kritaen5a


Every new beginning comes from some other beginning’s end
October 19, 2017, 08:48
Filed under: Uncategorized

REDAKTIONEN ger sig inte till tåls att invänta de lata och odugliga krabaternas sista 3 pseudouppträdanden så säsongen 2017 slutligen kan ledas ut på baksidan av ladan och ges ett välbehövligt nådaskott. Vi avslutar lidandet nu!

Med 3 matcher kvar står vi på 34 poäng. Ingen annan än Savanten bryr sig vad den exakta slutsumman blir. Han yrar om något jävla poängsnitt på 1,3/match.
Någonstans mellan 3-7 poäng till tippar vi övriga. 2016 var 39 poäng uselt och oacceptabelt.
2017 är det helt enligt planerna. Bara i Bajen! Bara i Bajen!

Återstår att se om killarna har moraliskt fiber nog i sig att hålla Kalmar bakom sig i tabellen.
Men varför skulle de bry sig? Få, om någon, lär vilja eller ha den intellektuella sprängkraft som behövs förstå den symboliken i ett vidare perspektiv.

Därtill skulle man önska att det i truppen fanns spelare som hade tillräckligt med ledarskap i sig att inte acceptera att det mentalt checkas ut innan serien är avslutad. Vinnarmentalitet är ingen av/på-knapp.
Vi ser i dagsläget bara Birkir, Paulsen och Wiland som har den glöden.
I övrigt är det mest tjo och tjim, vara en skön snubbe och posera med fans på selfies och se till att de sociala medieliksen rullar in, i takt med cashen, på ett eller annat sätt.
Så länge en sådan kultur accepteras och, än värre, uppmuntras på läktarna kommer Hammarby IF aldrig (vi repeterar) aldrig ha något med någon toppstrid att göra. Oavsett om Gregg, Nanne eller Danskjäveln tränar.

Ett obestridligt sifferologiskt och linjärt faktum är att Hammarby IF Fotboll 2017 inte mäktat med 3 segrar på raken oavsett sammanhang i de 40 matcher som spelats. Endast en gång har alla planeter legat i linje och 2 segrar på raken har kunna höstats in. En gloriös segersvit som inleddes mot div 1-laget Akropolis i cupen och som följdes upp med en magnifik uppvisning mot ett Örebro som precis släppt bomben att tränaren går. Resultatraden speglar väl hur jävla spretig och blint fumlande denna säsong varit.

Efter varje seger (likväl som vid rejäla upprumpningar skall erkännas i sammanhanget) firas det på läktaren och planen som om det vunnits VM-finaler. Klart den emotionella baksmällan gör det svårt att ladda om då för killarna. Speciellt som den mentala coachen fått silkessnöret. Men varför inte en ny lönepost? Men den här gången en verkligen jättebra mental guru.
En som får killarna att bli top-top-top-top-top-top-players utan att träna mer (helst mindre).

Säsongen blev en inverterad Nanne-säsong. Vi börjar med “cynisk följa-John-fotboll” och plockar poäng i stadig takt och försöker efter sommarens, oj så fantastiska, transferbizniz oss på ett lite mer “eget” spel.
Nya “dyrare och namnkunnigare”spelare och nytt “enastående genialt” ledarskap i mångt och mycket. Samma spelmässiga kollaps dessvärre.Hur kan det vara möjligt…..

Huruvida kollapsen beror på taktiska och faktiska tillkortakommande hos “killarna” i spelartruppen eller om det faktum att det sista ur föregående trupps starka centralinje försvann under sommaren kan man ju bara fnula på. För fnulas gör det.
En luttrad och förhärdad REDAKTION läste på Svenskafans forum häromveckan ett orakel som påstod att en av få riktiga fotbollsspelare i truppen, Birkir Már Sævarsson, saknar spelförståelse.
*Nu har skrivstrecket blinkat i 45 minuter och väntat på en drapa invektiv*
74 landskamper och förstaval i ett landslag som vann sin VM-kvalgrupp. Bara i Bajen, Bara i Bajen!

– Closing time?

MEN, detta är inte det stora problemet. Nu har vi gått in i en fas där REDAKTIONEN förutspår en riktig smäll om ca 8 månader om inte “Den bästa och mest kompetenta ledning föreningen någonsin haft” (© random klappmongo) redan nu på allvar inser vilken jävla grop man grävt åt sig själva och föreningen.

Danskjäveln, har likt alla andra tränare, försökt köpa sig tid med snack om 3 värvningsfönster. Nu börjar det närma sig leveransdags som de flesta vet. Visserligen är det Hammarby IF vi talar om så folk kommer nog köpa sina säsongskort om så en förlängning med Batan är det enda som händer under vintern.

Lönekostnaden för truppen (och alla andra sektioner) har stigit. Ett antal “namn” har köpts in. De sista överlevarna från “kärn”truppen 2014-2016 verkar vara på väg ut. I vissa fall inte en dag för tidigt, i andra fall inte.
REDAKTIONEN konstaterar att det bara är Wiland, Paulsen och Junior som återkommande presterat på en nivå som tillfört laget – kontra 2016 – något av de nyförvärv som gjorts och de talanger som lyfts upp. Övriga har en jävla massa att bevisa i relation till lön, förpackning och “namn”.

Det kommunicerades från kreti och pleti hur jävla bra Jesper Jansson skött sig under sommarens transferfönster. Resultat i form av poäng har det iaf inte gett.
Som om inte det räcker så verkar dessvärre akademin (till REDAKTIONENS verkligen jättestora förvåning) gå på tomgång även detta produktionsår. Men 2019. Då jävlar…

I det scenario att det inte lyfter sportsligt ganska sharpish 2018 kommer Danskjäveln stå väldigt ensam.
REDAKTIONEN kommer dock inte att lägga detta på honom. Det kommer istället bero på det inbyggda och tillsynes cementerade strukturer med diverse småpåvar som sätter sig själva, sina intressen och sitt jobb  före Hammarby IFs bästa. Absolut inte nytt där. Och när Danskjäveln väl får gå var ju givetvis allt hans fel. Upprepa in absurdum….

Den tid “Den bästa och mest kompetenta ledning föreningen någonsin haft” (© random klappmongo) som Nanne och Hellgren köpte åt dem har nu runnit ut skulle vi påstå.
Den sportsliga kompetensen i föreningen är alldeles för spridd och låg. Precis som Kindlund själv säger i Bajenpodden fattar man gärna “rätt beslut” för att slippa yttre tryck.
En riktig lågoddsare är att man faller till föga och ger Kennedy ett nytt kontrakt och låter honom ta Batans stol på läktaren nu när det kampanjas. Bäva månde Danskjäveln….

MEN, Klackmatchen. Den vann vi….. Let the festivities commence!


3 Comments so far
Leave a comment

Klart att spelarna inte känner någon press. Ultras står ju kvar o sjunger o hoppar efter en 4-0 torsk i äckliga Malmö..

Comment by bara i bajen

Klockren jävla sammanfattning!!

Comment by Mackan

https://sv.wikipedia.org/wiki/Brittisk_brutalism

Comment by Anonymous
Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s%d bloggers like this: