kritaen5a


The man they couldn’t hang?
August 10, 2016, 12:30
Filed under: Uncategorized

Det skall erkännas redan från första början av denna litania att REDAKTIONEN efter derbyförnedringen trodde Nannes dagar som tränare i Bajen var över. Det var inget annat än en uttråkad spelartrupp som kastar sin ledare åt hajarna vi såg i derbyt. Pablo highfive:ade med gnaget efter matchen samtidigt som Nanne surmulen drog iväg ner i tunneln och såg ut att vara på väg att “exit stage left”. REDAKTIONEN hade inga visioner om att det fanns en väg tillbaka. Men liksom för John ‘Babbacombe’ Lee och Joseph Samuel fanns en sista utväg som för stunden håller Nanne kvar i föreningen. Men vi tar det från början för i dagsläget så behövs en Bajen för dumskallar mer än någonsin.

Spelidé

Vi startar med den alltid så viktiga spelidén.
Alla jävla efterblivna satans orakel som snörper upp sin, bättre stängda, käft om denna måste fatta vissa lika enkla som grundläggande förutsättningar. Ett pedagogiskt exempel är när våra piffiga damlagsspelare skulle få lite insikt i hur det fungerar hos herrarna för några år sedan. Coach förklarar inför match, damerna förstår. Men se, på planen ser det helt annorlunda ut. Damerna blir fundersamma men svaret är ju så enkelt. “Killarna” är helt enkelt för efterblivna att ta till sig lite taktisk instruktion, så man kan sannerligen fråga varför det ens skall till en spelidé. När man sen läser i matchprogrammet vad (ännu en knickedick) har att tillföra i ämnet..

Verkligenjättekul

*Nu har samtliga på REDAKTIONEN försökt sig på att följa upp detta med adekvata invektiv men det blir för mordiskt och hatiskt*

Vi konstaterar ännu en gång att individen måste ha kul i Hammarby IF. Det skall vara roligt att kicka boll. Vinna matcher är inte lika viktigt som en “skön grej”. Tacka fan för att Nanne tvingats inse att den sortens spelare han söker inte finns tillgängliga.

Nåväl, åter till spelidén!
Hård och hög jakt på bollhållaren/tidigt återerövringsspel/framtidens fotboll/gammal hederlig engelsk Sunday League lerbadsfotboll. Kalla den vad fan som helst men ett par egenskaper krävs för att spela den sortens fotboll. Detta  spel kräver god fysik, raska ben, vilja att skubba på mer än motståndarna, tackla (inte ta hoppsa-steg) när man kommer åt och därtill en kapacitet att läsa spelet. Än mer förenklat; Hårt jävla jobb och en förmåga att se när motståndarna spelat sig in i problem.

Framtidens Fotboll möter motstånd

REDAKTIONEN är MER indignerad än Nanne var på den redan så famösa presskonferensen senast. För tvärt emot vad både Nanne och intriganta dumskallarna som leder den enfaldiga fårskocken har att säga så fungerade (-ish) Nannes spelidé under en period mellan hösten 2014 fram till sensommaren 2015. Tyvärr gjorde vi inga mål på alla chanser vi skapade men det fanns många gånger ett tydligt mönster att det var på väg att bli riktigt bra. Men verkligheten kom ikapp i takt med att segrarna uteblev. Nanne fick satsa på rejält och redigt manskap som pangade långt, stod rätt och riskminimerade. Vilket gav 3 raka segrar och så småningom fortsatt allsvenskt spel. Den tredje av dessa matcher ett kapitel för sig. 3-0 borta mot, alltid så farliga, Åtvidabergs FF. Visserligen saknades både Erik Israelsson (knockad och skadad matchen innan) och Lagkaptenen som prioriterade bröllop men kontraktet säkrades definitivt där.
Sista tre matcherna 2015 blev dock något annat. Laget checkade ut mentalt och Nanne blev givetvis lack eftersom Nanne till skillnad från merparten av laget verkar ha en sann vilja att vinna.

Men vid bokslut 2015 var det inte många som ifrågasatte Hammarbys/Nannes ambition med en spelidé som vågade spänna bågen att sticka ut. Ge föreningen en profil.

När det var dags för 2016 så var det, som vi redan konstaterat, egentligen redan slut på Nannes spelidé.
Några av “killarna” hade en bättre spelidé. Lite mer som Pelle Arbetslös-fotboll. Uppgivenheten, passiviteten och undermineringen av Nanne har sedan detta möte sakta tilltagit i takt med att den spelidé vi såg ett embryo till föregående säsong alltmer fick oss att tänka på de skärpta små töserna i damlaget och deras reflektion att det här ser ju inte alls ut som på taktiktavlan.

Så vad har hänt under våren och sommaren?

drevet

Vi nöjer oss med de “killar med stort Bajenhjärta” som uttalat sig offentligt och lämnar släkt, vänner och Bajensupportrar åt sidan men agendan är solklar och mycket mer pågår i bakgrunden.
Så många jävlar som nu bara sitter och hoppas på att Bajen skall torska så Kindlund (för alla andra jävlar ränner runt och hukar ansvar) får en ursäkt att göra en förändring.

#Varlojalmotföreningledareochlagkamrater

Till Kindlund-Från REDAKTIONEN. Varje vecka du står emot pöbeln växer du en aning.

Aber

Detta för oss logiskt in på gamla Bajenhjältar, folk på Årsta och allmänt skönt folk.
Sätt upp en murjävel runt anläggningen och en nitisk jävla vakt (kvinnliga publikvärden på 106:an är som klippt och skuren för jobbet) så endast behöriga har tillträde.
Det räckte för länge sedan. Årsta skall vara en träningsanläggning ingen jävla öppen dagverksamhet för allmän trevnad och lösdriveri.

Kostnadsfrågor

Nästa betydande punkt tar “Bajenikonen” Haddad upp i sin text.
(REDAKTIONEN noterar för övrigt att den gode Andreas funnit det lämpligt att radera “vissa” inlägg men behåller gärna Marko’s angrepp på Nanne)
Citat: “Han har fått X antal miljoner att spendera på spelare”.
En “sanning” som upprepas nästan överallt. Sant är förvisso att Nanne i rask takt gjorde sig av med de spelare som Grauers skrapat loss från golvet i återvinningscontainern bakom ICA Maxi och istället gick in via ordinarie entré. Men längre än till Klipplådan med kantstötta kexpaket och Kortdatum-kylen har han bara fått gå 2-3 ggr. Och då är det ICA Basic-sortimentet som gäller. Att vi fått det utfallet vi ändå fått spelartruppsmässigt är fan en bedrift.
Visst har det ramlat in några publikmiljoner på pluskontot men 2-3 Khalilimissar (Rami 2.0) och allt är borta.

Att storhandla kostar men vad fan har man för val när allt man hade hemma var helt otjänligt för sitt syfte och bara måste dumpas utan pardon och eftertanke.

If you pay peanuts you get monkeys

Vilket för oss in på genierna på svenskafans:

gothia

Indeed, hur fan kan man tjäna pengar på en ungdomsturnering…

Vi kan glädjas oss med att ledningen i gais en gång i Gothia Cups linda hoppade av i tron att det inte var värt besväret. Häckens BK må vara en av Sveriges minst äkta föreningar men de har haft en trygg och säker inkomstkälla i många år. En inkomstkälla som vida överträffar vårt eventuella publiköverskott.
Vilket gör att de kan handla från både frysdisk, konserver och korvhyllan.

Vi klipper in en graf vi snott, från en av få Bajare (Osynliga Handen) som faktiskt kan räkna, på hur pass mycket Gothia Cup inbringar till BK Häcken.

bkhäcken

Siffrorna i vinröda fältet ni skall fokusera på Era CPn. Och nej, det är inte 11:40:- utan 11,4 milj SEK.
År ut och år in. Ha det i åtanke när ni ser BK Häckens spelarköp och tjatar om gamle avdankade snuten Peter Gerhardsson (som dock skall ha “credd” för sitt jobb att få Petter A 1.0 till klubben) som frälsaren nu när de allra bisarraste tränaralternativen tycks ha försvunnit ur diskussionen. Tack och lov får vi tillägga.

Nu vet vi redan vad som kommer. Lönekostnaden!!
Den har REDAKTIONEN redan varit inne på så många gånger att vi själva tycker att upprepningarna börjar bli plågsamt återkommande. Men icke. Lönekostnader som ligger utanför A-truppen kan för fan inte anföras. Alla jävla kompisanställningar som vi redan varnat för hur de dränerar vinsten. Varje heltidsanställning med en dräglig lön (28.000:-) på kostar nästan 500.000:-
lönekostnad
Men varför försöker vi ens?
500.000:- = ca. 270 säsongsbiljetter kortsideklack.
Tänk på det nästa gång ni jublar åt ännu en obegriplig kansli/akademi/marknad/event/team manager-anställning istället för en habil vänsterback.

En grinig gubbtjyvs sista strid

I och med att galgen fallerade efter derbyt fick Nanne några dagar extra. Dagar han tog vara på. Han rensade ut precis allt (nästan…) han inte litar på och körde på lite hederlig bonnadrängsfotboll utan krusiduller. Hederlige men begränsade Rennie fick ersätta notoriske skitsnackaren Khalili i en signal 99% av alla idioter inte tycks ha klurat ut.
A last roll of the dice…

Och se. Efter två raka, riktigt viktiga, segrar i träskmatcher står vi på 20 poäng. Återigen besatt gubbtjyven tillräckligt med kunnande för att överleva en vecka till. Men istället för att se framåt emot vad som är den sista i raden av tre enormt viktiga träskmatcher, sluta upp bakom föreningen och laget så kvittras och kveruleras det in absurdum om en jävla presskonferens.

Så här kommer det tyvärr givetvis att fortsätta med detaljgnäll, rykten, skitsnack mm. mm..
Nanne kom, ställde krav, rensade ut, ville ha det bättre på Årsta, fattade inte grejen med bengaler, är inte snäll mot allt och alla osv. Väldigt mycket: It’s just Not Cricket.

Den dagen Nanne lämnar kommer det bli precis som med svenska landslaget.
De stora egona segrar för stunden. Nanne går vidare precis som Lagerbäck och kommer bli framgångsrik någon annanstans. Vi kommer få vår beskärda del av Shining (© E. Hamrén)

REDAKTIONEN vill här och nu passa på att lyfta fram:

david-boo-wiklander

Här är vi för ovanlighetens skull inte ens bolltvåa med påföljande tokkapning.
Årstakexen bland andra hann före men det må vara hänt. Vi har ett skenande missbruk att kurera.

David kom på kort kontrakt, tränade, fick knappt chansen och harvade i U21. Varför skulle han bry sig när Nanne var som mest utsatt och behövde honom som mest? Svensk mästare förra året och 32 år gammal?
Men, loo-and-behold, när chansen kom uppträdde han som ett sant proffs. Han drev på, berömde när det inte ens fanns något att berömma och lappade någorlunda ihop ett läckande försvar och klev fram när det var som tyngst.

“Sometimes it’s the people no one imagines anything of who do the things that no one can imagine.”
(Herre Jistanes, det blev i klyschigaste laget menmen)

Han har nog inget större Bajenhjärta men han är en professionell fotbollsspelare. Om någon nu inte fattat det vid det här laget så är det en komplimang.

REDAKTIONEN talade häromdagen om en Jonbar Hinge. Sundsvall away är ännu en sån. Tack och lov blir troligen Nanne kvar tills dess. OM (ständigt detta OM) det blir seger där bör det med stor säkerhet räcka med 10 poäng på 12 matcher. Klarar nog nästan alla utom Billborn av om nu Nanne skulle få sparken/”ta sin Mats ur skolan”.

The million dollar question

Hur kunde det bli så här då kanske någon, som pallat läsa ända hit, frågar?
Svaret finns men vi passar tills vidare på det i omsorg för Hammarby IFs bästa.


8 Comments so far
Leave a comment

Man blir fan alltid lika lycklig när REDAKTIONEN uppdaterar blogghelvetet. Dom enda som faktiskt tycker som en själv. Men tydligen så vill 9/10 Bajare värva spelare med “bajenhjärta” istället för spelare som faktiskt kan spela fotboll. Funderar fan på att bli REDAKTIONENS lakej och sprida ert budskap på varenda jävla bajenforum jag kan hitta…

Comment by casualjulgransmupp

Som vanligt ett ljus i mörkret när bloggen uppdateras. Rinner ju förfan blod ur ögonen efter att ha läst diverse internettränares analyser. Är 90 % av bajens sk. supportrar totalt utvecklingsstörda? Nej tacka fan för redaktionen som ständigt leverar analyser värda namnet.

Comment by Sydbarretspusher

Huvudet på spiken!

Stig H

Comment by Anonymous

Fast alltså … SÅ jävla nitisk är jag inte …. Nu är ni bara griniga för att ni inte får stå i trappan på 106…

Comment by kvinnliga publikvärden

Åjo….

Comment by kritaen5a

Bra där redaktionen.

//Ulfen

Comment by Anonymous

Redaktionen tangerar vissa ekonomiska aspekter…

ÅR för 2015 är offentlig.

omsättningsökning på ca 32 mkr mellan 2014 o 2015, ökning på ca 50%

4 mkr i ökat rörelse resultat, ca 100% från 2014…

Och såklart ca 50% i ökade spelarkostnader, från ca 22 mkr till 31 mkr. Vem sa att det fanns begränsade möjligheter för att “förstärka” truppen?

/Kocken

Comment by Kocken

Och så var det igång igen. Istället för att sluta upp bakom föreningen så ska det snackas om presskonferensen. Folk påstår på fullaste allvar att Nanne sågade Aidoo för att Nanne inte är ett fan av sköna grejer. Ja vad fan ska man säga? Man blir så trött

Comment by Casualjulgransmupp
Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s%d bloggers like this: