kritaen5a


Summa sumarum
November 16, 2016, 09:27
Filed under: Uncategorized

First thing first. Om någon besitter stimuli för att nå fram till savanten så hör av Er. Inte ens vår eminente druid får chocktillståndet han fastnat i att ge sig. Efter USA-valet sitter han i beckmörker med en tjock yllefilt över sig och vägrar tala med någon. Hans husgudar på 538, Sabermetricanerna dessa påstådda siffergenier, hade fel. Känslomänniskan Michael Moore hade rätt.

Så, skit i det nu.

Säsongen 2016 inleddes med ett lika vådligt som ystert cupäventyr. Vilket, efter en del krumbukter, slutade i semifinal där vi torskar mot Häcken.

Efter denna ganska upplyftande start på säsongen fick vi dessvärre genomleva en lång och seg säsong mot serieavslut. Några rejäla utslag på den alltid så finkalibrerade Elektrokardiografiska mätenheten noterades. Men vi är precis där REDAKTIONEN förutspådde. Parkerade i mellanskiktet i Allsvenskan. Om än i dess underkant.
Tillbaka i Allsvenskan sedan 2015. Säsong 2. Vi hamnar på en föga upplyftande 11 plats för andra året i rad. Förbättrar oss med 6 poäng och 1 mål. Poängsnittet 2015 var 1,1 poäng per match, i år upp till ett whopping 1,3 poäng per match. Först tänkte vi att halva förklaringen var att bottengängen var så jävla Billborns BP-usla i år men om när vi jämför med 2015 så har lagen efter oss (pos 12-16) under säsongen 2016 tagit 131 poäng totalt. Jämfört med 124 poäng 2015.

Både 2015 och 2016 vanns Allsvenskan på 66 poäng och totalt delades det ut 664 poäng i årets säsong mot 662 säsongen 2015. Så en marginell förbättring får anses ha gjorts om än ganska ovidkommande för helheten.
Samt att vi givetvis parkerar på plats 11 igen. Inget man snackar sig ur med “om bara”.
Tabellen ljuger inte missade straffar i slutminuten jämnar ut sig med dråpliga självmålskvitteringar i samma matchminut. Plattmatcher jämkas ut med bragdinsatser.
Allsvenskan sträcker sig över 7 månader och det hinner hända mycket.

När Nanne tog över efter säsongen 2013 hade vi precis hamnat på plats 5 i Superettan. Således plats nummer 21 i Sverige.
Året efter det vinner vi helvetesserien, som vi aldrig skall tillbaka till under REDAKTIONENS förväntade livstid, och landar således på plats 17 i riket. Sen då som sagt position 11 x 2. 21-17-11-11.
En logisk utveckling hävdar savanten skulle ha varit en sjundeplats om den stigande kurvan skall vara någorlunda rät. Dit var det 4 poäng i år eller ett ökat poängsnitt till 1,43 poäng/match. Det skulle ha inneburit att vi trängt oss förbi Stockholms ambulerande cirkussällskap (som vi dock kapade 14 poäng emot i år) och det hade givetvis varit en kuriositet att muntra upp sig med.
Men inte så mycket mer.

Det går att tycka, tänka, humma och fnula kring det. Med tanke på att vi i Allsvenska marathontabellen ligger på plats 12 och lär så göra ett bra tag till så är vi där vi kan förväntas vara. Om man inte ägnar all sin vakna tid åt konsolspel, krokodilmissbruk och/eller hemsnickrade framgångsteorier på Svenska Fans underbara forum.

Dessutom tar vi hem den alltid så blodigt allvarliga klackmatchen. Hemma och borta.
Svensk fotbolls lokomotiv. Hemmasnitt: 22 885  (totalt hemma: 343 281) Bortasnitt: 11 632

Det är den knastertorra sifferexercisen och odiskutabla verkligheten.

Nu till känslosåsen detta har åstadkommit.

Säsongen har varit ett komprimerat jävla mikrokosmos av de inbyggda systemfel som existerar i Hammarby IF.
Först ut var en grupp spelare (vilka varken ville eller kunde springa långt, än mindre i högt tempo och allra minst vinna närkamper) som ville att tränaren skulle byta spelsystem.
Dessa, i helt fel kretsar, populära individer fick med olika medel med sig kreti och pleti i gnället och såg till att dra in föreningen i bottenstriden.
Att vi under en period helt stod utan ytterbackar var ju inte direkt något som hjälpte skall påpekas.
Bottennappet i länsderbyt på hemmaplan så vidrigt att man frågar sig hur fan man kan leva med sig själv som spelare. Men som vanligt är allt tränaren/ledarens fel.
Allt REDAKTIONEN hör är samma gamla trötta ursäkter, bortförklaringar och ansvarslöshet under kravlöshet.

Nå, sagde ledare lindar in den hoppsa-stegs-tacklande lagkaptenen i en veritabel bubbelplastkokong bestående av det robustaste mittfält Hammarby IF förmodligen mönstrat i modern tid.
Dammar sedan av Drillos “långa bollar på Tore André Flo”-taktik och får hjälp från oväntat håll när det visar sig att David Boo Wiklander besitter ledaregenskaper utöver det vanliga och med benägen hjälp av Joseph Aidoo i princip stänger den tidigare vidöppna godisbutiken.

Den “cyniska fotbollen” (© K.-A. N. Bergstrand) ger resultat över förväntan fram tills Aidoo, DBW, Johan Persson och Philip Haglund en efter en faller ifrån av olika anledningar. Visserligen har vi en tuff avslutning på serien men så fort ryggraden försvinner återstår det för stackars Erik Israelsson att till slut göra 4 mans mittfältsjobb defensivt.

Vi säger stackars Erik Israelsson för med lite positivare lagkamrater hade han kunnat vinna den Allsvenska skytteligan i år. Istället blev han och Alex de stora förlorarna när spelsystemet lades om och vi kom lägre i planen.
Erik krigade på och vann ändå interna Skytteligan för andra året i rad. Alex grinade mest.

Mer än så pallar vi inte att fördjupa oss i den rent sportsliga skiten utan;

Raskt vidare till den fortfarande pågående undermineringen av den person som just nu står mellan Hammarby IF och potentiell turbulens på “Full-Bara-i-Bajen”-nivå. Tränaren, ledaren och gubbtjyven Bergstrand.
Att han fortfarande är kvar visar bara vilken kvalitet det är i honom.
Motarbetad på samtliga plan och nu har trianguleringen i granatkastareldgivningen tilltagit igen efter ännu en, i förtid, uttagen spontansemester bland spelartruppen.
Lättstötta spelare, agenter, akademiledarprofiler med egna agendor, otåliga fotbollsfarsor, högljudda eventsupportrar, anställd personal, efterblivna forumexperter, klicksugna asgamar i media samt en och annan random stolle i en minst sagt ohelig allians.
Det är tur att REDAKTIONEN finns som motvikt annars skulle Nya Söderstadion påminna om grindif platta tält.

*sidospår*
Hur kul är inte tältkollaps-händelsen? Lystring nu alla vetgiriga krabater!
Ordet metafor passar in väldigt bra här;
Metaforen är ett bildligt uttryckssätt där ett begrepp tillfälligt byts ut mot ett begrepp som liknar det ursprungliga. Likheten är beroende av sammanhanget och metaforer fungerar därför endast då lyssnaren har tillgång till sammanhanget.
Ett av varmluft uppblåst föremål lägger sig platt så fort lite tryck appliceras. En händelse som understryker det vi redan fått bevisat gång på gång. På planen, på läktaren, på gatan und zu weiter
*slut på sidospår*

Dags för ledarskap eller att ta konsekvenserna. x 2

Vilket för oss in på ledarskapskraven i föreningen. Huruvida det var en medveten strategi eller handlingsförlamning när Nanne överlevde efter 0-3 i säsongens absoluta lågvattennotering vet vi inte men vi ger de styrande beröm för det oavsett. Ibland kan det vara bra att bara blunda och hoppas att allt det otäcka bara försvinner…
Visserligen hade Ni REDAKTIONEN på Er sida (och hjälten som opportunt, men tyvärr utan framgång, ville passa på att casha in på de lika nervsvaga som röststarka, men tydligen luspanka, under det ystra medlemsmötet i Augusti) och det underlättar givetvis när man fattar beslut.
Men likafullt. Med facit i handen visade det sig att tålamod i några månader till betalade sig.

Nu finns det två riktigt viktiga beslut att fatta. Gör detta fel och det bli dags att inhandla manual hur man får bort tjära och fjäder från Thaisiden-kostymen.

Viktigt beslut nummer 1.

Tränarfrågan. Nanne gjorde det tydligt och klart att han tänker fullfölja sitt kontrakt efter matchen mot Malmö.
Tack och lov för det. Gav många något gott att suga på. Att kicka Nanne kommer att kosta.
Vissa tycks ha drömt om att Gubbtjyven bara skulle tacka för sig och packa ner manualen och dra utan att säga “Tack och hej”.
Att Föreningen under en period nyanställt som om det inte finns någon morgondag kan inte undgått någon.
Därtill kommuniceras att Damfotbollen går motsatt riktning mot de framgångsrika damföreningarna i landet och skall tillbaka in i organisationen (vi undrar så varför..). Glorifierad 5-a-side (Futsal) på det.
En sportslig krasch för Hammarby IF och arbetslösheten i nationen lär stiga med någon promille.
För vilken gång i ordningen. Lägg pengarna på riktiga fotbollsspelare och ledare först så kommer resultaten sen.
Med resultat kommer publik, sponsorer (om man slutar ge dem mer än de investerar) och den alltid så rogivande merchförsäljningen.
Vi har i dag en ganska trimmad, om än välbetald, spelartrupp som fylls ut med några av våra egna ungdomar/talanger.
Jämför med det veritabla flash-crowding Årsta verkade ha drabbats av när Grauers hade köpt allt han kom åt. 30-35 man i A-truppen.
När vi köpte Pa Dibba kostade vi på oss en hel miljon kronor för lyxen att mer eller mindre garantera att vi skulle ha de alltid så farliga giffarna efter oss i tabellen samt få en forward med lite speed i benen. En summa som dras upp gång på gång.

Verklighetsförankrad fakta för trögtänkta:
1.000.000:- (SEK). Det är ungefär vad det kostar att köpa en habil Allsvensk spelare med utgående kontrakt några månader i förtid om säljande klubb inte vill sälja.
Ha det i åtanke varje gång någon debil jävel yrar om hur Nanne har fått handplocka sitt lag.
Vi har i princip, ett lag med idel, icke så ädel adel Bosman-spelare.
Under denna frugala värvningspolicy har föreningen dragit in en del smet på kontot eftersom det gått någorlunda bra sportsligt. 
Ha det också i åtanke när ni ser det (skenbara) ekonomiska välstånd klubben för tillfället kommunicerar utåt. EN (1) riktig profilvärvning och *poof*. Som lönekontot 24 Januari.
Fast med tanke på inställt träningsläger så bör Ni inte hoppas på så stor ändring i vår värvningspolicy. Den tärande delen av föreningen skall ju ha sina löner i tid.

Nå, nästan exakt i de perioder, historiskt, Hammarby IF haft något som i närheten kan kallas sportslig framgång, eller om vi skall vara mer precisa, viss sportslig framgång i övre halvan tabellmässigt har det uteslutande varit under ledning av starka och välmeriterade ledare.
Skall det nödvändigtvis bytas tränare skall det in en MER meriterad tränare än Nanne Bergstrand.
Inte någon jävla chansning på Tony G 2.0 som låter sig hållas som gisslan av alla småpåvar och egenintressen som existerar kring tassemarkerna kring Årsta IP med tillhörande kansli. Ju förr Ni kollektivt får in det i Era tröga jävla patetiska ursäkter till pantskallar desto bättre

Huruvida styrelsen har mod och sinnesnärvaro att fortsätta predika tålamod återstår att se.

Viktigt beslut nummer 2.

Ståplats långsida eller ej. Återigen. Vi hade rätt (vad annars), det smids i ränk. Av en synnerligen ohelig allians. Vidrigt att skåda.
Förfarandet med en sluten omröstning, bland vissa medlemmar i föreningen, där inget resultat presenteras (varför i helvete då, när det ändå var anonymt? Kan någon vän av ordning vänligen skriva en insändare i ämnet om det till Södermalmsnytt).
Givetvis var agendan klar redan innan detta högst besynnerliga förfarande.
Vi har redan gått igenom tänket bakom och hur mycket än föreningen kommunicerar ut förvirrade dementier och säger att vi inget vet så får vi prima info.
Som visar sig stämma till punkt och pricka.

En logisk följd borde vara att de på ståplats långsida i sin tur får rösta var de som beslutar i frågan skall spendera sina matcher? Vi kan köra med öppna kort dessutom.
Nu kom det sent om sider beslut i frågan om långsidan. En jävla halvmesyr till habrovink.
Väldigt mycket Bara-i dif över det beslutet enligt devisen; Vi tvångsflyttar Er, Ni blir glada.

REDAKTIONEN är fullständigt övertygad om att det här kommer bli en mycket underhållande fråga att följa och uppmanar de idioter som lyckats missa länken nedan att omgående läsa in sig:

https://www.facebook.com/KlackenLangsida/?fref=ts

REDAKTIONEN påpekar (eftersom säkerligen hälften av Er idioter missar det trots att vi hjälper Er så långt det går att tänka) att Hammarby Fotboll bjuder in till infomöte torsdag 24/11 kl 18.30 där ståplatsfrågan tas upp.
Kan bli ystert och välbesökt. Ett möte, bland många andra, i Bajenhistorien som har alla förutsättningar att bli ett av de där “jag var där”-ögonblicken man inte skall ha missat om man vill kunna kalla sig “Riktig Bajare”.

Vill man dessutom i god demokratisk ordning göra sin röst på nätet (inte direkt fett äkta men ändå) så gör ni det här:

http://www.skrivunder.com/langsidan

Nog om detta.

Nu kör vi en glad trudelutt innan vi rundar av det här:

Holly Johnson, undantags-scousern som bekräftar regeln. Det krävdes att det var en bög för att hitta en med lite stil.

Bridgeblandning

– Årets design- och försäljningssuccé (när väl alla problemkrediter drivs in…) = REDAKTIONENS T-shirt.
Det debatteras högljutt huruvida REDAKTIONEN skall sälja sin själ till mammon och ta in ett mindre antal till med den fullt legitima anledningen att ett antal fett äkta vänner blev utan…

– Bara 11 spelare (10 om man räknar bort Ögmundur) kan starta en match. 3 avbytare tillåts enligt reglerna.
Alla kan således inte få vara med. Varför är det så jävla svårt att fatta?
Dessutom är en av få riktiga sanningar inom fotboll att lag som går runt på färre spelare lyckas bättre. De som ömmar om allas rätt till speltid, hör av Er till Rädda Barnen och åk runt på Knatte Cuper och gör skillnad. Tro det eller ej, men Ni behövs där.

– Ängelholm och Ljungskile ur Superettan. Kul att det hände tillslut, antar att livslusten dog när Bajen försvann.
REDAKTIONEN förutspår dock att de asen snart är tillbaka medelst en dos kommunal doping

– Så det kom en säsong när vi fick flest straffar av alla i Allsvenskan, synd bara att vi brände typ hälften av dem när det väl hände. Domarkåren består dock fortfarande av en kader efterblivna särbarn med bekräftelsebehov och lika djupa som svåra psykologiska defekter.

– Årets dynamik – Vuxna personer byter Fett Äkta Stickers med varandra under vår utlysta bildbytardag.

– Årets sexleksak – Konen.

– Årets Islänning – Ögmundur. Visserligen såg en del av målen inte speciellt otagbara ut. Även med REDAKTIONEN-efter-4-timmars-uppehåll-mellan-grupp-och-slutspel i BF Cup-mått mätt. Men att börja använda vänsterbenet att sparka med när högern är satt ur funktion är en jävligt fett äkta lösning. Lika enkel som genial. Ungefär som straffen som swishade förbi, en i marken fastfrusen, Tjalle Tvärvigg i gnaget. KISS. Keep It Simple Stupid!

– Grindif = Stockholms Falkenberg.

– Årets garv = KGB kapar dfg’s tilltänkta överkörning av de inte alltid så tuffa Elfsborg med påföljande efterspel.

– Akademiverksamheten = HTFF 2.0 Det, förvisso överanvända, visdomsorden:  Doing the same thing over and over again and expecting different results har aldrig känts mer applicerbara. När vi väl får fram en liten akademikrabat kommer det vara en väldigt dyr krabat.

– U21 = Glorifierad Reservlagsserie.

– mff = Malmös grindif.

– Årets “Bara-i-Bajen = DÅ – killarna behöver en mental coach, NU – Killarna behöver en annan mental coach….

– När det sjungs ramsor med en väl känd melodi upphör (myten om) osynk = Chock.

– Nästa års trend = Alla lag skall ha en druid.

– Årets still going strong – Knullmamman. Syns allt oftare, allt slitnare, allt skränigare, allt oftare utkastad, allt mer volatil. Fortfarande lika förhäxande och än mer fett äkta. Vem blir först i REDAKTIONEN att tämja, eller åtminstone bestiga, besten. Oddsen fluktuerar.

– Årets förlust – Jocke Opius. Livet är och förblir outgrundligt!


Leave a Comment so far
Leave a commentLeave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s%d bloggers like this: