kritaen5a


The Ashes 2017-2018 – Förklarat för idioter!
November 22, 2017, 15:45
Filed under: Uncategorized

Nu drar det äntligen igång igen. The Ashes (Som finnkamp fast i Cricket).
Gott (England) mot ont (Australien)!
REDAKTIONEN fortsätter sitt trägna folkbildningsprojekt. Vi ser allt fler tecken på att vi når ut till en och annan random spillevink.
Målsättningen var en enda individ. Högt satt kan tyckas när man ser hur jävla illa ställt och svagbegåvat det är skaffat i dessa tider. Så REDAKTIONEN känner ändå att vi uppfyller det högt ställda målet.

Nåväl. Nog om Era tillkortakommanden. Alla kan inte vara vinnare i kromosomtombolan.

 När startare det?

Första testet (av 5)  spelas i Brisbane och drar igång imorgon (torsdag 23) 10:00 lokal tid.
Dvs 01:00 i Sverige.
Med påföljande test att spelas i Adelaide, Perth, Melbourne och Sydney.
Brisbane Cricket Ground eller som alla ITK kallar den, The Gabba, ligger i Woolloongabba. Nästan granne med en av få bra ting i Australien, The Castlemaine Perkins brewery.
En gång i världen var The Gabba faktiskt ganska äkta. Men säg den aussie som begriper sig på sånt.
Precis som med The Adelaide Oval har det rustika och unika ersatts av själlösa ovaler anpassat för eventsupportrar. Det är fan helt omöjligt att skilja aussies och jänkare åt i titeln “bästa eventsupporternation”. Bajens eventsupportrar är inte riktigt där ännu. Men väl en bit på väg.

Dessutom är kommande test i Adelaide ett dag/kvälls-test under strålkastare. Ännu en styggelse ovanpå en våldförelse på traditionen. Adelaide Oval var arenan där REDAKTIONENS Fett Äkta Crickethjälte Harold Larwood 1933 höll på att ta död på halva Australiens lag med ett hotande publikupplopp som påföljd. Klassisk Ashes-serie. The Bodyline series!

Det var bättre förr!

Så vem vinner?

Dessvärre har Australien vunnit sex av de senaste sju Ashes-serierna i Australien och är dessvärre “odds-on favourites” att vinna igen.
För det är inte bara England som har svårt att vinna i Australien. De senaste fem åren är det bara Sydafrika som vunnit en testserie i Australien.
Ingen av de andra stora nationerna – Sri Lanka, England, Indien, New Zealand, Pakistan eller West Indies – har ens mäktat med att vinna ett enskilt test, än mindre en serie!
Senast England var i Australien..  Torsk i alla 5 testmatcherna.

Vilka spelare bör man ha extra koll på?

Australiens fast bowlers/(kastare) Josh Hazlewood, Mitchell Starc och Pat Cummins är alla väldigt farliga, men Nathan Lyon, en spinner, har senaste året tagit dubbelt så många wickets som någon av dem.
Australiens kapten Steve Smith och David Warner är deras bästa slagmän.
Englands kapten, Joe Root, och Alastair Cook är de de slagmän England kan hoppas kan stå emot de lika farliga som osportsliga australiensarna i första hand.

Men var är Ben Stokes?

Han kommer dessvärre sitta hemma och följa allt på TV eftersom han sen i September är “on suspicion of causing actual bodily harm” utanför en nattklubb i Bristol. Vill det sig väl kommer denne rödhättade hjälte kanske kunna dyka upp senare under serien och visa vilken världsspelare han är.

REDAKTIONEN lovar att uppdatera Er vartefter.

 

 

 


Leave a Comment so far
Leave a commentLeave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s%d bloggers like this: