kritaen5a


Lucka 19 och 20 – Den långa psykadeliska dubelluckan
December 21, 2016, 01:42
Filed under: Uncategorized

Jaja era otåliga jävla horbarn vi VET att vi ligger lite efter med lucköppnandet. Men här kommer en dubbellucka så nu är vi fiffigt nog tillbaka på banan igen. HAH!

Det var  hur som helst en gång en sommarkväll i ett annat land för några år sedan. REDAKTIONEN och en polare hade varit ute och druckit öl hela dagen och de satt nu i köket i vår AirBnb-lägenhet och surrade om ditten och datten. Efter ett tag kom REDAKTIONEN på att de nog borde ta lite LSD, för de hade köpt sig ganska rejält av den varan. Sagt och gjort – fram med lapparna!

lsd.jpg

Alla som någonsin provat LSD förvånas nog över hur något som är så litet kan ha så stor effekt. Den som doppat tårna lite djupare i den psykadeliska sjön lär sig också snabbt att man lätt kan få lite mer effekt än man kanske hade önskat bara genom att höja doseringen litegranna. Det kan gå hur bra som helst att stå på något Rave i västberga när man käkat en halv eller en hel lapp, men tar du dubbelt så mycket, då blir det inte så jävla mycket rejvande. REDAKTIONEN visste om detta, men eftersom REDAKTIONEN inte skulle på något rejv, utan mest satt i ett kök och snackade skit så kändes två lappar helt rimligt. I alla fall där och då, antagligen eftersom REDAKTIONEN var rejält packad efter en hel dag på supen, vilket egentligen inte alls är någon fördel i den här sortens sammanhang. Att inleda en psykedelisk resa med att först konsumera något som starkt reducerar en förmåga att fatta rationella och genomtänkta beslut rekommenderas alltså inte.

Nåväl, tillbaka till handlingen! REDAKTIONEN och polaren fortsatte surra och väntade att lapparna skulle kicka in. Efter ett tag kom de första effekterna, som växte och växte och växte. Till slut förstod varken REDAKTIONEN eller polaren sig själva eller varandra längre och beslöt sig därför att säga gonatt och gå in på sina respektive rum.

Väl inne i sitt rum la sig REDAKTIONEN i sin säng för att försöka hitta någon slags harmoni. Det visade sig vara svårt. Tillvaron kändes snarare mer och mer oharmonisk. En jävligt oäkta vibb spred sig genom REDAKTIONENS kropp och ut i rummet. Kefft!

Plötsligt hördes skramlande från polarens rum. Den bullrade och dånade och det lät som att ett fönster öppnades. REDAKTIONEN hade nu utvecklat kraftig paranoia och var övertygad om att ljudet var från polaren som bestämt sig för att hoppa ut genom fönstret. REDAKTIONEN tänkte att det kanske vore lämpligt att kontrollera om det verkligen var så illa, men insåg lika snabbt att den eventuella synen av polaren liggandes i en blodig pöl inte var något som REDAKTIONEN var redo att hantera i sitt nuvarande skick.  Polaren fick helt enkelt klara sig själv. De hade varsin psykadelisk skärseld att vandra genom. Må kraften och styrkan vara med honom, tänkte REDAKTIONEN.

Nu började det bli riktigt jävla stökigt. REDAKTIONEN stirrade i taket där två taklampor tycktes tala till honom. Det var som att REDAKTIONENS tankar kom ut genom lampan. Samtidigt rörde sig resten av rummet i konstiga vågor. Det kröp och snurrade i väggarna. Rummet liksom andades. Tankar snurrade, glömdes bort, kom tillbaka, försvann, dök upp igen, började om, försvann, blev nya tankar, som försvann, dök upp, började om, glömdes bort…….totalt jävla kaos. REDAKTIONEN hade fastnat i en allt mer accelererande loop av galenskap.

REDAKTIONEN började till slut att tvivla på både verkligheten och sin egen existens. Var det här på riktigt? Var REDAKTIONEN på riktigt? Har någonting någonsin varit på riktigt?

lsdpatterns

REDAKTIONEN kände nu en alarmerande panik. Det kändes bokstavligen som att REDAKTIONEN skulle trilla ut från verkligheten och aldrig komma tillbaka. REDAKTIONEN försökte parera  paniken genom att tänka på riktiga känslor, riktiga minnen, riktiga grejer i syfte att skapa någon slags hållbar länk mellan sitt medvetande och den fysiska verkligheten.

Någonstans i denna härdsmälta tändes en idé. Kanske vore det bra att föra någon slags loggbok? Om saker skrivs ner, borde de ju ha inträffat på riktigt, tänkte REDAKTIONEN och tog fram sin laptop. Med smattrande fingrar skrev REDAKTIONEN ner små noteringar i stil med ”06.45 – Upplever separation från det egna jaget…..” ”06.45 Vad är skillnaden på mig och lampan? Är det ens någon? Kanske ett?”. Osv….

Plötsligt slog en sentimental känsla ner som en blixt genom REDAKTIONEN. Om REDAKTIONEN skulle sluta existera och trilla in i något slags ickeexisterande vakum så var det ju fett många som REDAKTIONEN skulle sakna? REDAKTIONEN började skriva en lista över dessa personer..i någon slags kronologisk kompisordning.

Plötsligt får REDAKTIONEN återigen panik! Loggboken! Var det verkligen en så klok idé? All denna galenskap som antecknats. Vad händer om man läser sånt i nyktert tillstånd? Då kanske man blir permanent galen? LOGGBOKEN MÅSTE FÖRGÖRAS! DELETE DELETE DELETE!

Efter att verkligen försäkrat sig om att loggboken var förgjord, så lindade REDAKTIONEN in sig i ett lakan. REDAKTIONEN kände sig otröstlig. Full av sorg och mörker. Känslor som måste ut, omedelbart! REDAKTIONEN satte därför på lite musik. Valet föll av någon oklar jävla anledning på Mariah Carey – Hero och därefter Barry Manilow – Mandy. Båda låtarna gick rakt in i själen och fick REDAKTIONEN att böla som han inte gjort sedan han var ett litet REDAKTIONSBARN. Men efter dessa evighetslånga skräcktimmar så kändes det välbehövligt. Katarsis, som de gamla grekerna brukade säga.

mariah

Här någonstans slockande REDAKTIONEN. Det blev svart, helt enkelt. Antagligen hade den rejäla fyllan – ovanpå vilken lapparna hade konsumerades – ett finger med i spelet. När REDAKTIONEN vaknade var dock allt back to normal igen. Nästan i alla fall. Av någon anledning hängde det våta lakan och filtar upphängda i precis hela rummet. Det var också små vattenpölar här och var i rummet. Bredvid säng en låg också resterna av en Edamer-ost. Någon hade gnagt på den så bara en slags sågtandad kontur fans kvar av osten. Mycket märkligt, tyckte REDAKTIONEN.

Allt kändes faktiskt lite suddigt. Vad hade egentligen hänt? Svaga minnen. Men så fällde REDAKTIONEN upp sin dator som genast började spela Mariah Carey – Hero på full volym….och då mindes REDAKTIONEN allt igen.


5 Comments so far
Leave a comment

För första gången är jag fan besviken på er. Vad är ni för jävla färskingar egentligen?! Oavsett hur starka två lappar är så är det aldrig för mycket. När man kommer upp i tvåsiffriga antal så kan man börja tänka sig för innan man slänger i sig mer. Allt innan dess är bara mesigt! För övrigt så bör syra köpas på flaska, så man vet exakt hur mycket man har. Nej, tamigfan. Håll er till stureplansdextro om det ska vara på det här viset!

Comment by Majk

Majk… visste du att majk betyder näsvis horunge på hebreiska?

Comment by kritaen5a

Nej, jag är tysk. Vi är inte särskilt förtjusta i just hebreiska.

Comment by Majk

Kompisen, hoppa han??

Comment by Makten

Nej, det visade sig att han i själva verket hade stängt fönstret eftersom han var orolig för att en växt i rummet höll på att klättra ut genom fönstret, vilket han tyckte var obehagligt.

Comment by kritaen5a
Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s%d bloggers like this: