kritaen5a


Lucka 6: Den som gapar efter mycket…åker ofta på stryk av REDAKTIONEN
December 6, 2016, 07:17
Filed under: Uncategorized

Sommarens hemmaderby mot de äckliga horungarna från Solna stad är egentligen ingenting man vill se tillbaka på, åtminstone inte när det gäller insatsen på planen. Samtliga spelare i Bajen hade som så många gånger förr när det gäller Bajen checkat ut både mentalt och fysiskt. Sola och bada med pina colada. (Eftersom spelare i Bajen belönas med Las Vegas-resor osv osv osv även när de underpresterar och lämnar laget på en totalt intetsägande elfteplats så kan man väl egentligen inte klandra dem). Att Bajen också ofta spelar som sämst på sommaren och som bäst på hösten beror antagligen på att det tar lite tid att skaka av sig alla jävla daimstrutar, flintastekar, rosévinspavor , ladd och fan vet vad som ryggdunkarvännerna uppe på kanslihuset kan tänkas sanktionera bara för att inte stöta sig med alla de känsliga egon som så ofta tycks irra sig in i just Hammarbys spelartrupp. Resultatet av detta blev en på alla sätt och vis förnedrande 0-3 förlust. Horungarna från Solna stad jublade som den samling rabiessmittade jävla äckelkukbarn de är och lämnade arenan avrunkandes varandra och fulla med högmod. Men högmod är som bekant en synd vilket två gnagaräckel senare skulle bli varse.

REDAKTIONEN hade som många andra bajare lämnat arenan fulla av hat och krigslusta, men också med ett alltjämt stigande begär efter sprit och sydamerikanska medikamenter. Efter att införskaffat lite mer av det vita näsguldet begav vi oss till en hipsterbar på Södermalm där vi visste att lojalitetsband med en av ställets bartenders garanterade förmånliga priser. Att vi nämner denna annars rätt ovidkommande information är för att ni särbarn ska förstå att det rör sig ett ställe vi antagligen hade undvikit pga alla horungar som frekventerar hipsterbarer, om det inte vore för de högst förmånliga priserna via vår man i baren. Men just koncentrationen av horungar skulle snart visa sig bli problematisk. En kvinnlig bekant i sällskapet flaggar plötsligt att två vänner till henne  är på ingång, hon tillägger att de är gnagare, vilket såklart är ett minus men låt gå, så länge de har vett nog att inte börja orera om matchen som REDAKTIONEN helst ville glömma.

Gangarkukfittshorungarna ansluter och det tar såklart inte mer än en minut innan de med nyvunnen luft i lungorna skulle börjar lustiggöra sig över Bajens insats. Av hänsyn till REDAKTIONENS kvinnliga bekant så försöker vi till en början hantera situationen diplomatiskt genom att bemöta deras tröttsamma skämtande med att istället lustiggöra oss över alla de miljontals grejer som går att garva åt när det gäller allmänna kuksugarföreningen från Solna stad. Två normalbegåvade människor hade naturligtvis haft vett nog att inte dra upp matchen från första början. Men nu rörde de sig som sagt om två debila särbarn från Solna stad och de fick naturligtvis bara mer luft i lungorna för varje tröttsamt skämt som passerade. REDAKTIONEN började gnissla tänder. En av REDAKTIONENS medlemmar påpekar till slut det högst idiotiska i att dra upp dagens förlust i ett gäng fullt av bajare mitt på Södermalm. För döva öron såklart. Den ena idioten fortsätter spela självutnämnd lustigkurre. Det andra särbarnet verkar däremot tagit illa vid sig av REDAKTIONENS högst rimliga men likväl diplomatiska tillrättavisning och stirrar nu hånfullt mot den del av REDAKTIONEN från vilken tillrättavisningen kommit. Mer specifikt så var det med en blick som inte kunde tolkas som något annat än ”Vafan ska ni göra åt att vi sitter här och snackar skit om er klubb era luffiga jävla bajare?” och därmed var såklart diplomati inte längre en möjlighet. Ny plan: Handgemäng! Men precis innan den första högerkroken ska fällas så går några andra i sällskapet mellan REDAKTIONEN och äckelgnagarna för att avstävja bråket.

Otrevligheter flyger nu istället mellan de två lägren och REDAKTIONEN klargör tydligt att möjligheten till handgemäng finns om så verkligen önskas. När till slut även personalen kliver mellan och klargör att samtliga åker ut om bråket inte upphör ögonblickligen så säger gnagarkuksugaräcklen att de ändå hade för avsikt att lämna stället (Dvs att verkligheten kommit ikapp och påmint dem om deras inneboende feghet). De försvinner sedan ut genom dörren och ner för trapporna. Men minnet är kort, speciellt hos den här sortens särbarn och plötsligt hörs röster nere från gatuplan. REDAKTIONEN kikar ut och där nere står mycket riktigt de två särbarnen och gastar ur sig förolämpningar varvat med uppmaningar till fysisk konfrontation. Att göra verklighet av det sistnämnda vill de såklart egentligen inte, men de trodde väl samtidigt att de TRE våningsplan som nu separerar dem och REDAKTIONEN skulle ge dem tillräckligt med tid för att smita undan. En grov felkalkylering, skulle de visa sig. REDAKTIONEN stormar ner för trapporna som tjurar i Pamplona och är snabbt ute på gatuplan, varpå fittungarna flyr i panik åt varsitt håll. Samtidigt hörs plötsligt ett stridsrop uppifrån takhusbaren. ”123 KGB! 123 KGB!” Vafals!? Det visar sig vara REDAKTIONENS lojalist inom barpersonalen som bestämt sig för att kasta arbetsuppgifterna åt sidan och istället klargöra sina grönvita sympatier för såväl barbesökare som kringliggande grannskap. Stärkta av detta gör REDAKTIONEN processen kort med de två äckelgnagarna. Den ena försöker i desperation fly in på Seven eleven i hopp om asyl. Men där får han genom en snabb slagkombination från en av REDAKTIONENS medlemmar lära sig att det var ännu ett va många dåliga beslut han tagit den kvällen. En annan av REDAKTIONENS medlemmar får strax därefter tag på idiot nummer två som lika enkelt avpolletteras genom en dansk skalle.

Nu ljuder plötsligt polissirener i sommarnatten och REDAKTIONEN lämnar kvickt platsen innan länsman hinner lägga sitt äckliga tryne i blöt. Återsamling sker på en bar med betydligt mer äkta klientel (om än inte lika äkta bartender) och kvällen fortsätter under glada miner. Derbyförlustens akuta sveda har lindrats av vetskapen om att två äckliga jävla gnagare plockats ner på marken genom empiriska studier i konsekvensanalys. Med tanke på den fullkomligt ryggradslösa insats som spelarna i Hammarby visat på planen tidigare samma dag så kan man väl kanske förstå gnagaräcklen om de trodde att detta var representativt för bajare över lag. Men till skillnad från sillryggarna i spelartruppen kommer REDAKTIONEN aldrig låta sig förödmjukas av några äckliga horungar från Solna stad, framförallt inte på vår hemmaplan.


Leave a Comment so far
Leave a commentLeave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s%d bloggers like this: