kritaen5a


Alla på långsidan – Mot den moderna läktarkulturen
August 21, 2016, 07:55
Filed under: Uncategorized

REDAKTIONEN har nu blivit varslade att det pågår planer bakom vår breda och perfekt utmejslade muskulösa rygg.
SGA, Hammarby IF och eventsupportrar i en så kallad riktigt ohelig allians. Helt oacceptabelt givetvis.

Så vad gäller saken undrar Ni nu givetvis förundrat. Jo.

allapålångsidan

Stockholm Globe Arenas, som driver arenorna i Globenområdet, har tagit fram ritningar på hur västra nedre är tänkt att se ut om om ståplatsen där försvinner.

De tio översta raderna på dagens klacksektion, från mitten ut i kurvan mot norra nedre, byggs om och skärmas av för att bli ett ”alkisakvarium” endast för sponsorer. Tanken är att sponsorerna ska mingla i de stora barerna som idag inte används högst upp på nedre etage. Om andan faller på kan de gå ut på sin VIP-läktare med mäklarbrickan i handen och insupa den berömda ”Bajenstämningen”, det lilla som finns kvar när de trogna fansen skuffats undan i Hammarby Fotbolls jakt på några extra kronor.

Ritningarna har redan setts av ledande personer inom Hammarby Fotboll. Redan idag gnäller marknadsavdelningen till vd om att antalet sponsorplatser börjar ta slut på östra och man behöver fylla på med ännu fler slipsar. Att det nästan är en ekonomisk plusaffär att sponsra Bajen är ingen nyhet.

En lösning som nu undersöks är att framöver flytta på vanliga säsongskortsinnehavare i nordöstra kurvan eftersom sponsorer klagat på att dessa bajare ofta står upp och är högljudda. I en framtid där västra nedre rensats ut på vanliga bajare står östra nedres åtråvärda platser förmodligen på tur. Planerna på att ta bort en ståplats, och dessutom ersätta den med en VIP-läktare modell gigantisk, bör förstås vara en väckarklocka och framkalla reaktioner hos varje bajare med självaktning.

Framförallt vore det spännande att veta vad vissa eventsupportrar/ultrasgrupper, som gladeligen springer runt och skriker ”mot den moderna fotbollen”, tycker. Eller är ivern att tvinga långsideklacken till Norra övre för att få lite basröster så stor att man är beredd på släppa alla principer kring ståplatskulturen och hora ut sig till den ”moderna fotbollen” man anser sig förakta?

Att det finns krafter i rörelse för att flytta långsideklacken är redan fullt uppenbart. REDAKTIONEN skulle kunna raljera om anledningarna till detta men vi vet att det är fullständigt meningslöst eftersom det saknas intellektuell kapacitet att ta till sig de enklaste fakta

Hursomhelst kommer REDAKTIONEN aldrig vika ner sig. Vi kommer givetvis fortsätta att gå på långsidan. I en läktarmiljö fri från flaggviftande enligt tidsschema, evighetslånga melodilösa mummelramsor och uppmaningar medelst megafon.

Så nu är det dags för samtliga att åtminstone försöka få hjärnan i dragläge och åstadkomma åtminstone en logisk slutsats till ställningstagande innan det är försent.


2 Comments so far
Leave a comment

Amen

Comment by Ulric

TJACK AMFETAMIN 92 PROCENTIGT, SÅ JÄVLA BRA ERE VETU

Comment by haha
Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s%d bloggers like this: