kritaen5a


Historik Hammarby Huligan Händelser del 3
August 23, 2011, 09:58
Filed under: Uncategorized

Det närmar sig slutet, här har vi del 3 i våran serie om Sätraligan, Sveriges första huliganfirma:

3. Sista vänskapsderbyt på Stadshagen (trodde jag det var när jag ursprungligen skrev men blev rättad).

När jag tänker på det, så är det nog så att detta måste vara året innan vänskapsmatchen på Råsunda (tidigare berättad i denna serie). Byte av arena trodde de nog skulle vara medicinen för att få otrevligheterna att försvinna… Nåja, det hade så smått börjat byggas upp hype runt matcherna på Stadshagen och Bajen var som vanligt föregångare. Till den här matchen exploderade intresset. Var det 1000 personer där, var 800 Bajare. Gnagarna var som vanligt lite lagom stöddiga även om de visste att det skulle bli samma gamla visa denna gång. Förr eller senare var det dags för gnagarna att remma/gå iväg, själv eller med en vän, och uppvisa absolut inga tecken på mänskliga reaktioner såsom glädje, rädsla, aggro eller ens undergivenhet.

Skillnaden denna match var att publiken pressade på så planen var mer rund än rektangulär. Inkast och hörnor för gnaget var synnerliga hafsverk. På planen hade det smittat av sig. Ett par meter från Sätras samlingsplats sänker Putte Ramberg Göran Göransson. GG kastar grus och svär. Vi är på väg in när Putte räddar upp situationen genom att gå fram och stämpla GG rätt i nyllet. Stort jubel. Trots detta magnifika stöd vill jag minnas att vi förlorar. En fd. skin T (RIP) (och senare i livet en kille som är med på Efterlyst för sin påstådda misshandel av Utter…) placerar sig vid Bernt Ljungs (målvakt i gnaget) stolpe och leker oavbrutet med en stilett. Talar om för Bernt att om han inte håller sig utanför straffområdet då snittar han Bernt. Världsklass!

Efter matchen förlorar vi fokus och jagar gnagets spelare istället för BA. En aik-spelare visar sig vara oberörd. Leif Lindén vägrar ta till språngmarsch. Ett par härliga Johnny Puma drop-kicks (föregångare till steamade hoppsparkar) senare får han fart på benen. Vart var BA? Stod de upp för sitt så stolta aik? Nej, snarare upplöstes man återigen i kompassens alla olika riktningar. Det vart till att banka allt man kom över som vanligt. Sen dess tror jag inte att något derby spelats på Stadshagen.

Efter Råsunda året därpå blev det väl spel på hemlig plats i någon närliggande kommun…

Imorgon del 2, om den i Bajen Hockey-kretsar oförglömliga resan Leksand-borta.

Advertisements

Leave a Comment so far
Leave a commentLeave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s%d bloggers like this: