kritaen5a


Kortsideklack ser bra ut på TV (och Youtube)
November 26, 2016, 00:35
Filed under: Uncategorized

REDAKTIONEN släpade sig iväg på medlems/evenemangsmöte. En miss var att druiden var indisponibel. Surrade om att han hade ett klimat att säkra upp. Vi som gick ställde inga frågor kring detta. Men för att överleva den förutsägbara inledande timmens snömos behövdes istället ofantliga mängder Havreflarn. Föreningen skall ha en ärligt menad eloge för att de fortsätter interagera med medlemmarna. Men förstå. Trots att ni försöker kommunicera folk komatösa blir följden ändå alltid att mötena håller på tills alla närvarande ställt 100 frågor var.

En observation REDAKTIONEN gjorde, medans diverse info kommunicerades ut, var att notera hur samtliga närvarande som är avlönade av Hammarby har en ohälsosamt hög BMI. Där det finns högt BMI finns det vanligtvis för hög lön. Det vet alla. Från Bangalore till Boston.

En del stolligheter noterades bland en och annan intressant bisats. Vi fick veta hur en trupp med en tränare på utgående kontrakt har en tendens att checka ut….

Vi fick också veta att truppen skall föryngras och den alltid lika billiga och lättscoutade spetskompetensen skall rekryteras. Vi drar slutsatsen att #intevårlagkapten således får ställa sig i soppkökskön.

Vilket för oss in på vår kommande tränare. Vem det nu blir och när hen väl kommer. Glöm inte att stämma av med vår ack så förslagne #intevårlagkapten vilken taktik som gäller. Eller gör sällskap med Greg och Nanne.

Som grädde på moset kommunicerades också att akademigalenskapen förväntas behöva ytterligare 5 år på sig innan resultat levereras. Några högst selektiva och icke empiriska floskler skulle stärka den sanningen.
REDAKTIONEN drog sig då till minnes något reportage från 90-talet på SVT’s konsumentupplysningsprogram PLUS. Handlade om stackare som satt fast i Time-Share Scams. Knepigt upplägg och många löften men framförallt fortsätt bara att betala in så kommer allt bli så bra, så bra, till slut.
Varför inte bara skippa hela konkarongen och köpa lite kvalitet med en gång. Keep it simple stupid.

Ungefär här började vi porrsurfa för att hålla blodcirkulationen igång  och missade påföljande halvtimme. Plötsligt var det paus och chans att trycka i sig mer Havreflarn.

Sen drog eventets main card äntligen igång. Av högst oklar anledning så stannade styrelsen hemma och skickade fram VDn som dödsryttare att rida ut stormen.
Den tidigare, ack så hemliga, omröstningen kring de olika läktarsektionernas utformning offentliggjordes. Om sockret i Havreflarnen fick oss tillräckligt observanta så fick vi veta att 9000 personer fick möjlighet att göra sin åsikt hörd i frågan. 3000 svarade. Inte bara folk som direkt berördes i frågan (ståplats långsida och sittplats övre kortsida) fick inkomma med svar utan även eventsupportrar på Norra och dessutom oklart urval individer på sittplats runtom.

REDAKTIONEN tar, till skillnad från de lågbegåvade plattnackarna, fasta på den omröstning som innefattade 3 alternativ.
Nu minns vi fan inte den exakta utformningen eller ens vilket alternativ som fick hur många procent men det kokade ner till att;
53% ville ha enbart ståplats kortsida. Övre och undre. (Eventsupportrar)
17% ville ha det som nu. (Långsida Hardcore)
29% kunde tänka sig att ha det som nu plus ståplats på övre norra. (Långsida Laissez faire och diverse kreti och pleti från övriga sektioner).

Och på detta högst tvivelaktiga underlag påstår sig nu föreningen har fattat ett beslut. Kortsida it is.2018.
När sedan VD-Henrik börjar argumentera för saken blir det riktigt surrealistiskt. Kanske var det Havreflarnen men den stackars VDn kändes väldigt apart. Förmodligen är detta en strid han kan vara utan men REDAKTIONEN antar att 10 upprörda telefonsamtal/mail/sociala medier-rants om dagen urholkar stenen. Tips! I framtiden. Vidarebefordra utan att läsa till REDAKTIONEN. Vi lovar att det upphör.

Jorå, föreningen har talat med olika supportergrupper.
Men bara de olika eventsupporterfraktionerna (=Ultras). Vilken chock. Verkligen.

Därtill det så enormt kraftfulla argumentet att det ser bra ut på TV (läs Youtube). Av alla debila jävla argument. Många av de supportrar som under decennier byggt upp Sveriges enda fett äkta läktarkultur skall nu flytta på sig för vad som ser bra ut på TV (läs Youtube).

Men det stoppar inte där. Vi får kommunicerat till oss att föreningen gör en vinst på drygt 1,5 miljoner SEK i år.
Så kanske kan det vara så att de platser som upptas av ståplats långsida går att sälja svindyrt. REDAKTIONEN kan köpa ett sånt argument. Det är fan inte äkta men skall cashen in så skall den. MEN (och häng med och läs riktigt långsamt nu Era jävlafetthuvvén);

Kostnad säsongskort ståplats långsida enligt officiella hemsidan=2.350:-
Kostnad säsongskort sittplats långsida motsvarade läge ståplats långsida enligt officiella hemsidan;
Östra nedre=3.600:-
Aktiv sittplats=3.600:-
Aktiv sittplats kurva=3.000:-

På mötet fick vi veta att ståplats långsida är 3.000 platser och när dessa ersätts av stolar är det precis under 2.200 platser. För övrigt ganska precist det antal säsongsbiljetter som säljs på långsida ståplats. Föreningen beräknade att den monetära vinsten på omvandling till sittplats skulle bli 1.000:-/biljett.
Beaktat bortfall i platser och höjt pris blir det en modest vinst på ca. 200.000:-.
En siffra savanten godkänner.

Sen tillkommer då att flytta de som har biljetter på norra övre (som inte vill befinna sig i ett eventsupporterinferno med allt vad det innebär) samt reallokera de 800 (om de ens går) som inte längre får plats på vad som tidigare var ståplats långsida till en billigare sektion får vi anta. Och därtill vissa ombyggnationer för att anpassa arenan till ståplats övre samt ha personal för visitation av övre etage. Hur REDAKTIONEN är räknar blir det ett nollsummespel.

Varför leka hela havet stormar med Skandinaviens bästa publik när det finns absolut inget att tjäna på proceduren?

Nu har de som inte vill vara en del av den moderna läktarkulturen 2017 på sig att tänka klart. Är du lös i magen eller bara allmänt dum i huvudet och behöver stöd i allmänhet eller t.o.m en aktiv guide till självhjälp för att formera en skepticism mot alien orders så ta för all del rygg på REDAKTIONEN.

Tillsist. Bajenland. Är Ni en kanal för Hammarby i allmänhet eller en megafon för Eventsupportar i synnerhet? Vi hör av oss i veckan, nu är det en synnerligen stökig helg….


2 Comments so far
Leave a comment

Att Bajenland har varit eventsupportrarnas propaganda kanal och skvallersida är känt sen länge. Eftersom att REDAKTIONEN har koll på allt så kanske ni vet när årsredovisningen brukar släppas?

Comment by Casualjulgran

1.5 miljon i vinst??? Ja herregud, nu börjar pengarna sina. Vi borde gå minst 5 plus med tanke på förra årets siffror

Comment by Avgå alla
Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s%d bloggers like this: