kritaen5a


Lucka 10 – Topp-3 Nobelpristagare
December 10, 2017, 21:59
Filed under: Uncategorized

Inget litterärt pris till REDAKTIONEN detta år heller. Givetvis inget annat än en fullskalig skandal.
Men står det något om denna monumentala orättvisa i tidningarna? Nä. Jävla horungar. Sitter och duckar under skrivbordet allihopa. Fan ta Er!

Ska vi behöva göra en Jean Claude på Era fruar och döttrar innan vår prosa och vårt unika berättarsätt välförtjänt uppmärksammas? Inte för att vi behöver prissumma, uppmärksamhet eller finkultursgroupies. Men rätt skall ta mig fan vara rätt!

Dessutom skulle en fulltalig REDAKTION (händer faktiskt inte så ofta ety diverse “omständigheter”) i Blå Hallen vara både bra TV och en riktig trestegsraket för festen som helhet. Huruvida Druiden skulle undgå Säpos vakande ögon kan kanske diskuteras men han brukar hitta en väg.

MEN, nog om detta. Låt oss ta en titt på några Nobelprisvinnare med högst tveksamt track record.

1. Harry Martinsson (till höger) och Eyvind Johnson 1974, Nobelpriset i litteratur

Bägge satt i Svenska Akademin vid tillfället och kom utan större åthävor fram till att just de söte tu var i själva verket bättre än resten av världen. Givetvis rejält fett äkta. Att under högtidliga former och med allvarsam uppsyn ta emot ett pris man givit sig själv inför en furundrad omvärld är givetvis så nära som det går att komma det fulländade skämtet. Lustigheten som alla som hör talas om skattar ihjäl sig åt. Inte ens Bajengalans krystade pris (lagkaptenen var dock på semester) till alla och envar som glänst det fantastiska 2017 kommer i närheten i underhållningsvärde.

2. António Egas Moniz & Walter (Rudolf) Hess 1949, Nobelpriset i fysiologi eller medicin 


Grabbarna som lanserade lobotomin på den medicinska världskartan. Vilken hejdundrande succé det så här i efterhand får ses att ha varit. Klart de skulle ha sitt pris. OM lobotomin bara kunde har applicerats på alla individer på jorden exklusive REDAKTIONEN så hade det varit jävligt fett äkta. REDAKTIONEN vs. en omvärld av lallande Zoombies. Inte för att vi nästan ändå upplever verkligheten på det viset men det hade varit en stilla nåder att be om att få leva i en splatter movie-verklighet.

Druidens insatser i BF Cup 2016 var en större och samtidigt smärre (hmmm) medicinsk välgärning trots det kataklastiska utfallet på en trots allt enastående motståndskraftig urvalgrupp.

Observera att Hess inte är identisk med den Rudolf Hess som i ett besynnerligt försök att bringa fred under andra världskriget flög på eget initiativ till England för lite fredsmäkling à la bonne heure bara för att sedemera hamna på livstid i Spandau för sitt initiativ.

3. Barack Obama 2009, Fredspriset

Nobelkommitténs beslut lär förvåna befolkningen i ett dussin länder speciellt.
Oavsett övriga kvalitéer, någon Mahatma Gandhi var han inte.
Nu vill REDAKTIONEN understryka att Obama hade andra kvalifikationer och inte på något sätt beskyllas för det faktum att REDAKTIONEN återigen blev blind-sidade av den missunnsamma Nobelkommittén.
Vi reder upp dock upp alla konflikter utan att ta till pansarbrytande ammunition tillverkat av utarmat uran.

Jaja, kanske 2018 år REDAKTIONENS år. It could happen we suppose…


Leave a Comment so far
Leave a commentLeave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s%d bloggers like this: