man en bättre läsning här än vad man får när man kollar “fb” kommentarer på Bajens sida. Känns mer som ett spelarproblem än ett tränarproblem. Man behöver knappast vara en kärnfysiker för att förstå att det har varit individuella misstag i försvaret som har kostat oss många poäng.

Comment by casualjulgransmupp

Och förresten. Finns det på riktigt spelare i dagens trupp som kör en annan linje än Nanne, eller tror ni bara att det gör det? Häng ut asen isf!!!

Comment by casualjulgransmupp

Förjävla bra skrivet!

Comment by Hagsätra gung

Flocklöss är den värsta sorten

Comment by Hackneyhardcore

I lööööv u. Puss

Comment by Notgay
Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s%d bloggers like this: