kritaen5a


Så som på jorden, så även i Bajen
November 22, 2016, 17:49
Filed under: Uncategorized

Med knappt en månad kvar till almanackans bokslut så kan Druiden konstatera att framtida historiker lär rynka på såväl näsa som panna när det är dags att analysera skitåret 2016. Tiden är sedan länge ur led, men 2016 har onekligen smort utförsbacken med lite extra bajsvalla. Den som är kapabel till se klarsynt på saker och ting kan också konstatera att absolut ingenting talar för utvecklingen ska vända till mänsklighetens favör. Prognosen idag och prognosen om tio år lär vara densamma, nämligen att människan kommer ägna ännu ett år åt att överträffa sin egen idioti. Det prekära läget har dock som så många gånger förr banat väg för allehanda populister som nu strömmar in från både höger och vänster. På båda flanker runkas det i grupp till förskönade bilder på forna tiders glansdagar, samtidigt som man förkastar alla bevis som talar för att priset för ovan nämnda glansdagar är den ostoppbara bajstornado som mänskligheten nu befinner sig i. Att hålla sig själv från att fullständigt tappa förståndet börjar således bli ett heltidsjobb.

Eftersom 99% av REDAKTIONENS läsare utgörs av sinnessvaga särbarn så förstår jag att ni nu irriterat börjat tänka ”Vad fan har detta med Bajen att göra?” utan att förstå att det har precis allt med Bajen att göra. Sveriges i särklass mest populära idrottsförening är såklart ett särbarn av sin beklämmande samtid, och det finns gott om bevis för detta.

Två år har gått sedan Bajen kravlade sig upp från superettan. Under dessa två år har Bajen åkt ur Allsvenskan exakt noll gånger. Den med intellektuell kapacitet nog att se på saker och ting ur ett historiskt perspektiv förstår naturligtvis att detta är en seger. Det krävs tid och tålamod för att sanera en sörja av den magnitud föreningen befunnit sig i. Dessvärre är de tidigare nämnda populisterna vanligt överrepresenterade i idrottssammanhang och trots (eller tack vare) en total avsaknad av både tålamod och intellekt så lyckas de på något vis sätta agendan. För plötsligt är det mot säsongen 2001 som vi ska jämföra årets resultat, samtidigt som populisterna gör sitt yttersta för att stävja alla försök att sätta årets resultat i relation till skitåren i superettan.

Populisternas nostalgiska vurmande och högljudda krav om kortsiktig framgång har naturligtvis spritt sig om en farsot inom föreningen. Läget ser därför till dags dato ut som följer:

  1. Nanne avpolleteras på ett direkt ovärdigt sätt. Att ha räddat från föreningen från sin förestående undergång väger tydligen lätt mot att blidka populisterna på läktaren och avbytarbänken. Nanne hinner knappt städa skrivbordet innan goltupparna på kanslihuset basunerar ut att man är redo att slänga en miljon riksdaler en ny tränare. En inhemsk rekrytering verkar knepig (Glöm ej: Tålamod är en bristvara), så prispengarna knyts just nu till fjäderlätta namn från stora fotbollsnationer som Norge och Danmark. REDAKTIONEN skulle dock inte förvånas om Island snart dras in i mixen eftersom det nu är ställt bortom allt rimligt tvivel att samtliga islänningar besitter ett extraordinärt fotbollskunnande (för vilket föreningen såklart är redo att betala ett extraordinärt stort belopp).
  2. “Årets spelare” tackade snabbt för kaffet och drog vidare mot det vindpiskade skithål han hela tiden siktat på. Kvar står populister från såväl kansli som supporterfalanger med brun tunga och frågar sig hur ett hittepåpris från en spexig konferensjippogala INTE kan köpa livslång lojalitet?
  3. Den analytiska spjutspetsen inom organisationen drar med storhetsvansinne ut på ännu en kolonial scoutingresa bland de afrikanska blåbärsligorna i hopp om att hitta oslipade diamaneter för en billig penning. Åtminstone så länge tålamodet räcker (Hint: Inte så länge) därefter kan säkert fullpris för oslipade diamanter bli aktuellt.
  4. Tack vare populisternas nostalgiska propagandakrig har bankboken slagits vidöppen inför kontraktsförhandlingen med vår åldrande och skadebenägna lagkapten. Med Nannes spelaranalyser förpassade till papperskorgen, och tack vare en fräsig klickraket på Youtube, så ser det ut som han har alla möjligheter att få en rekordstor del av den monetära kakan för att sula in några frisparkar även nästa säsong. Såklart till de populistiska särbarnens vildsinta jubel.

Läget i världen och inom föreningen är alltså det att långsiktighet, rim och reson återigen får stå tillbaka för ännu ett år av komplett jävla vansinne.

 

 

 

 

 

 

 


4 Comments so far
Leave a comment

Ena sekunden snackar dom om “långsiktighet” för att sedan sparka den enda hjärnan som tänker långsiktigt i klubben. Dra åt helvete era Facebook-tyckande tomtar. För många självutnämnda “fotbollsexperter” i den här föreningen.

Comment by Anonymous

REDAKTIONEN är fan dom enda man har något gemensamt med. Går det att skicka in en ansökan för att kunna bli polare???

Comment by antieventsupporter

När mörkret nu sjunkit ned,
går jag stilla genom rummet,
och många känslor drar i mej.
Vad ska framtiden ge?
För det arv du ska bära,
kan bli tungt att ta med sej.
Kommer frågor? Kommer klander?
Kommer misstanke om svek.

Ref:
Solen som gick ned i kväll,
den ska skina för dej kära,
och fågelns frihet ska nog visa väg.
och det ska bli
myckrt ljus och mycket värme.
Tro och hopp det får du med dej.
Många tårar, tunga stunder,
är jag rädd för att det blir.

När solen jagar natten bort,
så kryper du intill mej.
Jag gömmer alla tunga tankar
som var där i går.
I liv och skratt du frågar mej
om regnet och om solen,
och svaren som jag ger dej,
hade inte jag i går.

Ref:
Solen som gick ned i kväll
den ska skina ……

Comment by Bajen

Intressant som vanligt. Även om det också som vanligt är svajigt att följa. Som trogen bajare i 1000 år har jag svårt att se försvaret för nanni. Karl hade ett supermaterial när vi gick upp 14. Kunde inte misslyckas. Gjorde ett bra jobb me sen….han har lite Mourinho psyke. Säger massa dumheter och verkar vara lättkränkt som en is. Nä ni…. in med en lugn och kunnig tränare så det blir lugnt i båten
Måste avslutningsvis höra vad redaktionen tycker om mff s värvning av Magnus? Hahaha fy fan så sjukt

Comment by dance dance
Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s%d bloggers like this: