kritaen5a


Lucka 7
December 7, 2016, 14:23
Filed under: Uncategorized

Året då dagens anekdot i kritaen5a’s julkalender utspelar sig är 2009, ett år som för alla oss Bajare för evigt kommer förknippas med den frustration och ilska som vårt uttåg ur Allsvenskan innebar den där vidriga hösten. Anekdoten handlar om en situation som utspelade sig mellan REDAKTIONEN och en av Hammarbys spelare på en av stans nattklubbar…

Det var lördagkväll sensommaren 2009 och REDAKTIONEN befann sig i vanlig ordning ute på Söder supandes och skrålandes i goda vänners lag. Det ena leder till det andra och rätt vad det är börjar klockan närma sig 02. Vid tidpunkten var utbudet av femställen på Söder ännu tunnare än vad det är idag och eftersom REDAKTIONEN sällan avbryter en utekväll innan den ens hunnit börja så bar det av till Stureplan och Spy Bar.

REDAKTIONEN med anhang anländer till ett packat Spy Bar strax innan klockan 03 och eftersom vi var tjenis med vakterna så smiter vi in ganska omgående. Upp in i en av barerna, beställer in några bärs och spanar in det myller av idioter som befinner sig på stället. Det dröjer dock inte länge innan vi får syn på ett välbekant ansikte i myllret. I en av barerna står ingen mindre än Patrik “Totte” Gerrbrand, mittback i Hammarby, full som ett jävla ägg med ett gäng polare. Värt att nämna är att detta är mitt under pågående fotbollssäsong, under den delen av säsongen då Hammarby kraftigt hade börjat dala i tabellen mot det som så småningom skulle resultera i degradering ur Allsvenskan. 

REDAKTIONEN går omgående fram till Totte för att växla några ord. Vi påtalar för honom att det inte ser särskilt bra ut att han som spelare i Hammarby befinner sig packad på Stureplan mitt under pågående säsong, ett par dagar innan laget skulle spela en viktig match. Till vår förvåning, istället för att hålla med eller iaf försöka förklara, så vräker han ur sig “vilka tror ni att ni är!?” och “ni bestämmer inte över mig!”. Det uppstår en liten ordväxling men vi hajar snabbt att här går det inte att kommunicera så för att undvika mer jidder drar vi oss tillbaka, något förvånade och irriterade över svaren vi fick, till en av de andra barerna. Det dröjer dock inte länge innan mer jidder uppstår. När REDAKTIONEN står och pissar på muggen dyker helt plötsligt en av Tottes polare upp. Han kommer fram och börjar gaffla om att Totte minsann är skadad och får vara ute. REDAKTIONEN påtalar än en gång att även om han är skadad så ser det inte bra ut att han är full och dryg på krogen med tanke på det läge klubben befinner sig i, och att va väck in på småtimmarna nog inte gör att skadan läker fortare. Han fortsätter att jiddra och till slut rinner det över för REDAKTIONEN som tar en ölflaska och drar den över huvet på snubben, som rusar ut ur muggen och hämtar en av vakterna. REDAKTIONEN blir av vakten ombedd att gå ner en stund tills det hela lugnat ner sig lite.

Väl utanför Spy Bar dröjer det inte länge innan en till synes förbannad Totte kommer ner. REDAKTIONEN står ensam och Totte kommer fram och säger att vi ska gå bort för “han vill snacka”. Irriterad över att Totte spelar Allan hälsar REDAKTIONEN honom att vi två inte har nåt att prata om. Då greppar Totte helt plötsligt tag i REDAKTIONENS krage vilket tydligt signalerar att det är GAME ON, eftersom han initierade den fysiska kontakten gäller därför inga supporter/spelare-regler. REDAKTIONEN svarar snabbt med en kortare slagkombination i nyllet på honom medan Totte verkar mer intresserad av dra i REDAKTIONENS tröja och försöka sig på någon form av brottning. REDAKTIONENS anhang samt några vakter från Spy Bar ansluter snabbt till bråket. Vakterna brottar ner Totte på marken och den vakt som är tjenis med oss säger att det nog är bäst att vi drar så vi slipper knas, något vi också gör. 

Dagen efter får vi höra från vår polare vakten att Totte efter bråket stått och sagt “DE DÄR GRABBARNA VET INTE VEM DE BRÅKAR MED, JAG SKA SKICKA KGB PÅ DOM!” varpå vakten oimponerat svarat “Totte det där var KGB du precis bråkade med..”. Humor på hög nivå! Något som däremot inte var särskilt roligt var att Hammarby nån månad senare tack vare en värdelös styrelse, dålig tränare samt en grovt underpresterande trupp som uppenbarligen var mer intresserade av att leka läckra på krogen, åkte ur Allsvenskan med dunder och jävla brak. 


1 Comment so far
Leave a comment

Briljant! Fan vad jag älskar detta tema med massa sköna storys.

Comment by antieventsupporter
Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s%d bloggers like this: