kritaen5a


Lucka 2 – Topp-3 Red Bulllag (Trippel L)
December 2, 2017, 21:01
Filed under: Uncategorized

VM runt hörnet. Camp Sweden rustar med vikingahjälmar och Aftonbladssponsrat tingel-tangel.
Samma erbarmliga skådespel i 31 andra länder, samma sak fast annorlunda attribut.
VM är sedan ett bra tag tillbaka i tiden alla eventsupportrars eget världskonvent.

På klubbnivå har eventsupportrarna flyttat fram sina positioner runtom i världen. Oavsett världsdel är rutinerna liknande inför, under och efter match. Sakta nöts alla kantigheter bort i takt med att nya sterila arenor byggs och flyttas in i.
Det kämpas om att framställa just sin klubb som unik utifrån någon mer eller mindre obskyr vinkel.
Alla vet till exempel hur fett äkta St Pauli är, undertonerna i Glasgowderbyt osv.
I all oändlighet och sen lite till.
För de efterblivna krakar som ändå behöver hjälp med kartan till fotbollskunskap 1-0-1 finns klappmongot Erik Niva som stöd. Han dammsuger idogt nätet i jakt på lite udda företeelser i fotbollsfamiljen. Lite kopiera, köra i Google-translate och publicera.

Det har tyvärr gått överstyr för länge sedan. Även i Hammarby skall tilläggas.

Därför är det en frisk fläkt med dessa Red Bulllag. Universiellt hatade. Historielösa och ganska rika.

1. Red Bull REDAKTIONEN

Det är få förunnat att ha fått uppleva dynamiken i Red Bull REDAKTIONEN FC’s, till perfektion utvecklad, fotbollsmaskineri.
Skyhöga krav, inga sköna grejer, ingen pardon i närkamperna, ingen persondyrkan och inga selfies med någon av alla dessa förhoppningsfulla groupies som med hjälp av gravitationen dras till REDAKTIONEN.

Det enda tillfälle som ges att uppleva Red Bull REDAKTIONEN är i BF Cup. En oas av dynamik. Ojämna planer, à la bonne heure-organisation, fett äkta domare och så givetvis, kronjuvelerna i plommonkompotten, de oslagbara titanerna i Red Bull REDAKTIONEN. Fotbollsgodis.
Match efter match, år efter år, seger efter seger! Fullständigt överlägsna.
Red Bull REDAKTIONEN är för fotbollen vad Kim Jong-Il var för golfen.
Ett unikum.
2017 var inget undantag. Snarare tvärtom. Druiden (och som en direkt konsekvens även hjälten Santiago dessvärre) förpassades i en gryningsräd till en mörk källarlokal.
Inget lämnades åt slumpen. Och som de vinnare REDAKTIONEN är fanns det givetvis bara en tänkbar konklusion.

peterthecat

Inte för att REDAKTIONENS målvakt behöver göra speciellt mycket men när han väl behövdes var det minsann världsklass! (Okej, REDAKTIONEN har mottagit en hel del anonyma hot som antytt att detta skulle omnämnas…)

2. Red Bull Ghana

Bildades 2008 och lades ner 2014. Fett äkta givetvis. Så skall en förening skötas!

3. New York Red Bulls

Tidigare kända som Empire Soccer Club som sedemera blev New York/New Jersey MetroStars innan man blev fett äkta New York Red Bulls. Svårt att se hur det kan bli mer dynamiskt.
Eftersom USA är väl kända som fotbollens födelseland och att MLS är den mest äkta av alla ligor samt att nordamerikansk läktarkultur är eventsupportertätast med bred marginal gör att detta är en förening man verkligen kan få vara lite unik i att supporta. Lite synd att hemmaplan är en modern fotbollsstadion och att man inte, som det spännande fenomenet New York City FC, spelar på en Baseball arena.
Upplevelsen att se fotboll spelas på en Yankee Stadium är en sorts natural high. Hjärnan klarar inte av intrycket av skeva dimensioner, konstlade färgvariationer på gräset samt besynnerligt avstånd till läktare. Bara en sann konnässör kan förstå och uppskatta denna speciella sorts dynamik.

Därtill pluspoäng i och med att Solli och Luke Rodgers båda representerat såväl NYRB som Bajen. Hade det inte varit för att Hasse Backe varit manager hade andraplatsen varit inom räckhåll.

Som Ni ser kvalar varken RB Salzburg (Österrike ffs) eller RB Leipzig  (fd öststat är trots allt rätt fett äkta) till Topp-3. Konkurrensen är svintuff!


Leave a Comment so far
Leave a commentLeave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s%d bloggers like this: