kritaen5a


Lucka 17
December 17, 2016, 11:55
Filed under: Uncategorized

Under julen ska man vara snäll. Därför tänkte REDAKTIONEN nu bjuda alla er halvdana tjackpundare på en lektion i hur man säkrar kvalitetsladd i främmande länder. Spärra upp drogögonen, släng i er det sista strecket och läs noga när vi tar er med på en resa i utmärkt street-smartness och briljant droghandlar-finess.

Det hela utspelar sig på den numera ökända Portugalresan. Det var 2007 eller nåt och REDAKTIONEN var i Portugal för att kolla Bajen och dra i sig en obscen mängd droger av olika slag.

Efter några dagars kraftigt knarkande, på olika obskyra barer runt om i Lissabon, var REDAKTIONEN rejält förbannade på det portugisiska laddets sviktande kvalité. Som rutinerade knarkare visste vi att det fanns bra bitar i landet, och var nu fast beslutna att hitta den gyllene källan.

Efter att ha lagt vårt läskigt känsliga öra mot gatan fick vi höra att dörrvakterna är de som ska sitta på de bästa kontakterna. Vi studsar fram till första bästa dörrvakt som snabbt svarar att han har ett bra nummer.

Möte bestäms med kranen, som dyker upp med tre polare i en bil. Vis av erfarenhet är dock medlemmarna skeptiska till att denna kontakt verkligen ska kunna fixa kvalitetsbitarna.

Efter en kort diskussion läggs följande plan fram till kranen: Okej vi litar inte ett skit på er, så ni får lämna en av era polare hos oss som gisslan. När vi har testat laddet och är nöjda med kvalitén får ni tillbaka er polare.

Kranen ser lite konfunderad ut men pekar till slut på en spinkig, krullhårig figur som står lite bakom och säger: han kan stanna.

Sagt och gjort. REDAKTIONEN och den krullhårige krabaten (som visade sig heta Miguel) gick till en bar för att invänta varorna.

Stämningen går att skära i med kniv på baren. REDAKTIONEN sitter i en ring runt Miguel i vad som känns som flera timmar (men snarare är 20 minuter). Han kunde inte ett ord engelska men det gick inte att ta miste på blickarna som sa: Du dör om inte dina vänner fixar bra ladd.

Till slut kommer Miguels vänner tillbaka med en ansenlig mängd av det vita guldet. Samtliga medlemmar i REDAKTIONENS gäng testar laddet och kan med sammanbitna käkar konstatera att det är något av det bästa de provat (vilket inte säger lite).

Med ett vänligt men bestämt handtag tackas Miguel för den “trevliga pratstunden” och lämnas över till sina vänner igen. Kranen får betalt och alla är nöjda. REDAKTIONEN fortsätter sedan festa loss i suspekta gränder tills någon gång på eftermiddagen dagen efter.

För att sammanfatta så att till och med den mest efterblivna gnaget-pundaren fattar:
1. Hitta en kran som du tror är bra.
2. Håll en av hans polare gisslan utan att prata med honom.
3. Testa laddet själv innan du pröjsar.

Advertisements

Leave a Comment so far
Leave a commentLeave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s%d bloggers like this: