kritaen5a


Lucka 23 – Topp-3 Backyard mod cons
December 23, 2017, 22:25
Filed under: Uncategorized

Hur REDAKTIONEN än försöker sprida luckorna drar gravitationen (en av få krafter krafter vi ännu ej besegrat, men vår tid kommer. Var så säkra) oss ofelbart ännu en gång till dynamikens epicentrum. Hjärtat av Storbritannien.

Det finns onekligen britter som bor 10 meter över marken men skulle vi sätta Savanten på caset skulle garanterat statistiken för nationens markyta beaktat befolkningsmängd och ekonomiska förutsättningar kasta fram häpnadsväckande statistik. Givetvis skall folk bo på marken. Med en egen liten plätt land.
På denna plätt kan man odla morötter eller begrava hemlösa stackars flickebarn man våldtagit och mördat.

Det görs en uppsjö TV-program om engelska trädgårdar och gods i all sin prunkande prakt. Dessutom en ytterligare mängd mäklarsponsrade, och för all del rätt upphetsande, i lika delar beroende på heta brittiska mäklarskor. (HA, inte felstavat, REDAKTIONEN berikar språket ännu en gång KK Jr och Googles begränsande stavningskontroll). De må heta  Jennifer, Alison, Phillipa, Sue, Deborah, Annabel eller Nichola.
Men fokus är vanligtvis fel. De vill se det vackra. Inte det dynamiska.

Mycket dynamiskt finns det fortfarande i Storbritannien. Men otyget att bygga bort det mest dynamiska är ständigt närvarande. Det gäller att vara aktsam och mota lede fi (modernisterna) innan de ens fått foten över tröskeln.

Eftersom Ni samtliga är så jävla svårt efterblivna känner sig REDAKTIONEN tvungna att verkligen stava ut vad denna lucka gäller.
Bostäder i nedre arbetarklassområden, företrädesvis i norra England, som överlevt någorlunda orörda (Terraced housing) (Sv Översättning: typ radhus men tvärtom och fett äkta) har en liten bakgård (backyard) som ofta är en oas. En tillflyktsort. En del jävla fikusar försöker göra något supermeterosexuellt av den. Typ soffgrupp, grillyta, lekplats åt ungjävlarna och en liten plantering. Andra behåller det fett äkta och kör på med vad som funkat i 70+ år.
Nähä, Ni fattar fortfarande inte…

1. The outdoor toilet

Lika oklart som fett äkta varför man lokaliserar en toalett utanför boytan. Oisolerad och ogästvänlig. Stoppade iofs inte REDAKTIONEN att sätta på Janet rejält medelst en frustande bakladdare när inga andra lokaliteter fanns att tillgå. Men. Fortfarande. Vintertid sitter man ibland och skiter i +/-0.
Härdande givetvis och inte fan behöver man stå och vänta eftersom besökaren primärt fokuserar på att få bajset ut tarmen och  snabbt återgå till festligheterna.

2. The Air Raid Shelter

När britterna tog striden mot tyskarna såg vi det bästa i dem. The Bulldog spirit. Underlägsna på nästan alla plan. Utom de individuella initiativen. Har man inte ett skyddsrum så bygger man sig ett.
Vardå? Givetvis “In The Backyard”. Tillsammans, som familj.
Än idag överlever en del av dessa heroiska initiativ. I väntan på nästa smäll får de fungera som cykelgarage, konservatorium eller, föga ärorikt, som ett förfallet förråd.
Oavsett vilket. Huvudsaken är att det är illa upplyst, högst ogästvänligt och illa ämnat som mänsklig tillflyktsort.

3. The back wall

The back alley. Här kan man knulla en sen kväll när inga andra optioner finns, rasta hunden eller kicka boll.
Det är så vackert, så vackert.
Men, det är också en väg för inbrottstjuven att bryta sig in i din bostad (eftersom låset på framdörren är helt omöjligt att forcera). Därför skall muren i mesta möjliga mån förses med krossat glas (se pil) för att understryka exakt hur ovälkommet ett oönskat besök är.


1 Comment so far
Leave a comment

Är det en nallebjörn med gasmask på sig, eller en nyfiken utomjording som tittar ned på kvinnan som gräver runt ingången till skyddsrummet?

Comment by Majk
Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s%d bloggers like this: