kritaen5a


Historik Hammarby Huligan Händelser del 6
August 18, 2011, 21:00
Filed under: Uncategorized

Och här har vi del 6 i våran serie om Sätraligan:

6. Ointagliga norra stå. (LOL)
Jo, det brukar ju låta så. Men för mig ekar det mer än ihåligt. Svårt igen med årtalet men med tanke på samlingen bör det ha varit våren -84. Vänskapsmatch (möjligen Svenska Cupen, men det tror jag inte) på Råsunda mot aik.

Vi samlades högst upp på östra nära södra läktaren. Såsom var brukligt på den tiden.
En riktigt tung samling. Men det var tidig avspark och många sega av olika anledningar. En person bland oss var dock otålig. -Vi tar dem nu, sa han hela tiden. Tjat, tjat, tjat. -Efter matchen, sa vi övriga med en lika genial som genomtänkt plan. Tillslut tvingar vi iväg den ensamme jäveln eftersom han tjatar så. Han överraskar oss alla och dyker upp på Norra stå till gruppens stora munterhet. Denne person som vi kan kalla P var mer en aggresiv maskot och skulle i dagens läge antingen hålla i kameran eller stå utposterad vid någon avlägsen T-baneuppgång för spaningsuppdrag.
Snart nog har gnaget fattat galoppen och P jagas över Norra. Detta föranleder glada skratt men ingen tänker avvika från den noga genomtänkta attackplanen.

20 minuter senare kommer P tillbaka högröd, upprörd men oskadd. Han har lyckats undgå stryk genom att rusa in på damtoa och låsa in sig. Så kul, så kul. Men med 10 minuter kvar ändras tongångarna, -Vem jagade? Vem sa vad? Nänu jävlar! Gissningsvis 40 pers ger sig av mot Norra Stå. Ingen gnagare lär har tvivlat på att attacken var på väg.
Bara mitteninsläppet öppet, perfekt! Nu blir det svårt att fly.
Jag är bland de första att komma ut från tunneln och vända upp mot den gulsvarta skaran på läktaren. En välkänd & välbyggd gnagare vågar sig på en attack. En onormalt lång person sänker honom omgående och efter några sekunders vevande så har resten av gnaget bestämt sig för dagens aktivitet får bli; Flykt!
Eftersläntrarna börjar nu fylla på och det gäller att vara snabb om man skall få tag på en gnagare. Jag hinner upp en. Men det är Kilen, en yngre skinhead jag inte gärna kan klappa på. Låter honom göra ett nytt försök till flykt och skymtar istället en jakt nerför övre nedgången mot västra. Hänger på. Fångad i en fälla försöker en av den tidens mest notoriske glappkäftar att klättra över ett galler för att komma undan. Jag hjälper till att slita ner honom. Han skriker verkligen som en gris och så fort han kan anses ha fått nog med stryk fortsätter jakten. Men dessa uppskattningsvis 30 sekunder var allt som behövdes. Norra stå var utrymt. Svårare var det inte på den tiden. Oavsett vad som kan tänkas stå på SS…

Imorn fortsätter vi denna episka serie med del 5: Almtuna (Uppsala) säsongen 81-82.


16 Comments so far
Leave a comment

Jävligt dåligt med comments på dessa underbara inlägg.
Vill bara skriva att jag och säkert många med mej uppskattar dom, big time!

Comment by järnrör

Du har helt rätt, riktigt kul att läsa!

Comment by Bajen

hahan ja det är sånt här man vill läsa. synd att man är för ung för att få uppleva!

vilket skönt gäng det verkar ha varit.

blev det mycket droger på den här tiden?

Comment by Hackney Hardcore

självklart. på alla tre punkter.

Comment by kritaen5a

jag bara njuter

Comment by hackney hardcore

Och det bästa är att detta är inte Tumba. De flesta i branschen med stil och klass respekterar Tumba. Detta är pre Tumba. Helt underbar läsning. Våra förebilder på alla möjliga plan.

Detta är ju en berättelse man hört förr men den kändes extra skön nu när de narcissistiska tendenserna nått en all time high hos AIK. Det är som om de aldrig vilar från koks och roppar…världsmästare på allt.

123 Hammarby
Södra Sthlm KGB

Comment by 141

haha man blir sentimental när man läser och tänker tillbaka..Jag var 14-15 bast när dom härjade som mest, faan vad man såg upp till dom.Glömmer aldrig kravall J****y och Tjock ***.Är det nån som vet om T** som jämt var dyngfull lever???

Comment by 123

Upp med volymen nu!

Comment by HFB

kilen dog 1983.

Comment by Anonymous

Det stämmer. Kilen var en bra grabb på många sätt. Jag tog med honom i berättelsen för det var inte långt efter detta som olyckan hände. En mörk händelse och en del av min uppväxt. Förmodligen är du en av mycket få som vet detta. Nu vet fler. Bra!

Comment by OTH

GE MIG AVSNITT FEM!!!!

Comment by otålig sate

Finns fler från den eran man minns med värme som inte är bland oss längre. J- S****Z bl.a. RIP

Comment by 141

Fan vad kul att lasa det har igen. keep up the good work OTH

Comment by Kina F

Fantastiskt rolig och intressant historieskrivning!

Comment by Anonymous

Vilka underbara minnen. Var själv med på den här tiden och blit riktigt sentimental när man läser texten.

Comment by G 39

Haha jag var där men visst måste det ha varit typ 82?
Vet att det var en påskmatch tidigt på dagen och bara ett fåtal poliser…
En gnagare kom fram efter tumultet och sa att det var så dålig stil att bruka våld under påsken..

Den väldigt långe var inte att leka med..

Comment by Capo




Leave a comment